Tacksamhet och sjukt rolig resa

Jag kunde aldrig för mitt liv tro att den här bloggkryssningen kunde slå min och Magdalenas Ullareds-resa, som var The bloggtrip of year, men hej och HÅ vad det var kul i helgen!  Vilket jädra drag det är på mina läsare och VILKA fantastiska människor! Jag är en blödig jefel så när jag gick till hytten vid något tillfälle grinade jag som en liten snorunge över det privilegium det är att kunna få dela sådana här stunder med människor jag egentligen inte känner men som på ett sjukt sätt kommit att betyda hur mycket som helst för mig.

Så. Nog med kladdighet. Sent i fredagskväll fick jag besked om att Mia (Törnblom) var asdålig och inte kunde följa med. Hon skulle föreläsa dag 2 och Christina (Stielli) dag 1. D e n paniken. Hur i helvitti skulle jag kunna fylla ut tiden?  Christina var lugn som en filbunke. ”Vi löser det, jag flyttar mig själv till dag 2, sen hittar vi på något första kvällen.”

Jag var skräckslagen över vad alla deltagare skulle säga om Mias frånfälle. 99% av alla vet dessutom inte ens vem Christina är eller hur hon är som föreläsare. J a g vet ju att hon är grym, men vad hjälpte det? Tänkte jag.

”Mias frånfälle” förresten … ähum …det betyder väl att man har kolat vippen va? Hon låg hemma i närmare 40 graders feber så riktigt död var hon ju inte. Tack och lov.

I alla fall. De som möjligen blev besvikna var schyssta nog att inte lägga sig på golvet och skrika av frustration.

Nåväl, lördagkvällen avlöpte i skrattets tecken. Herregud så befriande det är att få skratta mycket. Och vilka dårar till läsare jag har. H e l a bunten.

Jag blev för övrigt mycket förvånad över buffén Viking Line serverade. Var helt övertygad om att den skulle vara …ehh … mindre god, om jag uttrycker mig så, men jösses så gott det var!

För somliga slutade kvällen väry tidigt. Lite mycket champagne och man blev ledd till hytten strax efter att Bollibompa var slut. Eller nja, nästan i alla fall. Notera hur krampaktigt hon håller i handväskan även när hon sover. Någon kunde ju bergis göra inbrott i hytten och sno den..

IMG_6860

Någon timmes sömn var precis vad damen i fråga behövde, sedan var hon med i matchen igen.

Kicki hade för övrigt med sig en present till mig. Jag tjatar ju jämt om min platta röv och när hon var i USA för några veckor sedan hittade hon den perfekta lösningen för problemet:

IMG_6827

IMG_6828

Sjukt kul men det var inte förrän jag gick tillbaka till hytten som jag faktiskt insåg att det här är grejer man säljer på riktigt, och som därmed används!

Kvällen fortsatte och vi hade otroligt kul. En annan sak jag blev förvånad över var underhållningen på båten. Jag är inte särskilt intresserad av musik men holy shit vilket drag det var. Det var nästan, nästan, så att kärringen övervägde att röra på spirorna lite.

Smög dock i säng strax före midnatt och söndagen inleddes med en god frukost. Man kan säga att det var en del luckor bland stolarna. Det var inte bara en, eller två, som kommit i säng vid 6-tiden på morgonen. Fattar fan inte hur folk orkar. Jag tyckte att jag varit uppe osedvanligt sent.

Men det fanns ju dom som hade aningen ont i peruken när de väl dök upp…

IMG_6830

Klockan 10.00 körde Christina igång sitt föredrag.

IMG_6841

Man kan säga att hon levererade. Big time. Och jag är tämligen övertygad om att en hel del blev lite tagna på sängen över h u r bra hon är!

IMG_6840
IMG_6842
IMG_6839
IMG_6837

Det är liksom inte för inte som hon blev Årets Talare 2014. Min kompis. Sjukt stolt över henne. (Här hittar ni henne om ni vill hyra henne.)

IMG_6841

Vi har pratat länge om att göra något tillsammans. Åka ut på en liten turné här och var i landet men jag är livrädd för att ingen dyker upp!

IMG_6835

Efter föreläsningen lottade jag ut några flaskor TanCan-brun-utan-sol, ett gäng bajssprejer och lite annat smått och gott från vår hemsida. Kicki, som var så inihelvete bakis,  vann en bajssprej, som hon sa sig varit i stort behov av någon timme tidigare, hehe.

IMG_6863

Lite senare åt vi en supergod lunchbuffé och skrattade knäskålarna ur led.

IMG_6854

Bland mina läsare finns det en hel drös med brudar som jag lätt skulle kunna umgås med oftare. Som de här dårarna. Helknäppa.

IMG_6852

Och ibland har man ynnesten att träffa en läsare man haft länge och som gjort stora och mycket, mycket annorlunda … och ett väldigt modigt val här i livet. Ni som var med vet vem jag pratar om och jag låter det stanna därvid. Tack A för att du vågade komma, vi var flera som blev berörda och imponerade av dig såsom människa!

IMG_6864

Sen finns de dom som betyder mycket av andra anledningar. Maarit är en av mina mest frekventa kommenterare. Hon bor i Falkenberg och har således skitnära till min favoritaffär: GeKås i Ullared skata.

IMG_6856

Maarit gjorde sig besväret att ta med en JÄTTEKASSE fylld med hårspännen, ballonger, låtsastauteringar och mycket mycket mer från GeKås och som hon skänker till de fattiga barnen i Guatemala. Jag och Synoptik/Optiker Utan Gränser åker ju den 2 april och jag räknar sekundrarna!

IMG_6855

Maarit har ett stort hjärta och ett bra minne. Hon vet att mitt absoluta favoritgodis är finska tjärtabletter.

IMG_6857

Man måste inte ge mig presenter men jag vore falsk om jag sa att jag inte blir väldigt glad. I synnerhet när det kommer från människor som har en fin själ. Som Anna.

IMG_6824

Av Bitte fick jag ett supergott salt och en jättegod olivolja (provade till middagen igår). Hon importerar det från Mallorca, varifrån hon flyttade hem till Sverige förra året.

IMG_6826

En hel del av mina läsare har järnkoll på saker och ting i mitt liv. Som Heléne/Finemangskan (där kan man snacka om fin själ..).

IMG_6810

Hon noterade att jag var hos ACOs labb härom veckan och bloggade om deras cano derm-kräm för torr hud (som vi inte kunde få i goodiebagen då det är ett läkemedel). Gissa vem som hade med sig en jätteflaska!

IMG_6872

Har varit på väg till Apoteket i en vecka för att köpa den, men inte haft tid.

När jag satt i bilen på väg hem fick jag ett sms … som under kvällen följdes av ett gäng fina mail från många av de som varit med.

IMG_6858
Lagom trött, men väry lycklig klev jag innanför dörren, bara för att finna en taliban med 39, 3 graders feber, en make som var på osedvanligt gott humör (man kanske borde åka bort lite oftare … hehe … som till och med lagade middag åt mig!) och en liten hundvalp som blev helt utom sig av lycka. Han var nog rätt säker på att jag hade övergivit honom för det välkomnandet var det lyckligaste jag ever varit med om. Sen vek han inte en millimeter från min sida.

IMG_6866

Mister Fladderöra..

IMG_6861

…och som vanligt somnade han mitt i leken.

IMG_6876

 

Idag måndag. Denna vecka har jag en trädgårdsmässa jag ska ställa ut på. Det betyder bygga monter tisdag och onsdag, sen öppnar mässan på torsdag (stänger söndag). Jag har två pallar med tuppar färdiga. Har noll, NOLL, planerat. Jag som i vanliga fall är värsta ordningsmänniskan.

Fifan, det går bra nu…not.

 1. Och jag känner mig bitter över att jag inte var med er! Jag hade så gärna velat då ni verkar ha så roligt ihop, du och läsarna, men jag har dödsångest på båtar. På riktigt. Inga piller eller drinkar i världen skulle få mig att gå på. Men nu hade jag dessutom influensa så kontrasten till alla er instagrambilder och blogginlägg blev extra stor till sjukstugan här hemma. Men jag är glad för er skull! Nästa gång du planerar något skoj hoppas jag att jag kan haka på. Kram

  1. Anna, Anna, du skulle ändå ha tryckt i dig ett par valium för oj vad roligt du hade haft det! Christina var i samma stadium som du, men det gick. Hon har inte åkt båt sedan en vecka före Estonia.

 2. Jag är så himla glad att jag fick tummen ur och följde med på resan! Man har fått minnen för livet. Ångrar lite att jag inte bekantade mig med ännu fler av er men det blir ju fler tillfällen hoppas jag!
  Tack Mona, tack Christina och tack alla andra som var med!

 3. Stort varmt och innerligt tack till alla underbara människor som jag träffade under helgen, har varit galet positiv på arbetet idag och överröst alla kollegor med kärlek!!!! Hoppas att det smittar!!!!
  Ser redan fram emot nästa resa!!!! Stor kram till er alla och självklar till världens bästa Mona!

 4. men hur fin Själ har inte du?
  Jag har fin SJAL mä.

  Du.. du har inget kort på oss där jag tittar? Eller är dett kortet där jag ser normal ut? (Köper den förklaringen rakt av om de e så hahahah)

  Tack för fina ord å för fin helg.
  mvh en stalker

 5. Kita skriver:

  Stort TACK Mona för denna härliga roliga resa. Stort tack även till Christina som föreläser så att man aldrig vill gå därifrån. Skall plocka fram min ”Tacksamhetsbok” igen…….

  1. Tack till dig honey. …som inte visste vem Clive Owen är, hehe!

   1. MissK skriver:

    ehhhm ehhm…. och det är vem ???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..