Jod or no jod

Varje gång jag ska handla salt, och det har ju inträffat ett antal gånger de senaste 35 åren, stirrar jag på hyllan och försöker komma ihåg vad det är som gäller. Med eller utan jod. Och vad fan ä r jod?

IMG_0543

Med vänlig hälsning

Teflonhjärnan

  1. Guddan skriver:

    Tack för infon om jodfritt! Som jag har undrat… Check på den.

  2. Sarah skriver:

    Om man lider av hypertyreos dvs överproduktion i sköldkörteln ska man inte äta Jod.
    Men är man frisk så är det bara bra

  3. Bekymra dig inte. De där stekta äggen du lägger på makan räcker gott och väl. Liksom skaldjur och annat gott. Så bara blunda och dra ut ett paket som är märkt rött eller blått!

  4. Adnil73 skriver:

    Nästa fråga då….salt med jod…skölkörteln är det bra för skriver ni.

    Men jag då som INTE har någon sköldkörtel kvar…ska jag inte äta salt med jod då då???

    1. Svedski skriver:

      Det bästa är att kolla med läkaren!

  5. T skriver:

    Om tant har svårt med minnet nästa gång hon ska handla, håll för bokstaven d så det blir Jo berikat. Jo, för jod ska det vara.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..