Boca Grande, Florida

Här är vi.

avbild 2014-06-23 kl. 12.45.39

Boca Grande är en yttepytte ö. Eller nja, man kör ju bil på den och det tar en stund att åka runt, men ändå. Den är främst känd för sitt braiga fiskevatten. För att inte tala om delfiner och hajar. Få amerikaner känner till ön, men de som gör det är oftast sådana där snuskigt rika, som köper hus här för att kunna semestra i lugn och ro.

Och så vi då’ra.

Jag pratar ju om Christer här i inläggen. Han är en gammal kompis till mig och min exmake. För ett år sedan så gick jag och Johanna ut en kväll och då råkade vi stöta på honom. Jag hade inte träffat Christer på många, många år, så det var skitkul.

Christer har ett väldigt annorlunda jobb. Han är en så kallad hockeyscout. Jobbar för att ett amerikanskt hockeylag, eller om det nu för tiden var ett kanadensiskt, kommer inte ihåg, och är europaansvarig för talanger. Alltså, han åker runt i Europa, och Ryssland, för att leta upp unga killar som blir hockeyproffs här borta i Amerikat. Det har han pysslat med i hela sitt liv, så han reser en hel del.

När vi träffades förra året så berättade han att han ägde en lägenhet här i Boca Grande och ”kom över för fan!” Jag glömde bort det där och när jag och Johanna bestämde oss för att skita i Turkiet i år och åka till just Florida (frågade ju er var man skulle åka här någonstans) så kom jag på att han hade sin lägenhet här.

Han har tillbringat några dagar med oss och visat oss runt ö v e r a l l t här, men nu ska han till New York och börja jobba igen. Något med att ishockeyn här har ”drafts” och något med ”öppna fönster”. Alla hockeylag ska få välja nya talanger, som alla hockeylagens scouter hittat world wide, efter nåt system … vilket jag inte fattar mig på. Sen stänger ”fönstret” och lagen kan inte välja fler spelare.

Med andra ord så känner Christer ALLA i branschen. I synnerhet ALLA svenska spelare. Och då även Henrik Lundqvist. Ni vet, han med Head & Shoulder-reklamen.

Alltså flickor, nu pratar vi på riktigt om Guds gåva till oss kvinnor.

20121025-090331

MITT frikort. Och jag tänker inte för en endaste sekund ägna en tanke på att han mest troligt är jefligt lyckligt gift och har barn. Det skiter vi i nu tycker jag.

Hur som. Härom dagen säger Christer att han ska ta med oss hem till en hockeyspelare. Jag har bara Henke och mina cellulliter i huvudet och därmed svårt att koncentrera mig. Sweet Lord, jag skulle få träffa THE sexiest man on earth och efter en hel dag till sjöss såg jag ut som jag blivit manglad med saltvatten i en torktumlare.

Glider upp på hans brygga och kliver ur båten.Drar in magen och försöker se lite graciös ut.

Man kan säga att jag och Johanna fått en del om bakfoten för det var någon annan hot-shot-spelares hus. Nån vad-det-nu-var-han-hette som tydligen ska vara utsedd till ”världens bästa forwardspelare”.

Som åkt tillbaka till Canada, men vi fick låna poolen.

..som hette duga.

IMG_3005

Ser ni det där runda hålet i mitten? Det är en eldstad!

IMG_3008

I mitten är det blåa glasstenar och runt om ligger det kol.

IMG_3125

Poolen hade flera etage och är nog det coolaste jag har sett.

IMG_3015

Det var nästan, men bara jefligt nästan, att både jag och Johanna för ett ögonblick glömde bort besvikelsen över att det inte var Henkes hus, eller att han var där.

Vi hade inga som helst problem att föreställa oss själva permanent i det där huset. Som jag inte vågar visa er eftersom the famous hockeyspelare värnar om sitt privatliv.

 1. Du får flytta ner till Göteborg Mona, båda bröderna Lundqvist håller till där på sommaren!

 2. Sari skriver:

  Oj, vad jag blir sugen på att åka dit! Låter som att ni har en helt fantastiskt resa. Önskar att jag också hade en Christer i bekantskapskretsen:-) Njut av semestern för det är ni värda!
  Förresten, har det inte varit väldigt lite shopping på sistone? Eller har ni kanske väntat med det för att skona Christer?

  1. Vad sägs om att vi har mörkat det i bloggen…!

   1. Sari skriver:

    Nämen, så kan du väl inte göra?! Jag vill ju se alla härliga fynd ni gör där:-) Eller är det kanske för att skona maken från att få dåndimpen? Antar att han fått strikta order om att lämna all packning hemma och att resa till er med tom väska..

 3. Ni verkar ha underbart!! Jag blir inte alls avundsjuk när du berättar va Christer jobbar med och att du får se nån spelares hus 😉 …. älskar hockey. Hade haft en massa att babbla med Christer om :)! Kramar

 4. Frida skriver:

  Alltså hade du fått träffa Henke hade jag slutat läsa din blogg. Bara det att du har en sådan NHL-känning ger mig svåra kramper. Får se om jag kommer tillbaka imorgon. Florida unnar jag dig, det ska du ha… Puh.

 5. Soffan skriver:

  Åk ner till Bonita Springs och Barefoot Beach, helt otrolig strand som är naturreservat. Skölpaddorna lägger ägg där just nu och du kan hitta en sköldpadda under bilen så kolla noga innan ni åker därifrån.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..