En liten torsdagstävling, kan det vara något?

När jag gick omkring smet iväg från montern på Formex-mässan i januari såg jag sjukt snygga lakan i en monter. Jag använder bara ett och samma märke och har så gjort i 14 år, men jag fastnade för mönstret på dom här. Kanske inte just kuddmönstret, men lite andra som de hade i montern.

IMG_3657

 

Företaget som säljer dom råkar vara samma företag som vi köper våra überfina elefanter, danska RikkiTikki.

IMG_3658

Elisabeth, som är Sverige-agenten för dom, visade mig vad de hade för varianter och jag blev tokkär.

 

IMG_3660

 

Beställde den här gula uppsättningen till talibanen.

IMG_3659

 

Och så beställde jag en uppsättningen med trollsländor till oss.

485175_LR1000_A

 

Visst är det lätt att tro att måtten på lakan och örngott är desamma i Norden? Icke sa nicke. Det finns flera olika, men jag beställde det som är närmast våra storlekar. Dock har dom en sak i Danmark som är heeelt överlägset: de har dragkedja på både örngottet och påslakan.Hur smart som helst. Och den är insydd så att det inte skaver.

Härom veckan kom dom.

IMG_5658

När jag gjorde beställningen passade jag på att fråga om jag kunde få tävla ut två uppsättningar till er, och det fick jag. Observera att det är ett örngott och ett påslakan. Inget underlakan. Inte så dansk tradition att ha det.

Jag tävlar ut två stycken. Till två vinnare. Samma mönster, påfåglar. För att jag hade svårt att bestämma mig.

 

image3

 

Sugen?

Well, i så fall vill jag veta hur många barn jag har. Inklusive ålder och kön. På fredag är tävlingen slut.

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Svar på tävlingsfrågan’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

 1. O. skriver:

  Har verkligen märkt det där med att det är lite olika mått, då vi köpt norska täcken från Höje, som är mycket längre! Sjukt jobbigt för det blir som en klump i botten hela tiden. 🙁
  Däremot har jag påslakan från samma märke (köpta för över 15 år sedan & superbra kvalité) och de är vanliga mått. Skumt.
  Det bästa med dem är att öppningen är på långsidan. Lite knepigare att stoppa in, men såå bra att de liksom inte ‘kryper ut’ nertill som vanliga har en tendens att göra.

  Själv tycker jag nog dragkedja låter lite vanskligt.
  Knappar eller knytband tycker jag är bättre. 🙂
  Eller som Höjes med öppningen på långsidan, så jäkla smart!

 2. Jo, jag har tävlat. 🙂 Men eftersom jag har tur i kärlek och inte spel så vinner jag säkert inte ändå! 😉

 3. Cari skriver:

  Har påslakanen hål i övre hörnen så man lätt kan få i täcket? Jag avskyr när det saknas – då kan jag inte bädda rent utan hjälp.

  1. Maggan skriver:

   Visst är det irriterande utan hål längst upp! Vi har ett par där täcket ska in från sidan… Hopplöst…

   Dragkedja kan säkert vara bra om man har ett täcke som halkar ur, eller som maken, snurrar halva natten. Jag har så fluffigt det bara går, då stannar det kvar i påslakanet!

 4. annika skriver:

  Jag orkar inte tävla…kan jag inte bara få ett set ?:)

 5. Följer väl sällan med lakan i bäddset här i Sverige heller? 🙂
  Sonen har ett påslakan från Jysk med dragkedja nertill, himla fiffigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..