ANNONS

Att åka tåg till Stockholm

/

Maken bokade mina tågbiljetter igår och det var först när jag kom till stationen som jag tittade på de bekräftelse-sms jag hade fått från SJ. Ser att första sträckan; Jönköping-Nässjö, ska ske med buss. Och får p a n i k. Drar iväg ett sms till maken.

IMG_6404

Men tydligen hade han rätt, för det kom ett tåg. Har sällan varit gladare.

IMG_6409

Tåget från Nässjö var försenat. Sitter och tittar på ett annat bekräftelse-sms och fick en hjärnblödning. Maken hade bokat in mig på ett tåg som skulle åka vid 15.00 och nu var klockan 10.45.

IMG_6405

Helvitti så förbannad jag blev. Skickar iväg ett svinargt SMS till honom, sen ser jag datumet. Ujuj, det var visst tåget som jag åkte i januari…från samma sms-avsändare. Häpp

Kliver på anslutningståget till Stockholm och hamnar i en kupé från 1942, tillsammans med tre andra personer. Var helt säker på att Agatha Christie skulle dyka upp vilken sekund som helst.

IMG_6417

Maken hade ju bokat ett Snälltåg, möjligen med hopp om att jag ska bli snällare, men det kan han ju glömma.

Efter lite chitchat med de övriga resenärerna ägnade jag mig åt ett kommande projekt.

IMG_6410

Jag är inne på mitt åttonde bloggår och har genom åren fått många förfrågningar om att skriva en bok.  Mia (Törnblomskan) har varit på mig flera gånger och eftersom hon och Micke har ett bokförlag så tycker hon att det skulle vara perfekt att ge ut den via dom.

ALLA skriver böcker. Det är ju så jäkla inne. Helst deckare också.

Därför har jag tvekat. Dock tycker Mia att jag ska börja lite ”light” med att ge ut bloggen i bokform och skriva lite nya kapitel. Vad tror ni, stödköper ni den då i så fall?

Timmarna i tåget gick fort och när jag klev av på Centralstationen och gick bort mot tunnelbanan så blev jag påmind om att man inte längre kan köpa biljetter på normalt sätt. Nä, nu ska man skaffa konto och app på SL.

IMG_6418

Blir tokig på sådana där nymodigheter. Hatar att åka tunnelbana över huvud taget. Alla är så förbannat stressade.

Lyckas lista ut vilket tåg jag ska kliva på och går in och sätter mig. Håller handväskan tryckt mot bröstet och känner mig som 102 år.

IMG_6421

Det känns som om jag åker åt fel håll så jag panikmessar till 23-åringen.

IMG_6423

IMG_6424

IMG_6425

Kom till Alvik där jag gick över perrongen till vår spårvagn som går genom vårt villaområde. 

IMG_6426

Snacka om att jag kände mig lättad över att ha hittat hem.

IMG_6428

Åh som jag älskar finhooden! Hemma, hemma, hemma!

IMG_6438

Slängde in väskan och gick upp för att byta kläder. Sneglade på min sjukt sköna säng, som jag bäddade med nya lakan innan jag drog till Jönköping. Älskar att få bre ut mig själv i den. Och sova med balkongdörren helt öppen. Utan att det muttras.

IMG_6450

Glömde bort att byta kläder och satte mig i bilen för att åka till jobbet och hämta skruvdragare, som jag måste ha på mässan idag.

IMG_6433

Har sällan varit så glad över att få öppna dörren till jobbet. Även om det ser ut som FAN  där nu eftersom vi har mässor och alla grejer ligger huller om buller.

IMG_6445

Noterade att våra samples från Kina har kommit. Jag hittade ju jättefina grodlampor (och andra) när vi var där i april. Lampor som man tydligen kan ha både ute och inne. Slet upp en kartong för att kolla.

IMG_6444

Minns ni dom?

Grodlampor

Har tagit in en annan variant också, men har ingen bild på den. Ni får se den sen när jag packar upp den på mässan.

Sen var det järnet hem till dyr-ICA. Jag är ju tokensam fram till sent i kväll, så här skulle det festas!

Handlade en gourmetmiddag.

IMG_6461

Varje sommar blir jag sjukt avundsjuk på alla som har cabrioletbilar. Där står för övrigt min dröm-cab;

IMG_6447

En vacker dag ska jag skaffa mig en sån.

Turbo hem och byta om till kjol.

IMG_6468

Sen ned till vardagsrummet och tända ett av ljusen jag provar från Village Candle. En ny ljuvlig doft. Kommer snart upp i webbshoppen tillsammans med doftstickorna!

IMG_6457

Fram med rosévinet.

IMG_6455

Klockan var 18.00 och jag tillbringade några timmar på altanen. Tänker aldrig så bra som när jag är ensam. Christina ringde och vi pratade bokupplägg. Den kommer ut i maj nästa år.

Vid sådana här tillfällen så har jag sjukt taskigt självförtroende och tvivlar starkt på mig själv, men både Christina och Mia tror på mig. Christina är svinbra på marknadsföring och Mia har ju järnkoll på vad som funkar språkmässigt, så om hon säger att jag kan, så kanske jag kan.

Eller? Ni är en jefligt viktig del i det här så jag vill gärna höra vad ni tycker.

111
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00