Äppel, päppel, piron, päron … eller hur det nu var

I lördags, för fem dagar sedan, praktiserade maken som trädgårdsmästare här hemma. Gjorde en två timmars-insats och krattade ihop 8 lövhögar …

IMG_0492

…som numer är spridda för vinden. Så gott som. Sen plockade han upp några av våra tretusenåttahundrafyrtiotvå äpplen som ligger och jäser på gräsmattan. Ställde påsarna strategiskt vid trappan ned till bilarna. Så mycket i vägen att man fick leka stavhoppare för att ta sig förbi.

IMG_0493

I lördags alltså. Två dagar senare kommer han på att han nog måste köra det till tippen. Då hade dom legat där och gosat till sig. Lastar bilen och åker till återvinningen. Som inte har öppnat. Drar vidare till jobbet. Hela dagen går och på kvällen åker han till tippen.

Normala bilar är oftast inredda med textil. Man kan säga att det inte är en så bra kombo att ha en jefla massa ruttna, och en del mosade, äpplen en hel dag i en bil. Inte ens i en Volvo-jeep. Den bilen som jag i normala fall kör.

Hur som. Han tömmer den, åker hem och parkerar.

Igår var jag på kontoret och packade varor hela dagen. Vi har så SJUKT mycket ordrar till våra återförsäljare (butiker i Sverige och Norge) och vi hinner inte med. Samtidigt så börjar varorna i våra pop up-butiker ta slut. Därför panikpackar jag bilen från golv till tak med grejer och sätter mig för att åka över till Bromma Blocks.

IMG_0646

Så här ser det nästan alltid ut i min bil nu för tiden. Budbils-Stina, that’s me.

IMG_0647

När jag svänger ut från jobbparkeringen kom jag på att man kanske skulle börja andas mitt i stressen. Trodde fan jag skulle dö. DEN stanken. Av jästa äpplen. I hela bilen. Inte särskilt svårt att lista ut att det måste ha runnit ut ”äppelsaft” från säckarna. Vevade ned fönstren och höll andan hela den 5 minuter långa vägen till Bromma Blocks.Tömde bilen och hade hoppats att alla kartonger skulle ha ”dragit” till sig lukten, men icke. Fifan som det stinker. Fattar inte hur jag ska få bort odören.

IMG_0637

Är det BARA jag som är gift med en sån klåpare?

För övrigt torsdag i dag och jag jobbar i Bromma Blocks fram till 15.00. Med lite tur så blir det lugnt för jag har 1327 obesvarade mail som jag måste börja beta av. Jag som får framfall när inkorgen överstiger 50 mail.

Man kan säga att jag har tappat greppet fullkomligt…

 1. Rebecca skriver:

  Ikväll var villagecandleparet i grannbyn på en tjejkväll i en affär där. Tänkte att shit, fan va jag känner igen dom. Då trillade poletten ner 😉 från din beroendeframkallande blogg givetvis! Var ju givetvis tvungen att köpa 🙂 älskar dom redan!

 2. Marie skriver:

  Herregud! Varför inte bara SÅGA NER träden!?!? :-))))))

 3. Cari skriver:

  Och sen ringer du Veterankraft eller annan förmedlare av trädgårdsarbetare som krattar och transporterar bort löven. Rut-avdraget gäller för den typen av tjänster (och du och maken har pengar kvar även efter era inköp av städning).
  Lycka till.

 4. Bettan skriver:

  Hör nu på en utbildad recondare!
  Lämna in bilen på en recond!!
  Bilia.. Råkar ha det att erbjuda sina kunder

 5. S skriver:

  Alltså förlåt, men, HAHAHA! Herreminje… Min make framstår som mycket lugnare och mer städad efter att jag läst om din. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..