ANNONS

Hur man gör sig osams med sin familj

/

I somras hade vi ju ett blixtnedslag i vårt hus vilket slog ut samtliga grejer som satt i husets alla vägguttag. And I mean e v e r y t h i n g. Således även våra tre tv-apparater: vardagsrummet, vårt sovrum och talibanens. Inklusive boxarna. Och Apple TV.

Pga tidsbrist har vi inte haft tid att ersätta alla. Eller ja, vardagsrummet är klart inklusive installerad kanalbox och talibanen har fått en tv, men vi måste ringa in installatören igen då vi inte fick husets tre boxar samtidigt. Hon kan alltså bara titta på dvd där just nu. Kvar att fixa är alltså inköp av tv till vårt sovrum.

Med andra ord så har vi EN fullgod tv. Som alla slåss om. Eller ja, jag har gett upp. Makens fotbollsintresse dominerar i det här hushållet så jag nöjer mig med att streama mina amerikanska reality-shower på datorn.

Wacko-Vic inledde i våras en tv-kväll för oss bloggläsare. det vill säga: varje tisdag så var vi ett gäng som slog på tv:n hos var och en av oss för att titta på Svenska Hollywoodfruar.

mavbild 2014-11-25 kl. 20.51.23

Det hela gick ut på att vi samtidigt spydde galla och ojade oss över över somliga av deltagarna typ Gunilla inne hos Waco-Vic. Väry trevligt och roligt.

Traditionen har fortsatt även denna termin. Jag hann dock bara hänga med i första programmet för sen började nån jäkla Champions League, eller vad det nu heter. Eftersom maken jobbar 7 dagar i veckan har jag låtit honom få företräde. För att jag är en god fru.

Problemet är bara att det är jefligt jobbigt att alltid försöka vara en god hustru. I alla fall under en lång tid. Igår fick jag nog. Wacko-Vic till och med ringde mig och sa att jag skulle kamma till mig och att vi skulle ses inne hos henne några timmar senare. ”Absolut!” sa jag.

Talibanen är en sucker för ”Äntligen Hemma”. Ungefär 45 minuter in i det programmet kommer maken ut från sitt arbetsrum, tar tag i fjärrkontrollen och ändrar till sin fotbollskanal. Talibanen får tokspel, så klart och protesterar högljutt. Samtidigt öppnar jag min brödlåda och upplyser honom om att ”…och klockan nio ska JAG se på tv!”

”Vaäredåra?”

”Svenska Hollywoodfruar!”

Maken hatar den typen av program. Tycker att det är extremt fördummande och ”hur fan kan man sitta och se på sån skit?”

”Well, det är ungefär lika intelligensberikande som dina jävla meningslösa fotbollsmatcher kväll efter kväll!”

Han blev skitsur. ”Det är ju fan ingen idé att jag kommer hem tidigare på kvällarna om jag inte ens kan få titta på tv!”, sen stormade han ut från vardagsrummet.

Talibanen lutade sig nöjt tillbaka och fortsatte att titta på ”Äntligen Hemma” avsnitt nummer enmiljardtrehundrasextioåtta. Märks det att jag har tröttnat på programmet för ett sekel sedan?! 

Det var nu alltså 10 minuter kvar tills mitt program började. Jag börjar förbereda mig med att gå in till Wacko-Vic och klicka upp hennes kommentatorsfält, så att jag var beredd. När man kommenterar i realtid så går det undan.

Höll på att tappa datorn i golvet när jag upptäcker att det redan är fullt ös där inne. Inser då att Svenska Hollywoodfruar börjar 20.00 och inte 21.00. Slänger mig över talibanen och sträcker mig efter fjärrkontrollen. Hon skriker i högan sky.

Jag hinner se typ 5 sista minutrarna.

Kvällen slutar alltså med en skitförbannad taliban, som inte får se slutresultaten i ”Äntligen Hemma”, en arg make som sitter i sitt arbetsrum och jag är världens elakaste mamma och dummaste fru.

Yippikajey, life is wonderful.

Idag är jag på kontoret fram till 13-tiden, sen till Bromma Blocks för leverans av varor. Efter jobbet ska jag ut till Tina på ElsaLeonies huvudkontor för att hämta mina fina PS Call Me-armband som jag beställde i somras och som nu äntligen har kommit. I will show you later.

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00