Jamen då var det dags för lite mässa igen då!

Idag klockan 09.00 öppnar Trädgårdsmässan, eller ja, Nordiska Trädgårdar, som den heter mer officiellt. En mässa för konsumenter. Dvs för er. Jag har ställt ut på en hel del mässor genom åren men den här, som jag bara varit med på ett par gånger, för länge sedan, är den i särklass r o l i g a s t e mässan ever. Detta eftersom ALLA som kommer är så sjukt glada.

Problemet var bara att jag liksom glömde bort den här mässan. Vet att jag bokade den för skitlänge sedan men har haft röva full. I normala fall brukar jag planera montern, i synnerhet när det är en ny mässa … Formex kan man ju utan och innan … och jag är extremt organiserad.

I vanliga fall.  Idag är det torsdag. I torsdags förra veckan kom jag på att jag nog kanske måste boka upphämtning av monterutrustning och varor.

Varor ja. Det är ju en t r ä d g å r d s m ä s s a. Den branschen är vi ju inte så mycket i. Rotar därför runt som en jefla galning på lagret i måndags efter grejer vi kan sälja. Utöver mina tuppar. Som för övrigt nästan tagit slut.

Hade bokat upphämtning av 4 pallar. Då är det 4 pallar som gäller. Man kan säga att det blev cirkus 3 pallar kvar. Alltså fick kärringen fylla Volvo-jeepen och åka 11.000 gånger fram och tillbaka till mässan igår. Sa jag att mässan börjar idag och jag kom till montern strax efter 12 igår?

Men morgonen började med att jag åkte till jobbet för att packa bilen. Sitter och pratar med Nisse som vanligt. Hela vägen till kontoret. Bla bla bla bla. När jag är nästan framme inser jag att Nisse hade en day off work.

IMG_6912

Kände mig skitdum.

Packade bilen proppfull och åkte ut till mässan. Dumpade två kollegor där, sedan åkte jag fram och tillbaka ett gäng gånger till. Volvo XC90 är det BÄSTA bilen jag någonsin haft. Fifan som det går att trycka in mycket grejer i den bilen.

En annan sak. Det finns en sträcka jag åker varje dag. V a r j e dag. Mellan 16-18 får man inte åka i bussfilen. Kärringen är lydig, men alla andra timmar om dagen åker jag givetvis där eftersom få har fattat att man får det.

Den där skylten har suttit där sedan högertrafikens intåg. Typ.

Speedy Gonzales körde därför som vanligt in nämnda fil när jag, av en händelse råkade titta på skylten.

IMG_6917

Ehh. Skyltjefeln är utbytt. Och då kan man ju undra två saker: A) varför? B) sedan när?

Herregud, ska man behöva titta på vägtrafikskyltar nu också…=)

Satte igång att bygga montern vid 13-tiden. Då hade flera redan varit framme och kommit med kommentarer som: ”Ni vet väl att det är i morgon mässan öppnar va?” och så skrattade dom åt vår tomma monter.

IMG_6915

 

Det är ju tur att man har duktigt med erfarenhet från mässor, för jag var inte ett dugg orolig. När vi jobbar med våra montrar så har alla sina arbetsuppgifter. Vi jobbar metodiskt och snabbt så in i bängen.

IMG_6922

Sa jag att våra Tjocka Damer har kommit?! Måste få tid över att lägga in dom i webshopen.

IMG_6914

Timmarna gick fort som attan. Vi är inte ens i närheten av ett pris som Årets Snyggaste Monter, men det skiter jag i. Med den tidspressen vi haft så är jag nöjd.

IMG_6924
IMG_6927
IMG_6923
IMG_6926
IMG_6925

Åkte hem vid 20-tiden och kom på att det nog var bra om talibanen fick middag. Erbjöd henne därför ett riktigt näringsrikt aftonmål.

IMG_6929

Själv åt jag som vanligt Ruccola, ost och Balsamico med fikonsmak.

IMG_6935

Idag öppnar alltså mässan. I vår monter är allt gratis för vi har inte prismärkt en enda produkter.

Det är lite bråttom nu med andra ord.

Laters!

 

 1. Ullis skriver:

  Skylten ändrades för flera månader sedan och igår, onsdag, stod polisen ungefär vid Mockfjärds och plockade bilister som inte respekterade bussfilen.

  1. Helvitti. Men snacka om att köra på autopilot: jag är supernoga med att aldrig åka där mellan 16-18, däremot alltid annars. Jefla tur att jag råkade hamna i köer och såg att de ändrat. Men du, det här har dom gjort förut. Ändrat och sen ändrat tillbaka. Undrar om det har med säsong att göra?

 2. Manda skriver:

  Åh dit ska jag på söndag! Du är väl kvar då? Kommer och säger hej om jag törs 🙂

  1. Du måste fan komma fram, annars blir jag skitsur!

 3. Sanna skriver:

  Hade det inte varit för att halde köpt några träd så hade hag shoppat mer än ett ljus ☺️
  Pendeltåg till centralen med äppelträdet ”Pekka” var en spännande utmaning

 4. Ett par av dom där kurviga damerna får flytta hem till mig kommer imorgon och roffar åt mig några.

 5. Maja skriver:

  Eller så svarar du som min kompis mamma om du skulle åka fast. Hon blev stoppad på en sträcka där de ändrat hastigheten från 50 till70 och polisen frågade om hon inte tittar på skyltarna. Hon svarar förfärat: ”nej konstapeln, jag tittar ju naturligtvis på vägen när jag kör!”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..