ANNONS

Tidsoptmissan och minnenas kavalkad

/

Trädgårdsmässan anno 2015 är till ända.

IMG_7210

Fifan så ont i ryggen jag har. Fifan så skönt att det är över.

IMG_7197

Fifan så glad jag är över att ni är så många som kommer fram och pratar. Glömmer bort att fota er bara, fast ibland törs jag inte fråga.

Väry happy blev jag när en av mina manliga läsare kom fram. Roger. Men han tyckte att han blev så ugly på bilden så jag lovade att blurra honom..

IMG_7227

En av mina läsare är Eva. Hon var med på kryssningen. Jag älskar att hitta människor som kommer med överraskande egenskaper och begåvningar, vilket är fallet med den är donnan. Med sig hade hon sin lika trevliga make, men honom glömde jag att fota.

IMG_7195

Dagen gick svinsakta och det var inte förrän vid 15-tiden som jag kom på att jag glömt att ställa om armbandsklockan. No wonder.

Några märkliga saker hände. Jag stod i en kompis monter och tjitttjattade lite när jag tittar in i ett par ögon som jag inte sett på 35 år. En gammal klasskompis, Petra. Sjukt kul.

En timme senare stod jag i min egen monter och demonstrerade jackor när kvinnan jag talade med plötsligt frågade om jag möjligen kom från en förort söder om Stockholm. Om jag möjligen hette Mona. Hon berättade att hon var 10 år äldre än jag men att hon hade tydliga minnen av mig som liten. (Karina, hon bodde tydligen granne med dig och brukade passa dig..)

Jag blev helt confused. Två saker på samma dag.

Stockholmsmässan är stor. Svenska mått mätt. Därför är det rätt viktigt att deras logistik funkar. Genom alla år som utställare så insåg jag dag 1 att de som skall ha mest cred där är just logistikkillarna. Truck-nissarna och alla andra. Fifan så jefla trevliga dom är. Och extremt serviceminded.

Det krävs ju ingen större intelligens för att förstå att det kanske lönar sig att man är väldigt trevlig tillbaka. Jag är svintrevlig. Allways. Det har givetvis lett till att vi alltid får in vårt emballage ganska mycket först. Och jag ger alltid truckföraren en present som tack för hjälpen. Skiter fullkomligt i om det är oetiskt, men det är mitt sätt att visa tacksamhet och jag tycker att det är viktigt att visa uppskattning. Det är ju inte alltid den ”typen” av anställda uppmärksammas. De är ju navet men folk fattar ju inte det.

När jag skulle gå bort till hallen där alla pallar med emballage stod, för att visa truckkillen var våra grejer var, så stod vi och snackade en stund. Några andra av hans kollegor anslöt sig. Plötsligt säger en av dom, en snubbe i min ålder. ”Vad heter du?”

Han frågar om jag kommer från en av Stockholms förorter och jag hinner tänka: ”vad fan är det frågan om, är det nån jävla smitta som går här?”Jag blir alltid lika iskall när jag får den frågan och flera av er vet ju varför. 

Det visar sig att han gått i en parallellklass under högstadiet. Jag minns honom inte, men jag kommer ju sällan ihåg några jag träffar från min uppväxt. Alla känner apan men apan känner inte en käft. Typ. 

Tre personer på en och samma dag. Plus att någon i mitt liv därifrån dog i fredags.

Jag kanske borde gå och spå mig igen.

Mässan stängde 18.00.

En timme och femton minuter. Sa jag att det max fick ta att packa ihop montern igår. Hej och hå vad det gick åt helvete. Snarare två och en halv timme. Jag och 23-åringen var ensamma i en och en halv timme, sedan kom maken.

Nu är det bara 5 månader kvar till nästa mässa. Jag tror att jag ska förtränga det. Dock ser jag fram emot att få använda mig av mitt fina blingband till utställarkortet som jag fick av bloggläsar-Lena härom dagen. Älskart!

IMG_7211

Idag måndag. Jobba sig lite idag och i morgon. Äta middag med kompisar ikväll.

På onsdag är jag ledig. Packa inför Guatemala. Drar till Arlanda onsdag eftermiddag/kväll. Ska äta middag och träffa de andra från Synoptik. Vi sover över på hotell för att early birdy dra till Guatemala på torsdag.

Jeflar som jag ser fram emot det. Ett litet problem bara. När vi hade möte senast så pratades det om kackerlackor.

I will shit my pants.

23
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00