Världens bästa Anna

Jag har en ny kompis som heter Anna. Anna Benson. Hon är journalist. Och konstnär. Och författare. Och entreprenör. Jag har berättat om henne för er förut, hon med hemsidan om julgranar ni vet. Som man kan få hemlevererade om man bor i Stockholm. Skitsmart idé och jag tänker göra ett samarbete med henne när det börjar närma sig julgranstider.

Dessutom är hon smart. Jag äskar smarta människor. Särskilt kvinnor.

Åt lunch med henne härom veckan.

IMG_7916

Hon är just nu involverad i ett av det bästa projekten jag hört talas om. Rosa kokboken. 

IMG_7935

I den har hon samlat 20 kända kvinnor som berättar om sina möten med cancer och delar med sig av sina bästa recept. Den kostar 199 kr varav 100 kr per bok går till Cancerfonden.

Anna berättade om den här boken redan i våras och jag sa att det var bland det bästa idéer jag har hört och att jag absolut ville ha en bok för att göra reklam här i bloggen.

Målet är att få in en miljon kronor till Cancerfonden och eftersom den dessutom är en extremt bra ge-bort-present, så är jag inte ett dugg orolig för att hon inte ska nå målet. Anna har jobbat ideellt för det här och slitit som en babian för att ro projektet i hamn.

IMG_7943

Ni som har möjlighet, gå nu in HÄR och beställ ett ex. Boken är verkligen jättefin och det är ett bra sätt att stödja Cancerfonden. Jag har sagt till Anna att hon kan räkna med mina läsare.

För det kan jag väl?

 1. Du kan alltid lita på oss! Har nu beställt boken och ser fram emot att få ta del av nya spännande recept. Ha en underbar helg Mona! Kram Pernilla

 2. Härliga Anna! Uppvuxen i ”min” lilla by och har gått i samma klass + spelat fotboll i samma lag som min son 🙂 är alltid en fröjd att möta denna tjej som även har skrivit flera andra böcker som är väl värda att läsa. Hälsa henne med en stor kram <3

  1. Det ska jag göra och jag håller med; hennes andra böcker är skitbra. Det kommer en ny nästa höst som jag verkligen ser fram emot att läsa!

 3. Kanske vill hon sponsra några till oss på Rosa fettisdagen 2015. Du kan väl fråga snällt och blinka lite med dina fina ögon? ( ja, nu är vi igång igen och raggar sponsorer !) och du, glöm inte knäskydden när du går ner på diskbänken i kväll… 😉 kram

 4. Tyvärr, jag kommer inte att köpa kokboken. Nu vet jag inte vad det är för typ av recept men det är troligt att det är en del kakrecept el dyl? Forskning finns redan att cancerceller lever av extrema mängder glukos. Glukos bla (50 % glukos, 50 % fruktos)finns i socker. You do the math…

  Att stödja cancerforskningen genom ex.vis kanelbullar med rosa pärlsocker etc finns inte på världskartan för min del.

  Även fast tanken är god.

  1. Passande nic name 😉

   Sant att ett konstant överintag av alla sockerarter är skadligt i det långa loppet.

   Dessvärre är tyvärr ett surt sinnelag förvärrande för de flesta sjukdomstillstånd, gentemot ett positivt. O klarar man inte av att vara det själv bär man ett stort ansvar att inte sprida negativa o sura känslor omkring sig. 😉

   Ett tips till nästa liknande respons skulle kunna vara:

   ”Fantastiskt initiativ och alltid spännande att läsa om andras livsöden. Som kostintresserad och på tal om mat och kokböcker vill jag bara påminna om att inte käka alltför söta efterrätter, läsk o kakor varje dag då för mkt socker tyvärr inverkar negativt gentemot cancer och andra sjukdomar. Annars alltid härligt att se andra med starkt engagemang mot cancer.”

   Eller nåt i den stilen 😉 lycka till nästa gång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..