ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Liljeholmen, here we go

Jobbet & jag

Livet med maken

Igår jobbade jag med maken. Alltså, vi äger ju företaget tillsammans men i normala fall håller jag mig så långt borta ifrån honom som möjligt.

Kan kanske bero på att han är en pain in the ass.

Men igår jobbade vi t i l l s a m m a n s. Det gör vi alltså aldrig annars eftersom vi alltid blir så in i helvitti osams. För att han är skitdum.

På lördag öppnar vi en pop up-butik i Liljeholmens Galleria. Fram till strax efter nyår. Vi har ingen fancy inredning utan jag kör Kajsa Varg-stuket: rotar runt på lagret och plockar ihop lite här och där. Det viktiga är ju varorna vi säljer.

Men, det är mycket som ska med. Härom dagen packade jag 11 pallar, 3 rullburar och några hyllor på hjul. Allt det skulle vi köra igår. Maken rasslade iväg till Statoil för att hyra lastbil. Vi är för övrigt delägare i deras lastbilar för det här var väl ungefär den 480:onde gången.

Maken kom, jag lastade varuhissen med första vändan, stängde dörrarna, tryckte på knappen. Nada hände. Kollade dörrarna, jodå, de var ordentligt stängda. Kollade om det låg skräp för sensorerna, det gjorde det inte. Tryckte lite hårdare på knappen men inte ett skit hände.

Och det var ju inte första gången. Vis av erfarenhet så visste vi att om vi ringer och felanmäler kan det ta 4 timmar innan de dyker om. Om de ens kommer samma dag. Alltså fick maken slira lite på sanningen. “Jag står i en lasthiss här och kan inte komma någonstans”, vilket de tolkade som att han hade fastnat. Nämen oj så tråkigt. 20 minuter senare kom reparatören. Under tiden pillade jag mig i naveln.

IMG_0143

I timme sena till Liljeholmen för att dumpa av första vändan.

IMG_0152

Lokalen kändes plötsligt lite mindre.

IMG_0147

Vi tömde lastbilen, maken åkte tillbaka medan jag började flytta runt inredningen. Som jag alltid gör. Femtioelva gånger innan jag är nöjd.

IMG_0148

Väggarna från den föregående hyresgästen är ingen lek. Ser förjävliga ut. Stora hål överallt vilket gör att det kommer se sunkigt ut. Har tyvärr inte tillräckligt höga varor för att dölja de flesta hålen.

IMG_0149

När maken kom med sista lasten strax efter 17.00 upptäckte vi att våra passerkort inte längre kunde få hissen att åka.

IMG_0151

Maken fick ringa väktarna och gå bort till deras kontor för att fixa så att korten funkar efter 17.00.

Jag hoppas att denna galleria är bra. Jag är bortskämd med att centrumledningen i Bromma Blocks är överlägsen. Där får man alltid information om allt man behöver veta innan man kommer. Här verkar det som om man får söka upp infon själv. Tur att man är handlingskraftig och van.

Vi var färdiga för dagen och åkte tillbaka till kontoret. När jag klev in på lagret upptäckte jag att maken glömt en pall med grejer. Och lastbilen var återlämnad. Bra där.

IMG_0153

Därför kommer han idag att få trycka in allt i Volvo-jeepen.

“Det kommer inte att gå!” 

“Jo, det gör det. Du får köra flera gånger. Inte mitt fel att du glömde en hel pall pappskalle!”

Dock ska det erkännas att vi sällan har jobbat ihop så bra som igår.

Han skötte sig hela dagen, hehe.

Vi öppnar som sagt på lördag. Då kan man ju hoppas att dom här snygga förkylningsblåsorna, som lyser 4 kvarter bort, har försvunnit!

IMG_0141

Laters!

Liljeholmen, here we go

21
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.