ANNONS

Söndag i arbetets tecken

/

Ujuj, så mycket att göra.

Ujuj, så mycket kunder.

Ujuj, så många bloggläsare. Hade inte en chans att hinna fota alla. Först ut var i alla fall Carro. Hon var förut butikschef på Panduro på Bromma Blocks, numera i en annan butik. Fast hon fick en mycket efterlängtad bebis för ett par månader sen. En liten Tezla. Döpt efter ett norskt bilmärke. Okej..

IMG_2149

Vi säljer ju lite barnkläder och bland annat stickade små tossor. Carro frågade om det var jag som hade gjort dom. Innan jag hann svara så böjer sig en, vad jag tror, kund, fram och säger något skitroligt, som jag precis just nu inte kan komma ihåg. Något ironiskt om mina eventuella tillkortakommanden inom just den avdelningen.

Jag fattar på två promillesekunder att det är en läsare och mycket riktigt, Ulla heter hon … och det visade sig att hon bor i min finhood. Ulla och Carro skrattade rått åt mig. Jefla kärringar. Jag kan visst virka. Om jag måste.

IMG_2145

Lite senare dök Elinor från Borås upp. Så jäkla kul när ni tar er tid att åka och hälsa på mig!

IMG_2117

Jag tjatade hål i huvudet på Elinor att hon ska hänga med på vår Viking Line-resa i vår och det ska hon, om hon kan fixa ledigt. Jobbar inom kriminalvården och har det lite körigt.

Som sagt mycket folk. Det verkade som alla kom på att det bara är ett par dagar kvar till julafton. Plötsligt stod en gammal barndomskompis där, Carina. Hon var även med på vår resa till Ullared i februari. Sjukt kul att träffas. Sjukt rolig kärring.

IMG_2156

Carinas ena lilla dotter har haft cancer och Carina har därför startat en liten sidobusiness där hon säljer skyddsänglar (billigt som attan) för att skänka pengar till Barncancerfonden. Jag fick ett halsband med en skyddsängel och blev jätteglad. Må den skydda mig för all framtid..

IMG_2157

Carina hade med sig två par glasögon, som hennes numer bortgångne mamma har haft. Jag blev jätterörd över att hon gav mig dom. Dessa ska jag försöka hitta två behövande till när jag åker till Guatemala med Optiker utan Gränser i april. Lyckas jag så kommer jag ta bild på de två som fått glasögonen och visa Carina.

Maken och jag jobbade tillsammans igår. Ähum. Harkel. Han är som en jefla kärring. Och är helt handlingsförlamad när det blir mer än två saker att göra åt gången. ”Men, du kan inte lämna mig nu!” när jag skulle ta en lunchpaus. Suck.

På eftermiddagen gick han bort och skulle köpa yoghurtglass till oss. Han frågade vad jag ville ha.

”Lakritssmak med färska hallon.” sa jag och tyckte att jag var ganska tydlig.

Det här var vad han kom med:

IMG_2158

Jordgubbsyoghurt med färsk ananas.

Var jag förvånad? Det här är mannen som man skickar till ICA för att köpa nätmelon och idioten kommer hem med avokado, eller om det var tvärtom.

Dagen gick fort som attan. Jag drog iväg till vår andra pop up i Liljeholmen för att hämta varor och hjälpa vår extratjej att stänga.

IMG_2161

Tänkte sälja slut på våra brickor som vi själva har designat. I Liljeholmen säljer de inte alls, men det kommer de att göra i Bromma.

IMG_2163

Innan vi åkte så gick jag ned och handlade middag. Till mig. Blev plötsligt svårt sugen på Coca Cola, som jag ytterst sällan dricker och i så fall när jag är utomlands. Det var givetvis den sockerfria varianten.

IMG_2160

Talibanen var hos mormor och morfar och jag ringde maken och sa att han fick ombesörja sitt käk på egen hand.

Satte mig i bilen och körde ut ur garaget. Råkar slänga ett öga på instrumentpanelen. Som tokslocknat.

IMG_2133

Så bra. I normala fall kör jag vår Volvo-jeep, men under några dagar nu så har jag kört vår lilla bil. (Volvo S60) Det blir till att sladda in hos Zulle på Bilia i veckan. Skitbil. Kan Gud Volvo sponsra mig med en Volvo XC60 tack?!

Fick ett sms från maken på vägen tillbaka till Bromma Blocks.

IMG_2170

Han syftade naturligtvis på Carola Häggqvist. Hon hade kommit in i butiken, plockat ihop en massa varor, men så blev hennes dotter kissnödig och de var tvungna att springa iväg på toan. Jag är gift med en man som kommer från en yttepytte by i södra Sverige. Där var alla nyfikna på allt och alla. Maken skulle LÄTT kunna prenumera på Hänt i Veckan. Han älskar allt som har med kändisar att göra.

Så have one guess om det gick för honom när hon var där. S o m jag skrattade.

Lite senare ringde telefonen. En kompis här i finhooden.

IMG_2169

Ni som hängt här vet ju att jag bor i ett av Stockholms så kallade rikemansområden. Där är alla rika utom jag. Här bor också Lasse. Som råkar vara gift med en svinrolig kärring i min ålder. Birgitta. Liksom jag (och alla andra här) röstar hon väry much på så mycket blått som det bara går.

Men se, det gör inte hennes man. Han är finhoodens ende råkommunist. En tvättäkta sådan. På riktigt. Då och då brukar han be mig om presentråd till hustrun, men nu gällde det dottern. Som han, enligt egen utsago ”ligger illa till hos och du brukar ge mig bra råd så jag litar på dig; kan man köpa Primeboots till en 15-åring?”

Jag svarade att det går skitbra. Försökte få honom att åka ut till Plain Vanilla och köpa dom, men det var lite för långt tyckte han, så han dyker upp lite senare idag på Bromma Blocks. Jag älskar tanken på att finhoodens ärkekommunist ska gå och köpa ett par stövlar för 3.500 pickadoller till sin dotter.

Idag måndag. Fifan som jag inte vill jobba. Jag är egentligen jättelat men får ju fan aldrig tid att vara det!

Står i Bromma Blocks måndag-tisdag-onsdag-fredag, 10-15.

Kom och hälsa på apan.

35
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00