Happy Friday

”Mamma, kan jag få sova i eran säng nu när pappa är borta?”

Big mistake. Huge.

Vaknar 03.10 av en spark mitt i ansiktet. Mitt i. Att se stjärnor fick plötsligt en ny betydelse. Onda och förbjudna tankar, fick en annan.

Jag har väderskalle. Hela kvällen igår värkte huvudet, på gränsen till migrän. Något stort måste vara på gång med vädret…tänkte jag. Letade i hela huset efter Alvedon. Hittar tre kartonger. Tomma. I makens badrumsskåp. Skitbra.

Så när jag vaknar av smällen så tror jag först att det är huvudet som på riktigt har gått i bitar. Helvittisjeflar, som jag hatade maken just precis då. Alvedon är nämligen det enda som hjälper. Dock inte mot en fot rakt i plytet.

Lyckas somna om men vaknar vid 05.30. Orkar knappt lyfta huvudet eftersom som jag är jättesäker på att det kommer ramla av. Släpar mig upp på vinden. Där har jag min samling av handväskor. Typ 26 väskor senare hittar jag en stackars ensam Alvedon i botten på en, som jag senast hade i Indien för 3 år sen. I en annan hittade jag en mesig Paracetamol. En kvart senare är värken normal. Ont som fan, men jag kan gå upprätt.

Idag är det fredag. Städerskorna är tillbaka efter en månads semester. Huset ser ut som en sopstation.

Gissa om jag ska ha sex med min diskbänk ikväll!

 1. usch och usch, stackars 🙁 hoppas på god bättring NU! Vet precis hur det känns 🙁
  Liselotte
  Ps. men du: Paracetamol och Alvedon är samma sak. Dvs Alvedon är varumärket och Paracetamol är dess aktiva substans. Just saying… 😉
  DS. ( gammal sjuksköterska som aldrig missar chansen till en beskäftig tillrättavisande kommentar. 😉 )

 2. Men… Alvedon innehåller väl ändå paracetamol?… Same same liksom. Hälsningar hon som inte kan äta acetysalicylsyra dvs Ipren, Treo osv utan bara alvedon o panodil mm.

 3. Krya på dig.

  För mig är det verkligen Happy Friday på riktigt.
  Har varit gift med min man i 44 år idag så det vankas både
  bubbel, god mat och vin senare under dan.

  Upplever också att sidan är trög ibland.

  Hälsningar Trelleborg.

 4. Innan du bytte hotell så kom jag alltid in på din sida väldigt snabbt, trots att telefonens surfmängd var slut. Men nu med det nya hotellet går det jäkligt segt.

  1. Jag håller med tjejerna, det går snabbarare att ladda sidan från datorn, men från paddan eller iphonen har det varit snigelfart å jag har lackat ur innan uppladdningen gått en tredjedel och gett upp. Har oxå haft svårt att skriva kommentarer, dom går inte iväg man får försöka om och om igen. Mkt bättre via datorn.
   Men nu tyckte jag att sidan laddade ganska snabbt på paddan ikväll. Mona har Skansen flyttat oss till ett pensionärshotell 😉

   1. Sedan en timma tillbaka skall det inte vara problem med hastigheten, för nu ligger bloggen på en server som skall klara anstormningen på Skatteverket i deklarationstider ungefär. Kanske lite överdrivet. Men inte mycket. Injusteringstider fortfarande, men snabbheten skall i alla fall vara betydligt bättre än den gamla bloggen.

    Maila gärna på admin@monasuniversum.se om ni har specifika problem och tala om vad ni surfar från och vilken webläsare ni använder så kan snillen spekulera bakom kulisserna.

    Ha en fin helg allihop.

 5. Har man en riktigt besk värk tar man 2 Panodil (eller Alvedon eller annat med Paracetamol) och 1 Ipren (eller annat namn med samma substans). Det är min standarddos mot grym huvudvärk eller mensvärk. Snabb effekt och hjälper bra! Hoppas det släpper.

 6. Jag har både spänningshuvudvärk (som även är väderhuvud) och migrän och Naproxen finns nu receptfritt. Jag har det på recept men när det glipade mellan recepten köpte jag löst så att säga. Migrändosen på dom är 3 st (250mg X 3) men har jag spänningshuvudvärk tar jag 2. Funkar utmärkt på mensvärk också.

  REKOMMENDERAS!

 7. Inga problem att komma in för mig, däremot sitter ”bilden” på den som kommenterar ovanpå datumet. Jag kan leva med det 🙂 men jag tänkte att du kanske ville veta. Så har jag en liten tanke… När man har läst ditt inlägg Mona, och man vill skriva/läsa kommentar, så måste man scrolla upp igen, till början på ditt inlägg, för att komma in där…
  Skulle man inte kunna komma in till kommentarerna längst ner efter ditt inlägg??

 8. Jag har inga problem med din sida. Jag är ju visserligen verkligen ingen datahacker men jag tror att de som har problem använder en webbläsare ”som din sida inte gillar”.
  Jag har Google Chrome, och som sagt det fungerar perfekt!

 9. Jag har en Samsung läsplatta, och det står o tuggar länge innan man kommer in till dig.
  Saknar din gamla blogg, den var det aldrig problem med.
  Jobbigt, eftersom du är min favvo!!!!

 10. Du har väl migräntabletter från doktorn Mona?
  Annars är en effektiv smärtlindring en Ipren och två alvedon, läkare själva rekommenderar det. Men på min migrän funkar det inte, där måste jag ha receptpiller.

  1. Näpp, efter att jag fick Menieres-diagnosen, så försvann migränen helt och hållet. Dock hade jag det inte så ofta, till skillnad från mor, bror, far och 22-åringen, som verkligen lider av det. Det här var vädret. När det är ett jätteomslag på gång, men naturen inte kan bestämma sig för om det ska växla, eller inte, så brukar huvudet explodera. Händer några gånger om året men oftast på sommaren.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..