ANNONS

Herregud, vilken jäääädra dag jag hade igår

/

Hade ett späckat schema igår men tänkte att, om jag jobbar metodiskt och svinsnabbt kunde jag nog dra från kontoret allra senast 13.30. Hade nämligen shitloads kvar att fixa med bloggkryssningen som bär av idag.

Jamen hej och hå vad det gick åt helvitti. Med allt. Plötsligt kom 5 pallar med våra tjocka damer, som vi har väntat på hur länge som helst. Dom här ni vet.

IMG_6606

Sortera alla ladies på hyllor. Har ju döpt allihopa efter ett gäng av er bloggläsare så jag log i mjugg när jag öppnade kartongerna, hehe. Ska lägga upp dom på hemsidan så att ni kan beställa, måste bara köpa lite tid någonstans.

Blev tvungen att göra en akutinventering av våra sjukt populära tuppar.

11643405-origpic-a56b76

Har bara 350 stycken kvar vilket är katastrof. Det tar 4 månader att få nya så det är bara att glömma.

Packade ordrar till våra återförsäljare (butiker runt om i Sverige/Norge), slängde i mig lunch..packade lite till…inventerade Village Candle-ljus (väntar leverans nästa vecka..ni som har beställt).

Sen gick jag ned till godisaffären. För två veckor sedan öppnade en butik med 1000 olika sorters lösviktsgodis på bottenplanet i vårt hus. De har även något så ovanligt som sockerfritt lösviktsgodis. Guds gåva till sådana som mig.

IMG_6612

Packade två pallar med varor som ska med till mässan. Just det ja, har jag sagt att vi ställer ut på trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, nästa vecka? Jag har ju inget att göra om dagarna så jag tänkte att det skulle blir bra. Stön och suck.

Fick ett sms från en överlycklig 23-åring, numera lägenhetsägare efter en tuff budgivning.

IMG_6610

Hon har nog aldrig någonsin varit så glad och lycklig, vilket värmde mammahjärtat.

Gick ut en sväng med Nisse och då vi hade riktigt slaskväder igår insåg jag nackdelarna med att ha en liten plutthund. Fifan så skitig jag blev när jag lyfte upp honom under magen.

IMG_6623

För att inte tala om hur smutsig Nisse var. Insåg därmed nackdelen med en ”blond” hund.

Upp och jobba lite till. För en gång skull hade jag ingen som helst koll på Nisse under hela dagen och han är ju inte den som är den direkt;

IMG_6607

Poff så var klockan 15.30 och jag fick panik. In med hund, tuppar och annat bråte i bilen och järnet ut till Ekerö. Där har min favoritkund Annika, sin butik, som för övrigt är värt ett besök för jösses så fin den är. Ta en lördagsutflykt dit och hälsa från mig.

IMG_6622

När jag i höstas berättade om Viking Line-kryssningen som jag ska släpa med ett gäng bloggläsare på idag, blev hon eld och lågor. Jag sa att jag skulle höra av mig när det blev dags för anmälan. Kom jag ihåg det, nä. Idiot. Och nu var det för sent. Synd, för hon är inte bara en favoritkund, hon är sjukt jefla trevlig.

IMG_6614

Sa tack och hej och med ångest de luxe för att jag glömt bort henne drog jag vidare. På Ekerö ligger även ElsaLeoni.se som Tina och Daniel driver utöver sin butik Akaia i Bromma Blocks. Jag har lite svårt att fatta det här med modebranschen. I min bransch, inredning, så presenterar man nyheter på mässor i januari och augusti. Det jag visar på mässan kan beställas direkt.

I modebranschen är det helt rubbat. Det som visas i januari 2015 är oftast grejer som kommer  i butik hösten/vintern 2015. I b ä s t a fall. Annars kommer det i butik ett år senare. Helt jefla värdo och jag blir galen på det.

Anledningen till mitt besök hos ElsaLeonie var den här raringen.

IMG_6633

Beställde den för ett sekel sedan, eller nja, i alla fall skitlänge sen, och nu hade den äntligen kommit. (De har fått in sinnessjukt snygga handväskor, för er som gillar det, här.) Hämtade lite annat också.

Det finns inte b a r a fördelar med att handla saker av kompisar. En nackdel är att vänner vet vad man är en sucker för. I mitt fall är det väskor, skor och jackor. I synnerhet jackor, vilket inte är någon hemlighet här inne direkt. Jag knarkar jackor och skäms inte, fast jag borde.

Precis när jag skulle gå säger Tina. ”Du, har du sett våra italienska dunjackor … du som gillar tunna jackor?”

Jag hade ena foten utanför dörren men klev snabbt in igen. 10 minuter senare gick jag därifrån med en ny favorit. Jefla Tina.

IMG_6630

Älska att dragkedjan sitter diagonalt. Älska inte skrynkliga kärringhalsar. Det har jag aldrig sett förut. Sneda dragkedjor alltså. Jag använder ju mina dunjackor som kavajer/koftor, eftersom att de inte känns som jackor då de är så tunna. Den här gör jag gladeligen reklam för!

Har för övrigt sagt till Tina att hon måste ta in en äldre fotomodell också. Om man är i min ålder och går in på deras hemsida, kliver man ofta raskt ur eftersom man, typ jag i alla fall, tänker att de bara säljer kläder till yngre tjejer. Ofta, väry ofta, så måste hon b e mig att prova ett plagg … som jag i normala fall aldrig i livet skulle sätta på mig, just för att jag sett en 20-åring på hemsidan bära den och då, per automatik, tro att det inte passar en kärring. Den här jackan hade jag ALDRIG köpt om jag inte hade provat den. Sweet Lord så snygg den är! (Och ni som undrar varför jag länkar till höger och vänster jämt så handlar det bara om lathet. För, om jag inte gör det får jag 18 mail om var man kan köpa än det ena, än det andra..=))

Åkte därifrån väry mycket gladare. Under hela vägen ut till Ekerö satt jag och smaskade i mig av mitt sockerfria godis. Smask, smask. Så jag fortsatte på vägen hem. Plötsligt känner jag att jag nog skulle behöva gå på toa. Typ jättemycket behöva. Hamnade i köer och började få panik. Till slut var jag helt övertygad om att jag skulle bajsa ned mig totalt varför jag starkt övervägde att sätta mig på växelspaken för att stoppa utfallet. Övervägde. Samtidigt som jag körde som en idiot. På två hjul sladdade jag in på uppfarten, lät Nisse sitta kvar i buren, kastade mig in i huset samtidigt som jag drog av mig brallorna i språnget och p a n g, så landade jag plattröven på toa. My Godness. In the väry last second. Kunde de inte ha satt upp en skylt om att sockerfritt godis är laxerande?!

Talibanen var startklar då jag varit på väg att plocka upp henne för att åka till Kindahls (hennes dansskola) för fredagsträning.

Hon är 11 år. Fyller 12 i juli. Jag har en 23-åring, som fyller 24 i juli (himla bra planering = ärva sig lite kläder genom åren, hehe) men hon, den äldste, måste ha varit a walk in the park när hon var tonåring, eller så har jag åderförkalkning i hjärnan, för h e l v e t e vilket j e f l a humör hon på. Varje dag.

IMG_6634

Varje morgon får man sätta på sig en hockeyhjälm innan man öppnar hennes sovrumsdörr. Man vet aldrig vad som komma skall i humörväg. Nu satt hon skitsur i framsätet och var inte alls på humör. I synnerhet inte när morsan kommit inglidande för sent och till råga på allt varit nära att bajsa ned hela huset.

Medan hon tränade satt jag och lyssnade på Malin, som äger Kindahls, när hon hade sminkkurs för några av tävlingseleverna. Dessa raringar får naturligtvis inte sminka sig till vardags, men nu pratades det tävlingssminkning.

IMG_6635

Efter träningen åkte vi hem till dyr-ICA.

IMG_6638

Jag övertalade talibanen att laga mat eftersom jag var snortrött. Givetvis blev det hemlagad pizza.

IMG_6644

… med skitmycket vitlök.

Under tiden hon stod i köket lekte jag med Nisse, som inte fått särskilt mycket uppmärksamhet under hela dag. Han älskar sina pipleksaker.

IMG_6640

15 minuter senare var han utmattad och sov som en gris.

IMG_6648

Kvällen ägnades åt att hålla sig vaken och göra namnskyltar till dagens bloggkryssning.

IMG_6684

Är övertygad om att jag kommer ha glömt någon, vilket är min stora skräck.

Idag ska jag krama 130 tjejer (varav två män) så det var ju väry smart att trycka i sig shitloads med vitlök igår.

Men allra först ska jag till Bromma Zoo och få hjälp med att klippa Nisses klor.

Häpp!

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00