En känslig fråga

Finns det någon av mina läsare i Stockholm som är ensamstående med barn? Gärna någon som har ekonomisk ångest över jul och har panik över att få ihop det. Jag vill veta exakt varför du har ångest och jag hoppas att du inte tar illa upp. Jag kommer förklara sen. Det är viktigt att din emailadress är rätt (och det är bara jag som ser den) och det är viktigt att du är en av mina läsare.

 

 1. Malin skriver:

  Hoppas att detta är något vi får vara delaktiga i Mona! Var själv i ekonomisk kris för några år sedan och fick hjälp då. Nu är läget helt annorlunda och det skulle kännas bea att få hjälpa någon annan. Som i filmen ”pay it forward”.

 2. T skriver:

  Oj nu fick jag ont i magen, igen! Mitt ex har det väldigt trevligt ekonomiskt. Jag missunnar honom inte! Men tufft så här i jultider då jag handlar på kredit (blir skuldfri lagom till midsommar) för att överhuvudtaget kunna hänga med i julklappshetsen. Jag vill ju inte vara en sämre förälder liksom… Och jag vet att mitt barn inte kommer att minnas pappas fina presenter utan, förhoppningsvis, allt vi gör tillsammans. Äter pepparkaksdeg tills vi rullar fram. Bakar lussebullar ihop. Samlar ihop en skokartong och ger till skokartongsappellen mm. Men det är tufft…

  1. Ingela skriver:

   Hör av dig till Mona så får du min mejladress – vi är flera härinne som vill hjälpa till. Vi fixar julklappar så kan lägga din positiva energi på lussebullar och pepparkakshus istället:-) Kram!

 3. Sara skriver:

  Hejsan…
  Jag är ensamstående mamma till två fina barn på 12 och 9…Kämpar som en tok för de där två man så lyckligt skaffade tillsammans med mannen man ej lever med längre.
  Hög hyra och andra räkningar gör att det där lilla extra får komma i sista hand.Vet inte hur mycket övertid jag jobbat i November just för att barnen ska ha en bra och härlig jul..är slut som artist snart…Men det är bara att kämpa på för barnens skull…när det är någon vecka på månaden kvar så skattar jag mig lycklig att tex Ica el Hemköp skickat ut någon bonuskupong..Har lärt mig göra billiga matlistor och kan lätt äta för 100 kr/veckan men så vill jag inte ha det..jag vill kunna ge mina barn det där extra lilla…
  Jag vet att det är många mammor som har det mycket värre än jag men man lever ju i sitt egna..man kämpar med sitt egna..man blit expert på att fönstershoppa och drömma…expert på att säga till barnen -Inte nu..nästa månad kanske eller önska dig i julklapp..
  Som jag skriver så gör jag ju allt för dom men har tappat bort just MIG i det hela..man får dåligt samvete att man ens tänker -Men jag då? Jag har inte varit hos frisören på 2 år..oförutsedda utgifter finns det inte rum för..nya skor? Vad är det?
  Men jag är lycklig nu..jag kämpar och vet att någon dag kanske det blir bättre…
  Kämpa på alla där ute och ta hand om er..
  Kram

 4. Line skriver:

  Hej Mona

  Jag hjälper också gärna till!
  Hör av dig på min mejladress och jag kan köpa julklappar eller bidra med en slant..
  Du har ett hjärta av guld!

  Kram

 5. Blomman skriver:

  Jag är ensamstående med världens finaste kille på 10 år. Min ångest rör både ekonomi, då jag inte vet hur jag ska få det att gå ihop, men även panik över hur jag ska orka. Vill så gärna ge honom allt det han – och alla barn – borde få i synnerhet över julen. Men min far har gått bort, sonens pappa lämnade mig i samma veva och jag kämpar mig tillbaka sakta sakta. Vill ge honom glitter i ögonen, fjärilar i magen och en GLAD mamma. Vete fan hur det ska gå, ärligt talat. Men jag har adventspyntat så det räcker för ett helt kompani iallafall. Och adventspaketet är upphängda. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..