ANNONS

När man shoppar sig lite lycka

/

Jag vet. Jag är skitgammal och vet att man inte kan köpa sig lycka.

Jag vet. Jag mår piss just nu och då är shopping det enda som hjälper. För stunden.

Jag vet. Det är aningen mycket reklam här inne just nu, men please, stå ut. Jag ser ljuset i tunneln och i sinom tid ska jag dela med mig till er.

Jag skulle ju få tillbaka shitloads med pengar på skatten men för första gången på flera år så fick jag kvarskatt. Över 8.000 pengar. Chocken när jag ringer Skatteverket och de informerar mig om att jag nog få stå över julshoppingen i år var obeskrivlig. Hakan vid knävecken fick en ny betydelse. Eftersom det är maken som sköter våra deklarationer har jag varit skitsur på honom i två dagar nu.

Å andra sidan så åkte han på nästan 30.000 i kvarskatt så jag ska väl vara glad.

Hur som. Aningen deprimerad åkte ut till Johanna och Ingela på Plain Vanilla igår. Öppnade dörren och sa: ”Jag är här nu och jag har inga pengar så jag tänker handla på krita!”

Ingen av dom hade tid med mig då de packade ordrar för fulla muggar så de sa ”Help yourself…!”

Alltid när jag kommer ut till deras butik/lager/kontor så blir jag lugn. Dom är så himla bra på att få det att se hemtrevligt ut. Särskilt nu när de blandar kläder med heminredning.

IMG_1285

Varför är gräset alltid grönare på andra sidan? Vi säljer ju själva heminredning men det här är much more my style!

IMG_1284

Jag hade tänkt äta lunch med tjejerna men när jag såg utbudet så ändrade jag mig.

IMG_1286

Jag känner INGA som äter så mycket godis som de där två, ändå är dom inte tjocka. Det finns godis ö v e r a l l t i butiken!

Hela hösten har jag väntat på en kavaj som tjejerna har ritat och nu i veckan kom den äntligen. Tänkte ta lite bra foton, men det gick som vanligt åt hellskotta.

IMG_1303
IMG_1301

Försöker visa brodyren på sidorna men snor ett kort från deras hemsida i stället:

atn1024_Blue velvet jacket sidan

Den finns i svart, men jag valde den i blått. Otroligt fin blå färg. Efteråt messade jag Ingela och frågade vad man skulle kalla nyansen mer exakt och föreslog ”Blåbärsblå?” Tre sekunder senare kom svaret: ”Magisk blå!” Och det är det verkligen. Jag är ju som sagt ingen blå människa. Eller ja, jag har just konverterat. Uppenbarligen.

Och äntligen har Miss Me kommit med svarta jeans. Det kanske har funnits förut, men inte med bling.

IMG_1291

Men så såg jag dom här och fick beslutsångest.

IMG_1292

Kunde inte välja men det slutade med dom svarta.

Sen råkade jag gå förbi ett par stövletter. Satte nog världsrekord i att sätta på mig dom. Hade inte alls tänkt köpa några, för jag har ju en del, men när dom väl satt på var det kört. Är inte så van vid klackar men dom här känns som tofflor. Plus att modellen är tidlös och jag kommer kunna ha dom tills jag blir pensionär!

IMG_1290

Håller på att byta ut allt silver på min tv-bänk hemma och hittade kalasfina och billiga ljusstakar.

IMG_1295

Jag har länge sneglat på den här ljuslyktan, som är den finaste jag någonsin sett. Har inte haft något bra ställe att hänga den på men så kom jag på ett härom dagen. Den får dock vänta lite tills jag skrapar ihop lite pengar. Ska bara betala allt annat här ovan först. Hrmpfh..

IMG_1293

Åkte därifrån till Espresso House i Bromma Blocks. Vid ett trafikljus passade jag på att byta kläder och sätta på mig den blå kavajen.

Intog världens godaste laxsallad. Perfekt storlek för en GBP-opererad!

IMG_1297

Jag hade en date där. GunBritt, som kommer ända från Piteå, är nere i Stockholm för ett teaterbesök. Älskar dialekten! Jag sa att jag ville ta en bild på henne och det var inga problem. Bortsett från att hon såg lite stel ut, så jag sa: ”le kärring!” Då sprack damen upp!

IMG_1329

Ibland tänker jag att jag inte är värd er läsare för ni är verkligen genomtrevliga!

När GunBritt med väninna drog kom min andra bloggläsardejt för dagen; Snygg-Lena.

IMG_1330

Jag garvade läppen av mig när hon tog av sig jackan eftersom jag var e x t r e m t nära att sätta på mig samma Plain Vanilla-tröja som henne på morgonen. Ändrade mig i sista sekunden annars hade vi sett aningen muppiga ut!

Efter en väldigt trevlig fika så skulle jag åka och hämta Kenneth, men som vanligt glömde jag bort var på parkeringen jag ställt bilfan.

IMG_1315

Fick gå rad upp och rad ned samtidigt som jag höll nyckeln ovanför huvudet och klickade. Till slut såg jag den.

Järnet hem med Kenneth i bilen. Trodde han skulle softa lite så att jag kunde ta det lugnt, men han var bajsnödig så det var bara att sätta på sig gummistövlarna och makens fotbollstränarjacka och gå ut.

IMG_1328

Jag ÄLSKAR att titta in i alla villafönster! Såg en jättefin julstjärna. Sådana vill jag ha nästa år. Jag har så fullt upp med att se hur alla har det hemma att jag är förvånad över att jag inte ramlat rakt in i någons häck.

IMG_1347

Gick förbi gatans finaste hus också. Det är äggskalsfärgat med gröna fönsterlister. Ser att det ser skitboring ut här, men det är verkligen fint.

IMG_1344

Kenneth var inte ett dugg intresserad av att jag ville stanna och fota. Han ville hellre lukta på andra hundars kiss i buskarna.

IMG_1321

Sen fick han syn på en labradorhane. En trött kille på 10 år. Som inte alls hade lust att leka med en adhd-valp.

Kenneth blev skitsur och skulle jaga honom. Oj vilken bra fotograf jag är. Fick bara med hussen på bilden.

IMG_1342

40 minuter senare kom vi hem. Utanför dörren stod det blommor.

IMG_1351

Jag tänkte att det var Skattemyndigheten som ville säga förlåt för att jag inte fick någon återbäring, men det var det ju så klart inte.

Och blommorna jag köpte förra veckan är fortfarande superfräscha.

IMG_1352

Älska liljor!

Ställde fram ljusstakarna, som blev perfekta!

IMG_1358

Och så lite nya blommor.  (Jag vet, ananasen är i silver men ska bytas ut snart..)

IMG_1366

Gick in i badrummet för att kissa och råkade se mig i spegeln.

IMG_1340

Så bra att man klädde om i bilen utan att se hur resultatet blev. Jag är inte så förtjust i urringningar. Ser ut som en sämre bedagad böna från de ännu sämre kvarteren inne i centrala Stockholm

28
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00