Stress och romantisk middag

Jag trodde ju att jag skulle dö i Vinterkräksjukan härom dagen men insåg ganska snabbt att det var kycklingen jag ätit som var orsaken till allt ont. Kenneth och jag delade på en halv kyckling och vi båda blev asdåliga. Märkligt hur en taskig kyckling kan orsaka frossa, svettningar och kräkningar.

Hur som. Jag pallrade mig iväg till jobbet med en Celcius i näven för att kvickna till efter en extremt dålig nattsömn.

IMG_0699

I vår jobbhiss är jag alltid skitsnygg. Tills jag kliver ur och hamnar i vanligt dagsljus..

IMG_0700

 

Packade bilen full med varor och sedan drog jag, 23-åringen och maken till vår ena pop up-butik i Liljeholmen. Fyllde upp den inför helgen och sedan drog jag vidare till vår andra pop up i Bromma Blocks för påfyllning.

Kvällen avslutas med att maken bjuder på middag på den lokala finkrogen hemma.
Jag hade ett svårt sug efter bubbel och nästan halsade glaset när det kom in.

IMG_0708

 

Jag älskar den här restaurangen. Inte för deras lite för höga priser på maten utan för att de har Sveriges bästa servitör; Carl-Johan, som jag tvingade att slå sig ned på en stol så att jag kunde fota honom.

IMG_0712

Bakom honom skymtar två stycken smidesljusstakar på väggen. Jättefina. Men då vi äger ett företag som sysslar med smidesprodukter för inredning, så får jag kikhosta varje gång jag ser dessa då ägarna har satt dit glasmanschetter på dom. Big no no. Jag informerade Carl-Johan att jag kommer förbi någon dag med manschetter i smide istället. Min julklapp till lokalkrogen.

Maken äter samma rätt varje gång vi är där. Stek med bearnaise och hemmagjord pommes. Sjukt gott. Tyvärr så är portionen alldeles för stor för mig och då jag kan hoppa över köttet så kom jag på att jag kunde vara lite wild’n crazy och bara beställa in pommes och bea. Som en 5-åring.

IMG_0721

Det är bara det att när man har en magsäck som inte pallar mer än ett par deciliter så får man lämna hälften.

IMG_0722

Maken hade dock inga som helst problem att trycka i sig mina left overs.

Det är sällan vi går ut och äter bara vi så det var rätt trevligt även om vi båda två bara hade lust att lägga oss ned och somna på rotmos för fifan så trötta vi var.

IMG_0723

 

Inte för att jag brukar använda filter på mina foton, har lite svårt för att manipulera verkligheten, men här hade nog maken behövt ta till det tunga artilleriet…Fifan som jag ser ut.

Nu är jag och talibanen på väg till Uppsala. Hon ska deltaga i en danstävling. Efter den åker vi hem eftersom jag mest troligt måste hjälpa till i butiken i Bromma Blocks.

Ska lägga upp Tassimo-tävlingen senare idag men behöver snacka lite med er innan.

Håll nu alla tummar och tår att jag hittar det där jäkla danshaket vi ska till!

 

 1. Fru T skriver:

  Nackdelen med discodanstävlingar är ju att man vill att de ska gå bra för ens barn men samtidigt sluta fort. Och om de slutar fort så har det definitivt inte gått bra… Har hängt på de där discotävlingarna i alldeles för många år. Glad att det är över.

 2. helma skriver:

  Tänkte på en sak när jag läste det här inlägget. Du mår ju inte så bra just nu och ett litet sätt att må bättre kan vara att tala snällt till sig själv. Tänk på att det du säger till dig själv, ska du också kunna säga till din bästa kompis. Visst kan man säga ”fi fan som du ser ut” till en kompis, men det känns ju roligare att säga ”Nä,du ser inte alls trött ut. Du är vacker som en dag!” Och du ÄR ju vacker som en dag, bästa Mona!!

  1. Mm, du har rätt, tack. Ska försöka ta till mig det. Påminn mig om jag är ute och hojar igen…

 3. Meb skriver:

  Kyckling är lurigt, brukar micra eller på annat sätt värma på om jag köper färdiggrillad eftersom de många gånger inte är helt färdiga…tänker då på dem som bara äter direkt eller har i sallad osv..Till sånt lagar jag helst till den själv för att det ska bli rätt.
  Bilden var ju jättefin, liksom kommentaren till den! 🙂

 4. Axelina skriver:

  Fina Mona, bilden på dig är jättefin!! Och Makens kommentar är så fin…

  Lycka till med navigering och danstävling 🙂

 5. Knatte skriver:

  Jag tycker dels att bilden på dig är fin, men allra finast är makens kommentar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..