Galghumor

Igår var jag hundvakt. Alla människor jag möter säger samma sak: ”Ojoj, är det första hunden och så väljer ni en JACK RUSSELL, den jobbigaste rasen av ALLA!” 

Nu var det ju inte så att det var jag som valde, det var 23-åringen. Never the less så är det svårt att inte älska den här skitjobbiga korven.

Fast, igår var han på ett jefla humör. Jag tog med honom till talibanens dansskola men det var bara att vända i dörren. Kenneth var på sitt allra värsta humör så jag spenderade nästan en timme på parkeringen. Gick fram och tillbaka och letade grästuvor som han kunde skutta omkring på, för sätta oss i bilen kunde jag bara glömma.

Vi kom hem ungefär samtidigt som maken. Han svidade om och tog med sig Kenneth ut och sprang. När de kom tillbaka var han helt slut. Hunden alltså. Eller ja, båda två var helt slut. Kenneth hade lite överskottsenergi och sprang som en dåre fram och tillbaka i vårt sovrum, medan jag höll på att röja där. Skulle bland annat byta lakan och släpper blicken från Kenneth under ett ögonblick. Vänder mig och och får se det här.

IMG_8380

Dåren har fastnat i en galge. Alltså, den sitter inte åt på något sätt, men han kommer inte ur den. Biter och snurrar på den. Medan svansen viftar.

IMG_8378

Jag springer och hämtar kameran för att videofilma. Då blir han skitsur på mig och lägger sig ned och spelar död. Typ. Kolla in det här. Jag skrattade så det kom kiss i trosorna!

 1. MissK skriver:

  Tror nog stor dottern som äger Kenneth har koll på allt detta, för vad jag förstår är hon påläst när det gäller Hundrasen. Fast mormor Mona är nog inte det på samma sätt som Dottern 😉

  1. Så sant kära du. Dottern har koll. Kenneth springer inte så mycket som det låter. Vi är rätt noga med att göra exakt vad som ska göras. Och vi håller på med mycket sök och andra stimulerande grejer. Det jag dock har fått lära mig är att Jack Russells inte är som de flesta andra hundraser så en del välmenande råd passar inte honom.

   Men jag älskar er för att ni hjälper till, tack!

 2. Underbart med mycket energi! Håller dock med om tidigare kommentarer om att inte motionera honom långa pass då han bara är en valp. Stimulera hans psyke genom saksök och dressyr. Talar av erfarenhet då jag är uppväxt med en pappa som utbildat polishundar. Tack för en härlig blogg som ger mycket glädje i vardagen.

  1. Tack snälla du, jag lyssnar på alla råd jag får här! Och ännu mer tack för fin bloggkomplimang Linnea!

 3. Sari skriver:

  Han är ju så söt!! Förstår att ni fallit pladask hela familjen.

 4. Agnetha skriver:

  Du ska nog inte låta Kenneth springa så mycket innan har bli året för han kan få problem med höfterna och benen. Valpar ska inte gå på lång promenader heller. Bara bus och tankeverksamhet med andra ord, jag köpte en bricka som man gömmer godis i då får han tänka lite av det blir han garanterat trött lycka till

 5. Linda skriver:

  Alltså, jag tror jag älskar Kenneth! Full av bus. Hoa lilla hunden! Men jag kan tro att han kan ställa till det rejält om han får möjlighet

  1. Linda skriver:

   Menar såklart Goa lilla hunden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..