Om att stranda i Florida

Vi har ju varit runt överallt här, jag och Johanna, men då maken just kommit så tog vi med honom till stranden som blivit utsedd till USAs finaste, Siesta Beach. (Vi hinner inte till Anna Maria Island, för er som tipsat om det.)

IMG_3555

Jag gillar inte hav, såvida jag inte sitter i en båt. Inte heller stränder. Saltet i vattnet gör att jag blir skitklibbig och sanden fastnar mellan tårna. Och i Fiffi. Jag är en poolböna.

Men jag måste säga att den här stranden är bland det finaste jag upplevt. Sanden är som florsocker. På riktigt.

IMG_3536
IMG_3554

Maken är vitare än vitast och lär ha ont i hela kroppen i morgon.

IMG_3560

Efter ett par timmar så gick hela sällskapet i väg för att köpa glass. Jag blev kvar för att vakta väskorna. Har precis börjat på Anna Bensons andra bok, ”A”, och tokfastnade. Den första plöjde jag i poolen härom dagen.

IMG_3546

De andra hade inte särskilt bråttom och Johanna och maken passade på att öla sig lite. Och glömde bort mig.

Och eftersom jag var fullkomligt uppslukad i boken så märkte jag inte att jag blev sittande i solen i en dryg timme. Inte så smart.

När de kom tillbaka så gick jag och tog en hamburgare. Och en öl. Väry skönt att spendera lite tid för sig själv. Har svårt att sluta att läsa boken.

IMG_3544

 

Resten av gänget kom förbi en stund senare och både Johanna och maken var på extremt bra humör. De kvittrade som kanariefåglar och jag frågade om den tidigare ölen stigit dom åt huvudet.

Det visade sig att det bara var Johanna som druckit. För maken fick inte beställa. De trodde han var under 21. GISSA om han mådde! Hade inga som helst problem att nöja sig med en Cola. När Johanna beställde så hade de frågat henne på leg också. Hon råkade ha sitt med sig, så det var inga problem.

Herregud så jefla nöjda dom var över det.

Mig är det ALDRIG någon som frågar efter leg.

I wonder why, haha.

 1. Erik F skriver:

  Bara att gratulera gubben. Råkade ut för samma sak för ett par år sen (läs tio) och var själaglad att de frågade leg. Sen fick jag reda på att det är lag i Florida att fråga på folk som ser ut att vara under 30, trots gränsen vid 21. Men ändå. Det gjorde mig glad då!

 2. De MÅSTE be om leg i USA. även om du är 90 år. No big deal.

 3. Alex skriver:

  Mona, ok att din man har ett riktigt babyface, men att dom krävde leg på han var ju lite långsökt ( personen måste ju ha synfel ) men men det gjorde säkert hans dag:)

  Alex

 4. Ninnie skriver:

  Mig är det ALDRIG någon som frågar om leg heller… och ändå så fyllde jag bara sjuttio i vintras :p

 5. Haha så roligt! 🙂 Snacka om att han , ja båda två is, kommer att leva på detta länge. 😀

  Är också poolmänska. Kan bada i havet med sand osv. OM jag slipper ligga där o sola.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..