ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Det här med att träna

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Vi som inte gillar att träna

Tant, som fyller 50 den 13 juni kommer ägna hela våren till att panikfixa utseendet eftersom jag lider av svår åldersångest. Ja, inte ens min psykolog kommer till rätta med den så det är bara att gilla läget.

Axel The Guru ska fixa till kärringens plattröv och sladdriga ben. Tänkte jag. Problemet är bara att Axel The Guru inte riktigt har förstått graden av hur jefla jobbig jag är. Gnällig, stönig och kommer hitta på elva tusen ursäkter för att slippa. Vid vårt “introduktionsmöte” var jag extremt tydlig med att jag mest troligt är den allra jobbigaste patient kund han någonsin kommer ha att göra med. Axel The Guru går nämligen en utbildning för att bli en PT och jag är hans “examensprov”… hehe … och i förra veckan fick jag order om att infinna mig på ett gym.

Jag skiter fullkomligt i hur jag ser ut när jag ska mig till och från ställen och har inga som helst problem med att gå in på dyr-ICA i pyjamasbyxor.

Således har jag inte heller några problem med outfiten på väg till ett gym.

IMG_5048

Jag skrev in mig på gymmet och sen satte vi igång. Först med uppvärmning.

IMG_5051

Jag tänkte att, det här var ju fan a walk in the park.

Ähum. Eller inte. Första maskinen efter uppvärmningen höll på att ta kål på mig.

Axels mamma heter Kicki och är bloggläsare. Ni som hängt här länge känner igen henne och hon har för övrigt tränat regelbundet i 2 år. Hon tyckte att jag hade det lite för lätt i den där maskinen och visade var skåpet skulle stå. Kärring.

IMG_5059

Väry märklig position måste jag säga. Livrädd för att fisa om jag sitter så där nära och trycker ifrån med benen.

Axel The Guru är en väldigt snäll kille. En så kallad svärmorsdröm men fifan vad han inte är en mes när det kommer till träning. Han vet vad han pysslar med och kräver därefter. Tyvärr.

IMG_5062

Han är dessutom nån sorts fitness-tomte. Tävlar i vad-det-nu-är. Egentligen fick jag inte fota hans lår för han var inte i …. ähum … minns inte vad han sa riktigt. Men, som om det hindrade mig…

IMG_5060

Jag är rätt övertygad om att den stackarn aldrig har sett en sådan otränad och dallrig kropp.

Vid flera stationer kunde jag inte låta bli att tänka: “Äh, det här är ju svinenkelt..”

IMG_5067

… för att 30 sekunder senare vara övertygad om att det skulle komma in två stycken likbärare med en bår.

Helvitti som han körde slut på mig.

IMG_5065

Jag noterade att vi matchade varandra ganska bra. Orange är min favoritfärg

Dessvärre måste jag nog erkänna att det efteråt kändes bra. Att jag hade fått röven ur so to speak. Axel kommer bli en bra PT för jag märker att, även om jag är novis inom det här så har han järnkoll på kroppen, dess förutsättningar och exakt hur och vad man ska träna för bästa resultat. Dessutom är han extremt noga och det gillar jag.

Dock kunde jag konstatera EN sak i alla fall:

Skulle ha tränat igår men hade huvudvärk hela dagen. Tänkte först inte säga något då jag var säker på att han skulle tro att det var hitte-på. Men, jag fick krypa till korset då jag knarkat Alvedon hela dagen, utan effekt.

Axel The Guru är en ulv i fårakläder så jag lär garanterat få det dubbelt så jobbigt i veckan.

Idag måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Packa bajssprejer, jobba på lite nya affärsidéer, äta lunch med Spanska Turistbyrån, 5-årskontroll efter min Gastric Bypass-operation, middag med allra bästa vännen, eskortera talibanen till tandläkaren för utdragning av två tänder och till Jenny för att kolla slutresultatet av mina fillers.

…och så träna så klart.

Häpp!

Det här med att träna

27
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.