Oh, I have entered the glasshimmel

Hemma på vår gata i stan, eller ja, här i finhooden, så har vi små rara butiker med diverse utbud. I våras fick vi nya ägare till ett av våra fik. Det sas på byn att det skulle bli en glasseria. ”Suck” tänkte jag. Verkar ju vara en bra business. Not. Jag tänker på det skitväder vi trots allt har i det här landet, i normala fall, och h u r kan man göra affärer på glass liksom.

Således har jag inte haft alltför bråttom att ta mig dit. Dock har ryktet spridits sig om att glassen är to die for. Avig-kärring som jag är så har jag tänkt: ”well, det lär ju inte finnas något som slår Lejonet & Björnen eller Ben & Jerry. Punkt.”

Härom dagen gick jag och maken dit. Scarfo Gelateria.

IMG_5524

Amen alltså, shut the fuck up VILKEN glass! Det finns INGET som slår den, på riktigt!

IMG_5530
IMG_5526

Jag valde banan och lakrits.

IMG_5525

Helt ärligt, jag skulle kunna vara utan sex i ett år, om jag bara fick äta det här ett par gånger i veckan.

Maken valde vanilj och ananas. Även dom to die for.

De säljer små miniglassar också.

IMG_5528
IMG_5529

Jag säger bara: ÅK HIT och prova, Ålstensgatan i Bromma, öppet 10-20. Det är dyrt, två kulor 25 kr men ajsanbajsan så gott och jag kan lova att ni inte ångrar er!

Deras enda minus är att man, som jag förstod det, inte kan köpa bara en kula. Jätteminus för min del eftersom två kulor blev alldeles för mycket för min gastric bypass-mage, plus det faktum att jag inte kan äta så mycket socker.

Alltså kommer jag få slänga en kula varje gång. Inte så bra.

Uppdaterat:

Alltså, jag har ju INGEN koll; 25 kr är inte dyrt. Har jag nu förstått. Så jag tar tillbaka det, hehe. 

 1. Betala för två men säg att de ska vara små. Då får man mer än en smak mem inte så mycket att man mår dåligt.

 2. Å vad mumsig, detta måste prövas! Jag brukar handla glass på Stockholms glassbar, där kostar 1 kula ca 25 kr så 2 för 25 kr var ju superpris om jag nu inte missförstod dig där 🙂

 3. Men inte är 25 kr dyrt för två gulor när en skiten gb strut kostar där omkri g också?
  Jag blev laktos intolerant plus super socker känslig efter min op så jag blir mest avundsjuk på alla som kan äta glass i värmen. Det fins en glass som är socker och laktosfri men den är inte to due for….

 4. Jesus christ, va sa Du, banan och… Jag är iof kock med därmed lite väl utvecklade smaklökar men endå… hallå åttitalet ringde osv

 5. Det får du lösa genom att antingen ge maken/talibanen/22-åringendin ena lr dela en glass, antingen du & talibanen/maken/22-åringen väljer varsin smak och äter 1 kula var lr så ger du henne den kulan du inte orkar 😉

  Fan jag börjar känna att en långhelg nog e för kort om man ska hinna med allt du nämner, för i vanliga fall när jag e i Sthlm håller jag mig mest ute på söder. Men nu ska man ju hinna med finhoooden oxå

 6. Två kulor finglass för 25kr är ju som hittat! I Borgholm kostar det 37 spänn på himmelska-glass-stället Ölandsglass.

 7. 25 spänn för två kulor tycker kag öåter som ett alldeles normalt pris. Dit ska jag åka. Är helt galen i glass. Skiter i priset, bara den är god ☺

 8. Åh, låter fantastiskt! Men 25 kr för två kulor är inte dyrt 🙂 låter som toppenpris, normalt så kostar det så för en kula. Måste definitivt besökas!! Tack för tipset 🙂 längtar redan!

 9. ..eller så ber du dem att ta betalt för två – men att skippa att lägga upp den andra. Fett obra att kasta mat.
  🙂
  Ps. Två kulor för 25 spänn är snorbilligt.

 10. Åk till Halmstad och köp glass hos ” world of Riccardo” och jag lovar att alla andra kommer på platsen efter! Man får dessutom köpa bara en kula

 11. 25 kr för två kulor är absolut inte dyrt! Här får jag betala 12 kr/kula för vanlig sketen GB glass alt. åka 2 mil enkel resa och köpa bättre och godare glass men då betala 20 kr/kulan.

 12. Stockholms glass och pasta fabrik på Valhallavägen har helt ok glass också.

  25kr för 2 kulor var väl jätte billigt!

 13. 2 kulor för 25 spänn är inte dyrt ! aktersnurran i Nyköping tar 21 spänn för 1! kula i bägare…inte är det nån speciell höjdare heller, Mövenpick tror jag…så ät och njut med gott samvete !

 14. Köper du aldrig glass? :p Hos oss i östersund kostar två kulor oftast 25 kr och då säljs de på glassbarer eller vanliga cafén. Det är dessutom vanlig gb-glass som ofta är isig eller stenhård. Tycker 25 kr för två kulor av den där glassen var billigt 😉

 15. 25 kr för två kulor är billigare än Rättviksglass här i småstaden. Dom tar 35 kr för två (generösa) kulor. Däremot kan man köpa en enda kula om man vill.

 16. Å då kontrar jag med att säga Järna hallonsorbet och deras chokladglass. Gjord endast på ekologiska råvaror!

 17. Två kulor för 25 pix är billigt. Köpte god glass på Bullandö glassfabrik och fick hosta upp 45 för två kulor. Men, det drabbar ingen fattig, som jag brukar säga.

 18. Håller med, deras glass är helt outstanding! Italiensk gelato och de tillverkar den på plats, dvs alltid nygjord! Min favorit är den mörka chokladen, har för mig att de sa att den var gjord på vatten? Men det blir väl chokladsorbet? Fast det är det inte. Jaja, hursomhelst smakade den supergott. Bra kaffe har de oxå! Kram från en böna in the hood.

 19. Typiskt att mina föräldrar precis flyttat. Har lixom inte så mycket i trakterna att göra längre. Men kanske glassen räcker för att resan ska vara värd det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..