När man mår lite bättre

Ujuj, förra året går till historien som det absolut värsta i mitt liv. Ett enda jefla vakum om jag ska vara ärlig. Bortsett från semesterveckorna i Florida.

Jag är fortfarande inte helt hundra, men på väg med hjälp av lite mediciner och proffs-prat. Ni läsare har en stor del i min läkningsprocess.

När man hamnar i en livskris så blir man tvungen att titta på lite mindre trevliga delar hos en själv. Och hos andra. När jag började plocka ihop alla spillror i slutet av förra året bestämde jag mig för att passa på att rensa på alla plan. Jag bestämde mig också för att 2015 skulle bli början till något nytt.

Bort med energitjuvar, bort med människor som utnyttjar en, bort med andra vidriga äckel som orsakat så mycket sorg och hat.

Och ibland måste man gå vidare från de man tycker om men som har andra annat i sitt liv man inte kan stå ut med  dela. Och ibland får man skulden för saker man inte är helt ensam skyldig till. Eller alls. Så är livet ibland.

2015 har ju pågått en stund och jag är glad över mina beslut. Jag är glad över att det finns prat-doktorer och jag är glad över att det finns medicin som gör att man orkar ta sig upp på morgnarna, för året h a r verkligen börjat bra. Äntligen, äntligen går saker och ting bättre. Äntligen, äntligen mår någon i mitt liv lite bättre.

Jag tjatar hål i huvudet om min ålder och det kommer jag fortsätta att göra. Ända fram till den 13 juni. Jag mår skit över vad jag fyller, det enda molnet på min himmel, och ja, jag pratar med prat-doktorn om det också.  Och jaaaaa, jag veeeet att ålder bara är en siffra. Morr.

Hur som, jag har fan bestämt att det här året ska bli THE YEAR of fucking everything.

… och det börjar mycket bättre än jag trodde var möjligt!

IMG_4350

 1. Malin skriver:

  Jag har själv haft ett år jag helst vill glömma. Så tänkte jag först i alla fall, då det blev nytt år. Men sedan började det dyka upp små ljusglimtar i mitt minne som fick mig att känna att nä, jag vill inte glömma hela året. Men de delar av det som varit jobbiga hade jag gärna varit utan. Utmattad och på olika sätt illa behandlad av människor som fått för stor plats i mitt liv. Som tur är har jag en stabil grund att falla tillbaka på (familjen). Jobbar mig fortfarande uppåt så jag vet precis hur det KAN vara. Två steg fram och ett tillbaka. Men med tiden blir det ändå många steg framåt. Det var det där med tålamod…

 2. Har funderat länge om det hänt nåt med web-Tomas, Victoria och Maggan men tänkt att detta törs inte fråga om men när andra frågar så…men du väljer ju självklart om och vad du svarar.
  Hoppas detta år blir mycket bättre, gladare och lyckligare.

  1. Åh, Victoria är kvar i allra högsta grad. Tomas gjorde jag slut med för drygt ett år sedan. Ibland händer saker som gör att man måste välja en annan väg.

 3. Det kan vara mindre trevligt att behöva möta sig själv på alla plan med herregud vad mycket bättre livet blir efteråt. Den första tanken jag hade var bara att varför har jag inte gjort detta tidigare, tänk vad energi jag sparat då som andra nu naggat i sig, men bättre sent än aldrig eller…sen är det fasen inte kul att bli äldre mest för att livet är så förbannat härligt att man inte vill att det skall ta slut.

 4. Hej Mona!
  Instämmer helt 2014 var jordens skitår.
  Vi drar bara ett streck över eländet.
  För övrig så är du en jävla snygg snart 50 åring. And you know 50 is the new 40:)
  Kram på dig Mona

 5. Sofie skriver:

  Gott att höra att du mår bättre Mona!
  Vet precis hur det hur det är när man måste göra valet att sortera bort ”vänner” i sin omgivning för att dom stjäl energi och påverkar en negativt. Det känns jobbigt i början men med tiden känner man sig lättare och friare i sinnet, det är då man inser att det verkligen är så mycket värt att bara omge sig med vänner, nära och kära som verkligen lyfter en och får dig att må bra!
  Kämpa på o hoppas att resten av ditt år fortsätter i den positiva riktning som det har börjat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..