ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

MAKEN svarar på frågor – del 1 (av många)

Maken himself

Tack för alla frågor, kramar och respons, Trodde inte det skulle komma så många frågor. Här kommer första delen av svaren.

Ragdoll undrar:
Äntligen! Jag skulle vilja veta hur du ser på att Mona hänger ut dig så mycket i bloggen? Hur du tar alla hennes “påhopp”?

– Haha, ja hänger ut mycket vet jag inte om jag tycker, mer hela det manliga släktet. En kompis sa till mig att han inte kunde förstå hur jag kunde tolerera det Mona skriver om mig ibland. Jag svarade: ”Nä, det kan jag förstå att du tycker. Det gäller att ha bra självförtroende, mycket humor och självdistans…då tycker man bara det är roligt”.
Han svarade lustigt nog inte på det…?

– Det hon säger om mig är väl det som sägs eller i alla fall tänks de flesta förhållanden – det speglar man/kvinna relationen i stort och därför känner alla igen sig.

A frågar:
Det jag undrar är varför du inte låter henne få som hon vill, inredningsmässigt, hon har ju grym smak! Lyssna på frun lite oftare där!

– Vet faktiskt inte varför jag lägger mig i inredningen, kanske inte borde göra det. Fast jo, så enkelt ska hon inte ha det. Kanske för att min enkla bakgrund gör att jag också tycker att det är roligt, men du har rätt.

– Tror visst att jag ska låta Mona bestämma mer vilket jag redan gjort när hon kom hem med IKEA-migrän-mattan som nu ligger under matsalsbordet.

Anni undrar:
Jag skulle vilja fråga när du tänkt sluta ge stackars Mona hjärnblödningar och tex börja ställa in sakerna där dom ska vara tex. diskmaskinen eller få ordning på din sida i badrummet / sovrummet.

Har hon saker som ger dig hjärnblödningar hemma med kanske? Så hämnden är ljuv?

– Haha, ja, vi kompletterar varandra rätt bra. Jag är så disträ så jag kan allvarligt tala om att jag fortfarande efter 12 år i huset inte vet var vissa skålar ska stå. Så jag ställer dem bara på bänken och vips så försvinner de – det är magiskt ;-). Däremot kan ni fråga mig vilket konto man ska bokföra vissa fakturor på – det kan jag i sömnen.

– Det som jag blir fullständigt rabiat på är att soppåsen är precis överfull när man ska byta den så det går inte att få ur påsen ur ställningen. Samma sak vareviga gång, en Sisyfos-uppgift som aldrig tar slut.

– Har försökt få henne att inte göra den så full – hon bara tittar på mig ”hur menar du då?” Gaaaahhh…

Sofia L undrar:
Är du allergisk mot hantverkare?? (baserat på att hallen aldrig blir klar)

– Nädå, det är Mona som aldrig har talat om hur hon vill ha det ;;-)).

AnetteOlauson frågar:
Tycker du inte att det är lite jobbigt att få läsa så mycket om dig själv utifrån någon annans synsätt? Måste ju samtidigt passa på att säga att jag tycker du har en underbar fru som alltid får mig på bra humör ☺

–  Kul att hon roar och får er på bra humör. Tror jag svarat på det mesta ovan. Är inte jobbigt alls, alla behöver väl vi någon som ser ens brister så att man kan jobba med dem. Enda skillnaden är väl kanske att jag inte kan välja när hustrun nämner dem. Andra människor kanske har lyxen att välja när och om man vill ha sina brister exponerade 😉

Adnil73 frågar:
Hur är din syn på det att hon bjuder så på er om du förstår hur jag menar?

– Någon enstaka gång har det hänt att jag reagerat, kommer inte ihåg när riktigt, tror att det hade med Talibanen att göra. Annars tycker jag det är ganska kul. Vi har det nog som folk har det mest.

– Skillnaden är bara att folk inte vill tala om hur de har det, eller om de har problem i förhållandet, på jobbet etc. I vår hood och i många delar av landet tror jag det viktigaste för många är att visa upp en fasad, inte tala om hur man verkligen har det. Det jag också tycker är sorgligt är att de flesta människor dömer människor utefter vilket jobb eller annan status människan har, inte efter hur människan är. Otroligt tråkigt, och som nog beskriver vår samtid. Monas framgång med bloggen är  att hon skriver som verkligheten verkligen ser ut, inte som verkligheten konstruerat ser ut.

Lena undrar:
Åh, då MÅSTE jag få fråga! Vi vet ju mycket väl och tydligt vad Mona stör sig på att du (inte) gör, men nu måste vi ju få veta vad DU stör dig på att Mona (inte) gör! Vad är värst? Vad har du gett upp att klaga på? Vad irriterar dig mest till vardags, och vad gör dig helt skogstokig de enstaka gånger det händer?

-Alltså, denna kvinna skrev jag kontrakt med för 13 år sedan (vi gifte oss). Då visste ju jag hur hon var att leva med och de goda respektive mindre goda sidorna.

Men, så fort hon flyttade in i huset så var det slut med de här mysiga morgnarna när man kan ligga kvar i sängen och prata och mysa. Nädå, ”kontraktet kan du stoppa upp, jag går upp kl. 6 varje morgon annars går hela dagen”, så jag får ju vackert själv ligga kvar i sängen på morgnarna och dra mig.

Men absolut värst är soppåsen. Jag har gett upp vad gäller shoppandet, försökt få till en regel med 1 sak in = 2 saker ska ut ur huset. Det har resulterat i att hon har två HELA rum i huset plus en stor garderob i källaren och en i sovrummet fullt med prylar – det är helt galet! Irriterad blir jag varje vecka när hon lämnar ena bilen nästan hel tom på bensin, hon har kört slut på bensinen och så får jag köra på ångorna till bensinstationen. Skogstokig har jag gett upp att bli, det hjälper inte ändå.

Något vansinnigt irriterande som hänt ett antal gånger är när vi har trevlig middag hemma med vänner. Efter middagen sitter vi och pratar och så säger Mona att hon ska gå på toaletten. Kvar sitter jag med gästerna, ibland ett annat par, och får underhålla de själva. Efter en bra stund så kommer frågan: ”Vart tog Mona vägen?” Jag går och kollar och då har hon gått och lagt sig och sover redan.

Och jag får förklara för gästerna att Mona gått och lagt sig. Inte sååå kul alla gånger, som tur är känner de Mona så det är inga problem. Dagen efter frågar jag:

”Hur kunde du gå och lägga dig innan gästerna hade gått?”

Och så svaret varje gång:

”Trodde inte ni skulle märka något”

Nä, stor risk när vi är fyra stycken vid bordet!

Annika K undrar:
Vad älskar du hos Mona?                                  

Hej och hå, varför gjorde jag det här intervjuandet…?
Det här skulle jag vilja se svar på hos alla läsare – vad älskar man hos sin partner? Fråga er det själva allihopa – tänk efter på riktigt så får ni se svaren hos varandra sedan. Äktenskapsrådgivarna över hela landet skulle bli överbokade, eller BB om nio månader beroende på svaren 😉

 – Jag älskar alla hennes små egenheter. Så fort hon blir nervös och något är jobbigt så kliar hon sig precis nedanför halsgropen, jätteroligt varje gång och hon tror inte jag känner till det.

– Älskar att höra hennes små trippande steg tidigt på morgonen när hon går till duschen.

– Hennes eviga listor hon har i huvudet på saker att-göra som hon inte tror jag märker att hon grubblar på.

– Hennes humor.

– Varje gång jag kör bil och gör något mindre bra (typ kör mot gult 🙂 ) så böjer hon ned huvudet i passagerarsätet precis som om hon inte ska synas – jätteroligt varje gång

– Hennes blick när vi sitter bland folk och tänker exakt samma sak och vi behöver inte ens säga något.

– Att vi kan prata om allting

– Hennes vilja att prova på eller göra helt crazy saker

– Hennes omtanke om andra människor.

Jag ser ju en helt annan Mona än den ni ser.

Vad älskar du inte hos Mona?                         

– Hennes oresonliga-mot-sunda-förnuftet-envishet ibland.

– Hennes oförmåga att säga förlåt.

– Hennes griniga humör när hon är trött och sliten.

-Hennes nattpruttar som gör att jag inte behöver använda hårgelé dagen efter.

To be continued…

(..och känner jag min fru rätt så kommer hon, när hon mår okej, att gå in här och kommentera en del av svaren.)

MAKEN svarar på frågor – del 1 (av många)

31
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.