Christina Stielli vikarierar lite

Hej, jag är er vikarie.

Och det kommer att bli precis lika stökigt och rörigt och roligt på ett annorlunda sätt (garanterat kanske) som jag minns att just de orden när man satt i klassrummet lovade. Ingen ordning på allting, en vikarie som inte gör som den man är van vid gör. Så blir det här också nu i några dagar. Jag är vikarie för Mona. Och jo, någon suckar: Men va f*n!? Någon tänker: Men vänta, hon är väl rätt gammal den där vikarien. Och författare till rätt sorgliga romaner. En annan tänker: Jaha? Så det blir inget bajs i bloggen nu då? En tredje tänker att hela veckan blir förstörd för att du inte kommer att få veta hur chailatten smakar på hela världens Espresso Houses.

Typ alla har rätt.

Mona behöver en vikarie nu och då håller vi alla käften om allt annat än att vi längtar efter att hon kommer tillbaka. Hon ligger med en paraplydrink vid ett hav, har fötterna i vatten och sand mellan benen. Ett parasoll som skuggar lite och en jättehög med tidningar och böcker som bara hon älskar.

I wish.

Jag skulle vilja ge henne just det nu men det går inte. Så jag tänker att hon får låtsas att hon ligger där medan jag vikarierar.

Mona är en av mina allra bästa vänner. Vi är rätt olika men brutalt ärliga mot varandra och det finns ingen som kan läxa upp mig som hon och jag vet att hon lyssnar när jag kärleksfullt läxar upp henne. Vi ställer upp för varandra precis när som helst. Jag vet att jag kan ringa Mona mitt i natten och be henne komma och hon skulle inte ens fråga varför. Det är ett av mina nålsögon för att kunna kalla en vän en bästa vän. Hon är en sådan. Mina barn känns som uppvuxna med henne och de älskar henne lika mycket som jag gör. Jag skulle aldrig gifta mig med henne för då skulle jag inte få äta knäckebröd i sängen och jag hatar makaroner och falukorv och mackor med avocado på.

Vi hade aldrig träffats om det inte vore för att vi båda bloggade då. Aldrig i hela livet! Vi är för olika, har inga gemensamma beröringspunkter eller bekanta. Aldrig. Vi lärde känna varandra genom bloggarna. Jag skrev anonymt och hade en mycket större blogg än Monas pluttsida. Vi skrev och pratade via bloggarna och en dag sa jag att jag ville träffa henne. Det var svårt att få till den där träffen. Hon ville inte så mycket men jag glömmer aldrig när hon fick arslet ur vagnen och vi sa hej på riktigt.

Det var ett tag sedan. Hon är ännu bättre idag. En del blir ju bättre med åren. Som ett fint vin. Sådan är Mona. Och hon behöver vila nu så nu står ni ut med mig. Jag ska göra mitt yttersta. Är ni inte nöjda får ni klaga hos Mona sedan.

Jag bjuder på Monas allra första inlägg från mars 2007. Hon fick två kommentarer till det inlägget den dagen.

/ Christina

Skärmavbild 2014-04-02 kl. 11.50.05

Skärmavbild 2014-04-02 kl. 11.49.54

 1. Karina skriver:

  Mona, nu blir jag orolig. Har inte varit inne och läst här på ett tag och missat totalt.
  Christina du vet vem jag är…..och Mona snälla, om du vill och det är okej…kan inte Christina skriva ett mail till mig och bara säga något. Eller ringa mig.

  Kram i massor till dig Mona och hela familjen
  Var rädd om dig

  Christina en sån varm och fin vän du är. Kram i massor till dig med.

 2. Stor kram till dig Mona och hoppas att du snart mår bättre.
  Välkommen Christina, ska bli roligt att få lära ”känna” dig. Älskar dina böcker!

 3. Stina skriver:

  Kära Mona, hoppas verkligen att inget allvarligt drabbat dig. Önskar dig allt gott! Önskar dig snart tillbaka, din blogg är det första jag läser på morgonen, ger glädje och power. Christina, kommer med glädje följa dig under tiden. Ska försöka komma och lyssna på dig i Luleå kommande höst, ditt budskap är viktigt!

 4. Vad roligt att få ”träffa” dig här. Tack vare dig så läser jag Monas Universum sen många år tillbaka.

 5. Rijo skriver:

  Mona. Din vikarie får underhålla oss, vilket kommer gå kanon, medan du fyller dig med vila och ny energi (och lite champange hoppas jag) så att du kan fortsätta blogga om ditt tokknasiga liv för oss ❤️. Kram!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..