I don’t get it

På tisdag ska jag vidga vyerna och åka till Jönköping. Vidga as in uppleva en ny mässa. Dock har jag förhandlat bort läs: ”aldrig i helvete att jag stannar och jobbar, det kan du fetglömma!” tvånget att behöva stå på mässan ända till på lördag.

Men, jag åker hem på onsdag. Med tåg. Maken har just köpt biljett. Man kan säga att min erfarenhet av SJ är mycket begränsad och uppenbarligen så har inte utvecklingen inom rälsbranschen gått framåt.

För, hur kan det komma sig att det tar 3 timmar att åka till Jönköping i bil, och således lika lång tid tillbaka, medan det tar 3, 5 timmar med tåg. Visserligen så är det byte med 25 minuters väntetid i Nässjö, eller var det nu var.

Alltså tar det lika lång tid med bil som med tåg.

Och i en bil kan jag fisa.

 

 1. Dessutom är det alltid signalfel/lokfel/fel/fel/… Jag och tåg går inte riktigt ihop. Kom ihåg att detta färdmedel hittades på på 1800-talet…

 2. Det blir en liten geografilektion här, du gillar ju sånt 😉 Nässjö ligger dessutom söder om Jpg, så det påverkar också tiden. Sedan kan du ju som Birgit påpekade ovan få spännande upplevelelser som signalfel och annat kreativt de hittar på. Tips från fd pendlare på den sträckan, ta med mat, tjock bok och kofta. Sovsäck och snöskyffel kan vara bra också.

 3. Fisa?? Klart du kan! Se de andras miner. Haha! Dricka kaffe OCH läsa, vila, blogga mm medansvar du färdas framåt. Fantastiskt !

 4. Du har inte tänkt på att tåget stannar på ett antal stationer för att släppa av och på passagerare?

  Säger hon som åker tåg till jobbet varje dag. Funkar klockrent, trots att jag bor på landet och jobbar i stan. Det du!

 5. Du är så välkommen till min lilla stad. Vad är det för mässa ? Jag bor bara ett spottloska bort från Elmia men ändå har jag ingen som helst koll på vad som händer.Bara när det är bilmässa..det går liksom inte undgå bilfolket som är skitbra på att höras och synas.
  Passa på att ta en lång promenad vid sandbankarna..det är så vackert. Och har jag tur stöter jag på dig.

  1. Ingen aning om vad det heter, första gången. På Elmia..tror jag det var. Och det är ju fan att jag har supertajt schema för d u tillhör mina top 10 som jag gärna vill träffa!

  1. Ska du ut och åka tåg nu när det är så många förseningar pga något uppåt Stockholm. Tag med matsäck och böcker, varma kläder så går det nog bra.
   Kolla på SJ.s hemsida hur tågen går är ett tips.

 6. Tåg till Jönköping är värdelöst pga omvägen över Nässjö. Finns dock ett flyg dit från Arlanda som jag tagit några gånger, pyttelitet och charmigt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..