Apropå att göra reklam

Eftersom jag äger ett företag som bland annat arbetar med att försöka bevara en del av det svenska hantverket och andra traditioner blir jag extra glad när jag stöter på bra produkter som är helt igenom svenska och som även tillverkas här.

En av mina bloggläsare, Karolin, som råkar bo i samma byhåla rara lilla samhälle som Plain Vanilla-Johanna kommer ifrån, Skillingaryd, skickade mig en kartong med intressant innehåll igår. Hon jobbar på Fyra Ess/Skillingarydsalvan AB.

IMG_0649

IMG_0651

IMG_0652
IMG_0653
IMG_0654

Sjukt intressant kombo: produkter för hundar och människor. Go figure..

Jag läste igenom hela brevet och undrar om jag är den ende i Sverige som aldrig har hört talas om dom här grejerna. Särskilt tjärsalvan som verkar hur bra som helst. Använder ni något av det här? Jag funderar på om det kan vara något för mig att sälja. Jag skulle vilja ha en webbshop här i bloggen där jag har grejer som jag tycker är bra och som jag kan stå för. Har funderat på det i ett par år, men får aldrig tummen ur.

Vad tycker ni om den idén, bra eller anus?

 1. Bibbi skriver:

  Tjärsalvan har jag hört talas om men aldrig provat men det andra har jag aldrig stött på. Har ingen vovve heller.
  Din idé om en liten specialbutik här på bloggen tycker jag låter superbra. Men nu ska jag kolla upp den där nageloljan. Är så jäkla trött på naglar som skivar sig och nagelband som går sönder. Mandeloljan som jag använder håller inte så länge.

 2. Eva skriver:

  Vår tonårsson lider av psoriasis som brukar blossa upp varje vinter. Tjärsalvan hjälper kalasbra mot det. Luktar visserligen som om han tjärat in ekan i vardagsrummet, men det får man stå ut med 🙂

 3. Känner till, använt i olika omgångar, men inte några som stannat i sortimentet. Lite för enkla i kvalitén.
  I salvväg- för tassar, torr hud, självsprickor, nagelband, småsår -är det bara en som gäller, riktig grankådsalva från skogsteknik, http://www.skogsteknik.se/?page=48&w=list&id=47
  Lanolin, grankåda, bivax, punkt. Och kolla burken!

 4. Marie skriver:

  Jag hade illrar för många år sedan och dom ÄLSKADE vetegroddolja.
  Så inte bara till vovvar 🙂

 5. Millan skriver:

  Farmor hade alltid tjärsalva hemma när jag var liten (jag är född -70).
  Har själv köpt den emellanåt som vuxen, men har helt glömt bort den.
  Så jag tackar för påminnelsen! Det är nämligen dags att smörja fötterna som blir så torra under vintern.
  Kram, tack för bästa bloggen och sköt om dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..