Världens tröttaste nyårsafton

Men, kan man stanna tiden en kvart för jag hinner inte riktigt med här. Alls.

Nyårsafton inleddes med två timmars svammel med Mia och hennes make på kontoret. Sweet Lord som jag älskar henne och maken Micke. Genuina och riktiga människor. Och det finns inget roligare än att prata framtid och business med människor som har bra idéer och som vill göra grejer tillsammans. Mer om det senare.

Sen gör det ingenting om ens vänner har samma god smak som en själv: de köpte med sig några barockstolar. Likadana som jag har hemma. Bra där.

Jag bad maken ta ett kort på oss.

IMG_4251

”Men för helvitti, jag ser ju ut som en flodhäst och Mia ser ut som en pygmé…ta om, ta rätt!”

IMG_4252
Efter att ha önskat varandra gott nytt och äntligen bestämt middagsplaner så drog jag iväg till Bromma Blocks för att jobba några timmar. Fortfarande sjukt mycket folk.

Hade en väry sen lunchdate med 22-åringen och hennes kille. På väg därifrån så kom butikschefen i en av butikerna och stoppade mig. Vi som står i närheten av varandra är ett skönt gäng som tycker väldigt mycket om varandra. Det har blivit en speciell sammanhållning.

Hon ger mig en present och blir jag aningens rörd. Alla vet att jag är addicted to Espresso House (som ligger mitt bland våra butiker på den våning vi finns) och jag får ett presentkort.

IMG_4258
IMG_4257

”Jag vill att du ska komma och fika ofta så att vi får träffas!”

Sånt där gör mig grinfärdig.

Jag lagar aldrig mat på nyårsafton…så jag hämtade upp det jag beställt och tog med mig 22-åringen med pojkvän hem. Hon ville att jag skulle göra hennes kvällsmake up, så det var bara att plocka fram målarburkarna.

Ljuset ligger på från fel håll så det ser ojämnt ut, men hon var kalasnöjd. Efter att lösfransarna åkt på.

IMG_4259

Maken och talibanen var på bio så jag fick ett par timmar för mig själv. Halleluja. Dom är sällsynta, de ensamma timmarna alltså, så jag hällde upp ett glas champagne och skålade med mig själv. Och fixade med bloggen.

Överflyttningen av den till nytt webbhotell har gått/går osedvanligt segt och det har varit/är en del problem. Luckily så valde vi att göra det här just under nyårshelgen eftersom jag iskallt räknade med att ni läsare skulle ha fullt upp med att roa er på annat håll.

Alla estetiska förändringar tar vi i nästa skede. Väntar fortfarande på bilderna från fotografen.  En sak i taget liksom.

Maken och talibanen kom hem och det blev dags för middag. Talibanen hade feber och var allmänt hängig och grinig. Jag var trött och maken var ännu tröttare. Gu’ vilket partygäng.

Fram med maten och sällskapsspel.

IMG_4274

Vi började med var sin gratinerad hummer. Jag åt upp min så fort att jag glömde ta en bild. Väry gott.

Dock var jag inte så smart när jag bestämde huvudrätten: oxfilé och potatisgratäng till maken samt sjötunga till mig. Båda rätterna skulle värmas olika länge och på olika värme.

IMG_4275

Jättebra. Vi fick äta i omgångar.

20.30 låg talibanen i sängen. Med feber.

IMG_4272

Notera outfiten. Om ni har ett tränat öga så ser ni att jag har pyjamas på mig. All evening.

Fru Universum vann inte priset som Årets Sexigaste Hustru 2013…heller.

Jag hade grava problem att hålla mig vaken. 21.30 så hade jag kunnat betala en årslön för att få gå och lägga mig.  Vilket jag gjorde kl 23…för att bli väckt 23.50, titta på fyrverkerier, pussa på make och uppväckt taliban för att sen ligga i sängen 00.09 och sova djupt.

Jag måste vara en extremt härlig person att leva med. Nu ska vi bara få ordning på bloggen, så att allt kan bli som vanligt här igen.

Morrn, morrn!

  1. (Detsamma kära du, nu åker vi!) Och ja, det kan man ju undra! Fifan s o m jag bor i den. Skönaste plagget ever, så jag hoppas att du säljer hur mycket som helst av den!

 1. God Fortsättning Mona! Vad kostar de snygga barockstolarna? Kan jag se dem på nätet någonstans? En av mina sköna morgonrutiner är att alltid kolla in din blogg oavsett om det är nyårsafton eller vardag. Jag har ett nyårslöfte till mig själv och det är att börja med yoga för att försöka sänka min stressnivå och må bättre kroppsligen. Kanske något även för dig?

 2. Gott nytt Mona! Sonen har precis tagit sig igenom 9 dagar i Marocko med vattkoppor och lovar att hälsa alla han känner att detta var den sämsta solsemestern ever!!! Stor kram och hälsa Plain Vanilla gänget att jag stortrivs i kläderna och att jag faktiskt använt paljettklänningen två gånger redan! Puss! Säpo med bihang!

 3. God fortsättning, hoppas 2014 blir ett bra år för er så att ni äntligen kan slå av lite på takten!!
  Jag och mina vänner hade också myskläderna på oss igår, tycker det är perfekt på nyårsafton!

 4. Gott Nytt År

  Själv gick jag o lade mig vid 11-tiden igår kväll o vaknade till vid 12 snåret men somnade ssnabbt om igen och sov som en stock tills kl ringde imorse vid 5 tiden, skulle upp o jobba så struntade i nyårsfirandet

  1. Fressten ser att ni spelar mitt gamla favvospel…Cluedo

   Jag o en tjejkompis spelade alltid det när vi ”lekte” på em efter skolan lr helger, jag släpade med mitt hem till henne vi gick i mellanstadiet 🙂

 5. Väldigt bra att man nu kommer direkt till kommentarerna när man klickar och slipper scrolla. För kommentarerna är ju ofta lika bra som du:) Kram

 6. GOTT NYTT ÅR, MONA!

  Här sitter jag o-utsövd med mysbyxor och vill att det ska bli vardag igen. Släkt är kul, men i stora doser blir det tröttande. Och att hänga med energitjuvar är ingen höjdare. Det är tur att maken är så fantastisk att han uppväger det faktum att jag gift in mig i en familj med ork-dränage som specialitet… 😉 Det är tur att bloggen finns, så jag kunnat surfa in och bli lite uppmuntrad.

 7. Jag var helnykter för andra nyåret i mitt liv. Tanken var att jag skulle vara ensam hemma (gravid o trött o sånt där allmänt man är som gravid) men sambon bestämde sig för att vara hemma. Vid 9 suckade vi och tänkte; bara 3 timmar till… jäkla omak att vara uppe till 12…

 8. Här firades det in med soffmys, vitt vin och hög musik (för att maskera de värsta fyrverkerismällarna för hunden)!
  Idag blir det bara lufs trots avsaknad av baksmälla hähä!
  Hoppas du får ett underbart 2014 med lite lugnare tempo! 🙂

 9. Haha, låter som min/vår kväll. Febrigt barn, låg i badet vid 23-tiden, i pyjamas, av med sminket och skål och godnatt .zzzz
  Kram och god fortsättning.
  /J

 10. Låter som en slapp och skön nyårsafton 🙂
  Vi hade knytismiddag och sen var vi t och kollade raketer.
  God fortsättning! 🙂

 11. Gott Nytt År från Solsidan, vad bra layouten blev nu…känns enklare på nåt vis och överskådligt…najs! Vad skönt med pyjamasen….var nästan inne på att ha kvar myskläderna men min ”taliban” (vi har ju flickor i samma ålder) poängerade att man skulle minsann vara fin en sån här dag…så jag svidade om och frågade om jag kunde förbli osminkad…men se det kunde jag inte heller…ALLA måste vara Finklädda för vi ska ha fest Även om det bara är familjen…vi åt o hade det mysigt men var så sjukt mätta så nån hummer supé som vi brukar ha blev intet…utan det blev hummer lunch idag kl 16….med en flarra vitt…så jag var lite ”trött” såhär på eftermiddagen 😉
  Min blogg http://ihuvudetpapernilla.blogspot.se/ är också för en gångs skull uppdaterad med sjukt mycket bilder så om du orkar så kan du scrolla igenom där 😉
  Jag ska softa vidare i myskläderna och dricka mer vatten….;-)
  tjing!

 12. Jag kom i säng kl 3.30, gissa om kärringen har varit seg och slö idag… men, men, händer det inte för ofta så är det värt det 🙂
  Snygg sminkning, vad duktig du är!
  Ser framemot det som kommer att hända här på bloggen 2014 🙂

 13. Gott nytt år Mona!!

  Jag hade myskläder på mig och halvsov mellan maträtterna, somnade tidigt, vaknade för tolvslaget och somnade om igen. Nu är jag gravid och inte tröttjobbad – men ensam var du inte! Tur vi hade folk hemma så min man inte behövde umgås bara med sig själv 🙂

 14. Har aldrig komenterat förr,men har hittat till din underbara blogg och humor genom Magdalena,blev förskräckt när jag inte hittade hit häromdan….
  Iviöketfall…Gott nytt år!!!!
  Min nyårskväll såg liknande ut,vi åt lite skaldjur jag och maken,
  Drack upp ett par (!!) flaskor Moet Chandon framför brasan,och ksg kämpade som fan mot John Blund…höll ut och stod på terassen och såg de mest otroliga fyrverkerierna,och kl.00.06 sooooov jag.
  Så skönt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..