ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Dataspelsmissbruk

Mina läsare

Jag fick en bok i brevlådan för några veckor sedan. Det kommer ju lite allt möjligt till min brevlåda och det är inte alltid som jag tycker att det är intressant.

Det tyckte jag inte att den här boken var, så jag lade den åt sidan. Mest för att den inte berörde mig då jag inte har sådan problem.

IMG_9166

Den har legat på matsalsbordet i ett par veckor och när jag kom hem i går kväll och fick äta min sena middag ensam, så började jag bläddra i den.

Läste en ganska intressant grej: visste ni att det är extremt ovanligt att kvinnor/tjejer blir dataspelsmissbrukare? Tydligen har inte vi den belöningsfunktionen i hjärnan som män/killar/pojkar har. Med andra ord så löper inte vi lika stor risk att bli missbrukare inom dataspel.

Jag googlade lite och hittade författarens hemsida här, där man kan läsa mer. Han har själv varit missbrukare men jobbar nu som terapeut. Vill man köpa boken kan man göra det här.

Alltså är det inte så konstigt att det nästan bara är killar som är med på sådana där stora spelkonvent man hört talas om.

Väry intressant måste jag säga.

Dataspelsmissbruk

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.