Christina Stielli gästbloggar – Vill du vara glad?..och vinna en bok..

Jag ställde den frågan en gång på en föreläsning. Det var efter att jag hade berättat om vinsterna med att vara glad:

Att skratta ger massage till inre organ.

När vi skrattar gör vi oss av med koldioxid som ligger kvar i lungorna.

Vi stärker vårt immunförsvar!

Minskar stressen.

Vi känner oss piggare och mer harmoniska när vi är glada.

Vi blir mer uppskattade! (ingen söker upp en pessimist)

Vi blir smartare. (Båda hjärnhalvorna samarbetar när vi skrattar)

När vi är glada får vi fler vänner.

Vi blir vackrare och snyggare när vi ler.

Vi lever längre! Upp till tio år längre!

Är vi glada och skrattar är chansen större att du blir lycklig.

Vi blir mer kreativa när vi är glada.

Vi löser problem enklare när vi är glada.

Så jag drog allt det där och frågade om alla ville vara glada? Två killar satt med händerna i knät. Räckte inte upp handen. Jag frågade och de sa att näe, det räckte. De var tillräckligt glada. De behövde faktiskt inte bli gladare. Det räckte så.

Jag vill mena att vi måste träna på att vara glada varje dag. Nej, det är inte meningen att du ska gå runt och gapskratta och förneka alla andra känslor, det förklarar jag tydligt i boken. Men det är meningen att vi ska ta vårt eget ansvar och inte gå runt och vänta på att bli lyckliga, att vi inte ska sitta och anse att omgivningen måste förändra sig så att jag kan vara glad. Det är JUST det jag skriver om i min bok: Jag vill vara glad!

Så. Hit me. Jag har fem böcker som jag får tävla ut. Skynda skynda innan Mona upptäcker någonting nu. Skriv i kommentarerna vad som gör dig glad. Jag kommer inte att välja utifrån det du skriver, jag kommer att räkna hur många kommentarer det är och be min dotter Sara (som är helt objektiv och omutbar) att säga fem nummer och häpp! Så har jag fem vinnare i denna fina tävling!

Du kan skriva och vara med i tävlingen till nästa inlägg skrivet av mig dyker upp. Då är tävlingen automatiskt avslutad.

Christina

 1. flori skriver:

  I livet finns alltid nånting som gör oss GLAD. en barn, en syster, en familj osv. Men det mesta som gör verkligen glad är när jag får en ”Tack för hjälpen” att kunna hjälpa en pers. det gör mig mycket glädje:)

 2. Mina två hundar gör mig glad.

  Att ha kommit upp i existensminimum i inkomst gör mig också glad. Det är tufft att leva på det men ännu tuffare att leva på ännu mindre.

 3. Erika skriver:

  Jag blir glad av att hänga med bästa familjen och vänner..!
  Även en dag vid fotbollsplan där barnen kämpar värmer mitt hjärta..! Och jag älskar att vara glad ingen vill vara en suris..!!

 4. C skriver:

  Hej, jag är glad för många olika saker, att få vakna med min man, att jag och 21-årige dottern står närmare varann än någonsin nu efter ngr turbulenta år, att sonen kommit på rätt köl igen, att jag får vakna om morgonen, att jag har så fina och fantastiska släktingar o vänner, jobbet, att jag tror att jag har träffat en bra husdoktor, bloggar o instagram som är kul att följa mm mm listan kan göras mycket längre men slutar här

 5. Eva skriver:

  Glad för allt vad livet ger – sol, bad (året runt), regn, doftljus, snö, grönska, Sting, gula löv, tomtebloss, glögg, Zlatan, U2, mina älskade barn och min sanslösa lycka att ha mött en man som det bara finns en av – Glad för allt vad livet ger – tjoho

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..