Att vara hundvakt

Kenneth är här över helgen då 23-åringen behöver lite lugn och ro. Nu är han 4 månader och man kan ju tro att den lille skiten sötnosen har lugnat ned sig en smula.

Eller inte.

Att 23-åringen valde en av de mest ”jobbiga” hundraserna var hon väl medveten om. Hon glömde bara att tala om det för oss. Jag skulle väl tippa på att det går 11 normala hundar på en Jack Russel. Typ.

Problemet för mig är att jag från början hade bestämt mig för att inte bli så fäst vid honom. Jag gillar inte husdjur eftersom jag sett hur ledsna folk blir när de dör. Jag skulle ha svårt att klara av den smärtan.

Jeflar så bra det har gått med det beslutet. Not. Han har flyttat in permanent i mitt hjärta. Den lilla skiten.

Maken har bestämt sig för att försöka vara ledig i helgen. Första gången på många, många veckor. Välbehövligt efter tre jobbiga mässor.

Så när jag talade om att vi skulle ha Kenneth här i helgen mulnade han i några sekunder. ”Min första lediga helg…!”

”Det är lugnt, jag tar honom på morgnarna, om du tar honom på kvällarna.” Tar ut honom alltså.

Eftersom han är lika svag för Kenneth som jag, så var det inga problem.

03.45 vaknar den unge herrn och är kissnödig. Jag tittade på klockan och kände att det nog fortfarande kunde kallas kväll. I alla fall för alla som var ute på krogen.

Så jag låtsades sova. Maken gick upp. Jag somnade om. Bra så.

05.46 bestämde sig hundskrället sig för att det var dags att göra lördag. För en gång skull så sov jag. Hårt.

Men det var bara att pallra sig upp. I tron att han väckt mig för att han var kissnödig. Skulle inte tro det. Han ville leka. Det ville inte jag klockan 6 på morgonen. Men, som vanligt så var det bara att ge sig. Det går liksom inte att säga nej till den här gossen. Kolla bara hur han ser ut;

IMG_7488

40 minuter senare står jag i köket och gör te. Noterar att det blir väldigt tyst i vardagsrummet. Det brukar betyda ”jag-tuggar-på-allt-förbjudet-jag-kan-komma-på”.

Kommer ut dit och ser att han sitter helt hyptnotiserad framför tv:n, som jag alltid sätter på som sällskap på morgnarna. Denna morgon hann jag inte byta kanal, innan vi började leka.

Det gick inte att få kontakt med honom.

Halleluja, jag har hittat den perfekta hundvakten!

 1. Annette skriver:

  Nämen tulle lille … det går ju inte att motstå dessa söta varelser! Dom är ju alltid lika glada att se en! Det räcker att man varit ute o kastat soporna så är man saknad ;). Kramar

 2. MissK skriver:

  Guuuuuu va söt han e….den lille parveln, suger riktigt i hundtarmen när man ser en sån söting. Men blir ingen hund här så länge jag jobbar som jag gör, vilket skulle innebära att den blir ensam för mycket vilket inte är snällt mot en hund

 3. Ickan skriver:

  När min lilla hund var liten så älskade hon att titta på Baltazar :-), så det är ett tips 🙂

 4. AA skriver:

  Hundar brukar ofta gilla tv-program där andra djur är med. Passa dig för att lämna en hund ensam när ett djurprogram är på, det kan sluta med repor på tv,n eller omkullvälta prylar. =)

  Katter tittar också på tv ibland men de är mer triggade av jaktlusten och struntar i att kolla om det inte är spännande. Hundar är flockdjur och vill typ leka eller skrämma bort andra djur de ser på tv,n. Katter bryr sig inte då de inte är flockdjur men triggas jaktlusten så kan de svinga en tass mot rutan. Finns katt-dvd med bara fåglar och insekter som de kan sitta och titta på ganska länge. =)

  Kenneth är bedåååååårande söt. Aktiv ras kan man lugnt säga. =)

 5. Bella skriver:

  Haha, känner igen mig i att det går 11 vanliga hundar på min, förutom att min 8 månaders valp väger 20 kilo… Och kommer först lugna sig om några år. Min ska bli en jakthund och blir helt tokig när det är jaktprogram på tv, med älgar och vildsvin som hundarna skäller på. Vad man blir förälskad i dem fyrbenta vännerna…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..