ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Jobbsöndag och när maken städar

Hemma hos mig

Jobbet & jag

Livet med maken

Igår åkte jag ut till Jack-Jane och gick på långpromenad i skogen. Sen var det järnet till kontoret, packa bilen full med varor, vidare till Bromma Blocks. Packa upp allt och sen vidare till vår pop up-butik i Liljeholmen för samma procedur. Sa jag att det var söndag och Guds enda jefla vilodag i veckan?

Sedan måste maken ha slagit huvudet i något hårt för igår kom han hem från jobbet (mmm, han har ingen Gud i sitt liv heller) och fick för sig att han skulle ta tag i sitt arbetsrum här hemma i huset. Det enda rum där varken städerskor eller övriga familjemedlemmar får gå in i. Således har det sett ut som fan där och jag borde ju givetvis ha tagit ett före-foto.

Min man är inte som övriga människor. När han städar så betyder inte det att han s t ä d a r. Nä, all skit han inte vill ha, det ställer han utanför och tror att Ragnsells har nycklarna till huset. Dammsugaren där, well, den har givetvis inte han släpat dit utan jag passade på att köra en vända när man för en gång skull fick lov att äntra rummet.

IMG_0530

Och man märker att han har varit i farten när man ser konstiga grejer som han placerar lite här och där i huset, i tron om att jag inte ska märka något. Som den där fula röda blomkrukan på kistan. I den har en död kaktus stått i 10 år. I hans rum.

IMG_0550

“Nämen vi ställer den här så tror hon säkert att den ingår i inredningen.” Typ så tänker han.

Suck.

Eller när man plötsligt upptäcker en ful ljuslykta mitt bland mina andra fina saker.

Öppna spisen

“Jamen jag tyckte att den passade där! Får inte jag bestämma någonting, jag bor också här?!”

Eh. Nä, det får han inte. Det räcker med att jag måste stå ut med våra fula ekmöbler. Som snart ska ut.

Men humöret blev på topp när han grävde fram bilden på sin hemliga älskarinna, som han tjatat hål i huvudet på mig om i 17 år.

IMG_0549

Ni gamlingar här vet ju vem Cindy Crawford är. Maken tog hit henne för ett event vid förra sekelskiftet och fick tillbringa ett dygn med henne. Dock utanför sänghalmen men helvitti som han har tjatat om det här i alla år. Nu kom han dessutom på att fotografiet på honom och henne tillsammans är borta och “det har du säkert slängt!”  Det ligger mest troligt i all skit han har i garaget.

Ett par timmar senare var han klar och lycklig. Jag fick lov att gå in och titta på mästerverket. I makens värld är allt klart när han har sina papper och annat skit i ordning men det här med att det ska vara rent på andra ställen är sekundärt.

Damm-äcklot

Mitt i all bråte så råkade min snart-ska-jag-bli-skitsnygg-dunderklump titta fram. Ujuj, det var länge sedan jag såg den.

IMG_0548

Idag måndag. Nya tag. Nya möjligheter.

Idag och i morgon jobbar jag i Liljeholmen, 10-15.

Kom och titta på apan vettja.

Jobbsöndag och när maken städar

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Mina highlights