ANNONS

Och det var verkligen en skitmåndag

/

Åker till jobbet och inventerar ljus. Tänker att jag måste ha en bra ljuskampanj för er ganska snart. Fick hem en massa prover från Village Candle och eldar som aldrig förr på kvällarna. Ska fundera ut något bra tills nästa vecka. Är ni på?

IMG_7042

Åkte in till stan för att träffa någon som står mig väldigt nära och som hade varit hos doktorn för att höra om hon fått cancer. På vägen dit ringer en kollega och jag får ett negativt besked om en sak som ställer till det åt helvete jobbmässigt. Var på sjukt dåligt humör pga av min vän så den som ringde fick klä skott för trötthet och oro. Jäklar så arg jag var.

Träffar min vän och hon berättar att hon dessvärre måste vänta på ytterligare ett prov. Fifan, de jag känner som har cancer pratar alltid just om samma sak: den eviga två veckors-väntan innan man får ett definitivt besked.

Åker därifrån med blandade känslor. Tillbaka till jobbet för att städa upp efter ett jätteutskick av varor vi hade i söndags. Det är jag som är städkärringen på företaget. Sopa, slänga kartonger, flytta runt med palldragaren. Jag är som ett jefla Kinderegg. Ena dagen stå på mässa och se beautiful ut, nästa dag sopkärring. Föredrar det senare dock. Faktiskt.

IMG_7036

När jag är klar drar jag till bolaget för att köpa med mig en flaska rosé till Norge idag. Alkohol kostar tydligen hur mycket som helst där.

Vidare till dyr-ICA för att köpa dyr-mat. Har en paus från MatKomfort nu när vi är ute på mässor dessa veckor. Hatar att hitta på maträtter. Ringer hem till talibanen.

”Vad vill du äta?”

”Vet inte.”

”Kom på något.”

”Kan inte.”

”Okej, om du inte gör det så blir det falukorv och potatismos!” Hon hatar potatismos.

”Ehh … lax och ris!”

Så det blev gorgonzolalax i ugn med ris. Svingott.

Kom på att vi åker till Norge idag och talibanen börjar skolan i morgon (Gu’ vilken bra mamma jag är som missar det varje år) och måste således ha ett nytt terminskort eftersom hon åker spårvagn till skolan varje dag.

Järnet ned till pressbyrån för att ladda det. Noterade att jag var tvungen att ha lite nagelvård också.

IMG_7032

Plain Vanilla-Johanna ringer. Hon och Mållgan ska flytta företaget och det är dags för en sjuk tömma-lagret-rea (även på nätet) och mingelkväll. Jag har ju så jäkla bra läsare som alltid ställer upp så jag säger att vi skriver ihop något i bloggen. Till dess så kan ni ju reservera den 27 augusti. De har ju börjat med lite heminredningsdetaljer nu också, så det kommer bli kul. (Dock kommer inte just det vara på rea.)

Maken är huvudtränare för talibanens fotbollslag och då det är två lag så är dom 4-5 tränare. På kvällen hade han bjudit hem de andra för termins-snack. Huset såg förjefligt ut, hinner ju inte plocka när det är mässor och då jag lever tillsammans med två grisar så kan ni ju bara föreställa er. Det var bara att ta fram dammsugaren och röja av det värsta.

Tittar ut på altanen och ser att en katt har flyttat in till oss. Den ligger där varenda dag. Hårar som fan. Jag kommer få slänga dynan när det är dags att plocka in allt.

IMG_7051

Den har halsband, så den måste ju tillöra någon. Den tittar slött på mig och jag noterar att den har ett grönt och ett blått öga. I normala fall så ligger den där på morgnarna, sen går den hem … antar jag. Första gången jag noterar att den ligger där även på kvällen. Talibanen och maken är överlyckliga. ”Vi har fått en katt!”

Skulle inte tro det va.

Ringer kompanjonen och får höra att hennes pappa har fått en stroke, så det är kris. Hon och hennes make ska med till Norge på mässan. Det var likadant när vi var i Florida i somras: hon köpte biljett, men mormodern blev sjuk så hon fick stanna hemma. Någon där uppe vill verkligen inte att vi ska hänga.

Bäddar om i alla sängar eftersom vi ska ha folk här när vi är i Norge. Någon måste ju ta hand om talibanen. Fixar bullar till makens träningspolare.

Sen går jag upp till vårt sovrum.

Alltså.

Jag.Orkar.Inte.

IMG_7025

Kan säga att dom där nästan tre veckorna i Florida är väry avlägset.

Nu är jag på väg till Arlanda. Har inte ens haft tid att stressa upp mig inför flygresan.

Men ner kommer man ju alltid.

Häpp!

40
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00