Good morning sunshine

..eller inte. För så här ser man ut efter att ha passat en hundvalp i två dygn.

IMG_0915

Och dygnet innan han kom fick jag sova i nästan två timmar så man var ju inte direkt på topp när man hämtade hundskrället.

Det här med att stå ute i trädgården klockan 3 på natten för att man har en kissnödig fyrbent bäbis kan få vem som helst att börja undra över meningen med livet i allmänhet. I synnerhet när bäbisen ifråga sover hela nätter hemma hos matte och husse. Sedan står man där igen 05.10 och är väry nära att checka ut på riktigt. Jag som blir så sablans grinig när jag inte får sova. Men, det räcker med att han glor på en så är det kört.

Och när man kommer på sig själv med att ha gjort en liten come-to-mama-gottelåda i köket, well, då vet man att man befinner sig på mark man aldrig trodde man skulle äntra.

IMG_0913

23-åringen tycker att jag är en mes. För att jag har svårt att säga ifrån. När han tex vill leka hårt och råkar bita mig på insidan av låret. Satan så ont det gjorde.

IMG_0626

Men hur lätt är det att vara en hård skata när man ser dom här ögonen. Han vet p r e c i s var han har mig.

IMG_0910

Men ibland är han otacksam. Som när man köper en prassel-fasan för just hundar och den på 3,8 sekunder är massakrerad.

IMG_0698

Och det är inte alltid jag har hundra procent koll på vad unge herrn gör när man t ex står och lagar mat.

IMG_0517

Det var en gång en gummiskrapa.

Fast, om jag ska erkänna det så såg jag att han låg och tuggade på den där men tänkte ”fifan, jag kan få en kvart med lugn och ro, halleluja!”  

..och ja, han har marknadens hela utbud av tuggben för hundar. Så klart.

Mm, jag vet att jag måste vara tuffare och jag försöker. Hela tiden. Step by step. Men varje gång han tittar på mig så glömmer jag bort alla regler och måsten.

IMG_0870

Ikväll trycker jag i mig en sömntablett klockan 20.00 och säger natti natti till talibanen. Måste.Få.Sova.

…men först jobba i Bromma Blocks.

 1. lena skriver:

  Tycker bustrollet är riktigt söt :-)Utnyttja hans energi när han är som jävligast-har mest energi,lär in olika trix och knep och knåp.kasta ut en näve hundmat på gräsmattan och låt honom söka efter maten..

 2. Sofia skriver:

  Jag är fascinerad. För det första, hunden är ju inte det minsta söt. Väcker inga positiva känslor hos mig. Snarare tvärtom. Sorry! För det andra; jag älskar din blogg utom hundinslagen. Så tråkiga!!!! Då hoppar jag ti en annan blogg, men först efter att jag snabbögnat kommentarerna. För är det något jag lärt mig av dina (oss) läsare är hur olika alla är. De är häftigt att läsa om andra o få inblick i hur andra tänker. Berikande…bara jag slapp hundar.

  1. Hahaha, du lär få hoppa över till andra bloggare då och då, för Kenneth kommer finnas kvar i mitt liv. Dock kommer ju valpstadiet passera ganska snart och då blir det inte så mycket att skriva om.

   Och du har helt rätt om läsarna. Jag har väldigt svårt att får fram hur sjukt tacksam jag är över alla mina läsare. Mångfalden, olikheterna, respekten. Har mest troligt den bästa läsarskaran i den här branschen!

 3. Tant T skriver:

  Hm, leksaker o Russlar ja.
  Vår tik brydde sig inte om att tugga sönder något men hon gömde alla bollar och ben…även andras om vi var bortbjudna. Makens mammas stuga har bollar under hela grunden o hans syrras fjanthund har inga kvar att leka med där. Givetvis kommer inget större än en JRT under där så det går inte att hämta ut dom 🙁
  Vår hane demolerade ALLT på sekunder o det är lagom pinsamt när man besöker folk som har staffar/rottisar/schäfrar o försöker rädda leksakerna undan vår hund o ägarna säger ”det är ingen fara den där har vår hund haft jättelänge” o menar alltså att den är tålig…när man minuter senare måste be om sop o skyffel…
  Jag vet precis hur mycket vadd det ryms i ett mellanstort vildsvin (pipleksak modell jättevek som ”farmor” tyckte han skulle få i julklapp)…jag blir fortfarande förvånad om jag ser en tennisboll som har luddet kvar för vi hade bara nakna…jag fick donera vidare alla tuggben/tuggleksaker jag köpte då butikspersonalen bedyrade att ”den här gillar alla hundar” för sånt trams vägrade han ta i sin mun, däremot gärna vedträn eller andra pinnar för det är mer sport för matte när man kilar fast en bit så blodet rinner ur svalg/tandkött…
  Någon fällde ett gigantiskt träd på vår tomt o när han tappade bort en boll under det liggande lövverket så valde han att inte krypa under o hämta den utan att istället, från toppen, äta sig igenom trädet som en bäver…det höll han på med i en halvtimme innan han nådde bollen…
  Har du tur så är det bara en valpfas så att han utvecklar ett sundare förhållande till saker när han växer till sig 😉

 4. Emma skriver:

  Det där med leksakerna känner jag väl igen. Ett billigt alternativ är att köpa gamla gosedjur på loppis och liknande kommer inte att hålla bättre men de kostar inte så mycket. Plus att de inte brukar pipa eller prasla.

 5. Var/hur sover han på nätterna hos er? Har han sin egen plats? Kanske en bur skulle vara något, med en mysig dyna/bädd eller täcke att ligga på. Självklart ska han inte stängas in i buren, men jag tänkte att han kanske sover bättre om han har sitt eget krypin.

  Och som andra skrivit: stålsätt dig! Om han nu sover hela nätterna hemma, så behöver han ju inte gå ut när han är hos er – han kör med dig!

  1. Han sover i en öppen bur och vi har provat olika varianter: intill min säng, i rummet intill och nu senast i vårt sovrum (som är 40 kvm) fast när dörren och ”runt hörnet” från vår säng. Han hör oss men ser oss inte. Ungefär såsom han har hemma. Inatt var det den bästa natten hittills så jag tror att vi fortsätter så..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..