ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Ullared, part two

Bloggträffar

M&M goes Ullared

Söndagen inleds med en hjärtinfarkt. Alla pengar som vi fått in på lotteriet kvällen innan, hade vi gömt på restaurang Harrys och när jag gick upp så tog jag med påsen med pengarna. Lägger ut alla pengar på sängen och börjar räkna.

20140202-084453.jpg

..och räknar…och räknar. Samtidigt som hjärtat slutar att slå. Vi hade fyra lottringar med 100 lotter på vardera. Alltså fyrahundra lotter. För hundra kronor styck. Vi sålde inte slut på alla, men nästan. Vi började i bussarna och sålde slut på varsin ring där. Men det fanns bara 27.500 på sängen. 10.000 kr var puts väck. Nog för att jag är en sopa på matte, men att räkna fel på 10.000 pickadoller, gör inte ens jag.

Den rännskita vi fått kvällen innan, när vi letat efter den fjärde lottringen, var fanimej i n g e n t i n g mot vad jag fick nu. Johanna, du måste räkna och kolla mig!”

Hon tog tag i alla hundralappar och säger genast “Du, jag kan säga på en gång att det här är inga 40.000 kr.”

Jag hann tänka tusen tankar. “Helvetesjäääävla skit, nog för att jag sa till alla i går kväll att vi fått in nästan 40.000, men att jag inte var så bra på att räkna, så vi visste inte säkert, men glöm att nån skulle tro på en diff på 10.000. Fan, jag får ringa hem och be maken skyffla över det som fattas. Men v e m fan hade snott pengarna?”

På med kläderna och ut i korridoren. Magdalena och Sophia sov vägg i vägg med oss. Jag bankade på dörren så att den nästan gav med sig. En sömnig kompis öppnar.

“Du, vårt magont igår var rena jävla skämtet mot vad vi kommer att ha nu, DET FATTAS 10.000 KR MAGDALENA!”

Då hör jag från Sophie..under täcket;

IMG_5969

“Jamen våra pengar från bussen ligger i påsen där på bordet.”

“Men för i helvetesjääävlar, fatta vilken panik och vad ont i magen jag fick!”

Ut därifrån och in till mig och Johanna. Knölade ned alla stålingar i en matlåda från MatKomfort. Ingen risk att nån skulle tro att det fanns pengar i den.

Sen ned till frukosten.

Nämen hoppsan, man kan säga att stämningen var aningen..ähum…tung.

IMG_6014

Man kan också säga att det var ett flertal av damerna som inte hade tackat nej till Maggans shotar kvällen innan.

Vi hade några timmar på oss och stack in till varuhuset för att handla lite mer. Något överraskad över att vi hade hamnat på löpet:

GT

Och i tidningen:

IMG_6203

Helt sjukt.

Träffade på Anna, Julia (tror jag hon heter) och Mirka .

IMG_6048

Jag och Mirka konstaterade att det inte gick så bra för oss..att få en stund för oss själva, så vi bestämde att vi dejtar hemma i Stockholm i stället.

Ola-Conny och Morgan är i Indien så de hade inte nöjet att få träffa oss 173 galna kärringar.

Men det fanns ju substitut.

IMG_6187

Apropå Kicki här ovan. Hon berättade att det nog inte vore en sån bra idé att komma hem tomhänt till maken, så hon ilade över till sexshopen, som ligger i en butik intill, och hittade lite skojsigheter till maken sin.

IMG_6021

Men det visade sig att hon inte var ensam om att ha besökt den affären.

IMG_5957

Maria hade varit där och köpte en..

IMG_6022

..ähum..ingen jefla aning, vad det var, men kul hade dom i alla fall! Jag har ju jobbat i den där branschen så man kan säga att jag är aningen mätt..

Många handlade som tokar. Snodde en bild från..någon jag nu glömt (fl’åt):

Shoppingbrudar
Det började bli dags att packa i allt i bussarna och jag var rätt kolugn med det faktum att bussarna inte hade släp, som vi trott från början, eftersom Swebus talade om att vi fått det största bussarna. De med störst lastutrymme.

Men, efter 20 minuters lastning så började jag bli lite svettig i mufflan.

IMG_6029

Jag vet inte vad det var för krösusar i Maggans buss, men den blev  knökfull, så en del av tjejerna fick knöla in grejerna hos oss.

IMG_5964

..och det tog ju inte många sekunder förrän den var lika full..så vi fick lasta in säckvis med Ullareds-likpåsar inne i bussarna.

12.10 så lättade vi och sa tack och hej till Ullared. Nöjda och belåtna. Och väry trötta.

En del av oss mådde inte så bra. Knoll och Tott här t ex:

IMG_6092

Två väry skötsamma damer som aldrig förut träffats. Jag gjorde en matchmaking in heaven: den vänstra är en av mina och makens kompisar, den andre en bloggläsare som blivit en kompis. Dessa två ladies har seriösa jobb, så det var a n i n g e n roligt att se hur de lämnade deras analtråkiga liv därhemma, och sköt ut sig så det stod härliga till. Fifan så bakfulla de var. Oj som jag skrattade. Hon den där till höger var dessutom en av två som tjuvade min champagne…

Men det tog ju 2,5 minut, så slaggade den ena av dom rätt djupt..

IMG_6148

..och det var fler som följde efter.. Lägg blonda Marsipan-Lottas smajl på minnet. Hon flinar över att jag fotar sovande tjejer och väry glad över att hon minsann är vaken.

IMG_6263
IMG_6279

Jag och Johanna var dock superpigga. ..och nu kan ni kolla in Marsipan-Lotta igen, hehe.

IMG_6067

Jag hörde en massa skratt längst bak så jag drog mig ditåt.

Där satt järngänget och hade lika kul nu som på nedresan. Här sitter Piff & Puff.

IMG_6283

Och de var fortfarande lika trevliga. I’m so lucky.

Sen var det dags för lunchpaus hos Max i Jönköping. De bjöd på lunch nu också, vilket gjorde oss väry happy.

IMG_6076
IMG_6081
IMG_6127
IMG_6189
IMG_6226
IMG_6225
IMG_6227

Hittade Mirka i en hörna. Man kan säga att hon var lite hungrig. No shit efter att ha varit uppe och partajat till 04.00 på morgonen!

IMG_6131

“Amen, jag har inte tid att prata, jag måste äta..”

IMG_6133

“Amen seriöst, lägg av nu, jag måste käka!”

IMG_6090

 “Jesuschrist, k a n  d u  g å!”

IMG_6088
 

Nä, jag bara skojar, hon sa inget av det ovan, men roliga bilder var det!

Efter maten bestämde vi oss för att ta ett gruppfoto.

IMG_6107

IMG_6108

Sen hoppade vi in i bussarna igen.

Det tog 30 sekunder, sen slaggade Knoll in igen.

IMG_6148

Liksom några andra:

IMG_6265
IMG_6073

Och Nyree visade upp en ny variant av “vakta-handväskan”..

IMG_6285

Men, alla sov inte. Laila och Monica, två pigga bönor från Nora:

IMG_6160

Jag fick en jättefin påse karameller från dom och de ville att vi skulle ta ett kort tillsammans. Väry lätt på en trång buss:

IMG_6277

Nu gick det väldigt fort hem. En timme före utsatt tid så sladdade vi in på Cityterminalen. Maken kom och mötte och vi körde hem Johanna, Magdalena och sist Knoll.

Den här resan var bland det roligaste jag har gjort. Visst, jag sov för lite och nästa gång kommer jag se till att jag har ett par timmar för mig själv på eftermiddagen. Så att jag pallar kvällen.

Det som gjorde allt så bra var alla ni trevliga tjejer. Och det är här det märkliga är: tjejer är oftast förjävliga mot varandra. Det är avundsjuka, skitsnack och knivar i ryggen. Jämt. Så när jag insåg att vi skulle vara 173 tjejer…eller ja, 172 plus en kille, för att vara exakt, så blev jag lite orolig. För det är alltid n å g o t pucko som man får problem med med.

Men nä, inte en enda. ALLA var på gott humör och bjöd på sig själva. Ni är så jäkla skittrevliga ALLIHOPA och jag är glad över att ni valde att tillbringa er dyrbara privata tid med oss. Det här visar att vi faktiskt kan umgås utan att det blir en massa jidder. Att det dessutom var runt 35 tjejer som kom ensamma, men som blev mer än väl omhändertagna av alla andra, gjorde ju inte saken sämre direkt. Alla var noga med att, när/om de såg någon sitta ensam, så var det inget snack: “kom och sätt dig här!”

En sån här resa göra man bara en gång. Alltså, det spelar ingen roll om det sker fler gånger, eller med andra bloggare, den här trippen kan ingen av oss, eller någon annan, få bättre. Och det var b a r a tack vare er tjejer och er inställning. Jag och Magdalena var bara kugghjulet. Ni lämnade eventuell skit hemma, och bjöd på er. Jag är er evigt tacksam för det.

Nu har jag fått mersmak för det här. Jag vill göra mindre träffar för att hinna p r a t a ordentligt med alla. Ni vet ju fan allt om mig men jag har noll koll på er. Inte rättvist.

Men först ska jag göra en skitstor grej med er. I maj. Om det går.

Är ni på?

Sponsorer

Ullared, part two

44
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.