Sweet Lord, what a day

Vi har ju som sagt mega-rea i butiken och gårdagens morgon började därför med att fylla på varor i vansinnesfart. De första två timmarna är alltid lugna i Bromma Blocks på helgerna, men sen smäller det till..i normala fall. Igår exploderade det. Meningen var att jag bara skulle öppna butiken och fylla på varor, sen dra, men hej och hå vad det inte gick att dra någonstans.

Kom dock iväg därifrån på eftermiddagen och åkte raka vägen till Anna på Dlight. Hon säljer ju egentillverkade ljus och den kvaliteten går inte av för hackor. Mitt ljusförråd var snustorrt, så läget var akut.

IMG_4185

Anna och jag pratade business 2014 och vi var rörande överens om att vi ska koncentrera oss på det vi är bra på.

IMG_4178

Medan jag stod där och pratade så såg jag en låda med ljus. Minns ni ljusstaken från Svenskt Tenn som maken gav mig i julklapp, den som heter ”Vänskapsknuten”?

Skärmavbild 2013-12-20 kl. 22.18.17

Det är lite svårt att hitta ljus till den då ljuskopparna inte är i standardstorlek. Man får vässa ljusen men jag tycker att det ser så fult ut, så g i s s a om jag blev glad när jag såg det här!

IMG_4183

Borde ha fattat att Anna har specialtillverkat ljus för den..

Det kändes som om jag köpte på mig halva butiken, fast det var det värt eftersom jag eldar kopiösa mängder ljus. Men, jag är bara tvungen att visa er vad jag fick av Anna i julklapp. Ser ni den där bollen?

IMG_4189

Det är en megastor utomhuslykta gjord av stearin. Man sätter ned ett vanligt ljus i den och tänder. Nu regnar det ju sablar här i Stockholm, så jag kunde inte sätta ut den i rätt miljö för att visa er, men kolla här vad fint:

IMG_4182
Det är hur fint som helst att ha en, eller flera, i trädgården, eller på balkongen.

Fixade mig i ordning, kallade hem maken från jobbet och sen blev vi upplockade av svägerskan. De hade ingen aning om kvällens överraskning så därför var det extra kul att tala om att vi först skulle äta middag..

Vi hamnade på Den Gröne Jägaren. En av Stockholms mest kända restauranger på Söder. Ett riktigt hak. Jag har inte varit där på 30 år, så det var skitkul. Maten var hur billig som helst.

IMG_4205
Och eftersom det var the walk in memory lane, så beställde jag in en plankstek. Inte heller något jag ätit på typ 30 år!

IMG_4196
Aningen korkat eftersom det här var vad jag lämnade…till mina följeslagare..Magsäcken rymmer ju inte så mycket, oavsett hur gott något är.

Efter middagen så gick vi rakt över gatan för att se det här:

imgres
Har velat se den länge då den har fått så bra kritik och jösses så bra det var!

Säga vad man vill om Pernilla W, men sjunga kan kärringen!

IMG_4227

Det var länge sedan jag såg henne utstråla sån glädje så jag undrar om det beror på något annat än att hon har kul på jobbet!

IMG_4230

Hela ensamblen var suverän. I synnerhet Björn Kjellman.

IMG_4203
Musiken är ju från 70-80-talet så det var svårt att inte bli på topphumör. Kan ni, så gå och titta på det här, kan verkligen rekommendera den!

IMG_4234
Faaaantastiska kreationer och det märks att alla har sjukt kul tillsammans.

Jahapp, det var gårdagen det. Extra kul att det kom fram en bloggläsare på toaletten, som kände igen mig på min röv. Hehe, d å är det illa!

I morse vaknade jag 05.00 med en sprängande huvudvärk. Tacksåmycketfördet.

Ska öppna i Bromma Blocks sen måste jag iväg till kontoret och packa inför en mässa vi har i Jönköping om två veckor. Samtidigt som jag måste organisera om på kontoret. Vi har fyllt två stora 40 kubikscontainrar med skit som vi velat bli av med. Maken har ju svart bälte i att samla på sig en massa skit, medan jag har ännu svartare bälte i att slänga grejer. Tror ni att vi kommer överens? ”Du slänger ju pengar för fan!”  Vi blir aldrig så osams som när vi ska rensa. Och vi har plenty kvar att gå igenom.

Skilsmässa de luxe väntas med andra ord.

 

 

 

 1. Malin M skriver:

  Kikar bara in för att önska dig & din familj ett gott nytt år!!

 2. Frk M skriver:

  Musikalen är underbar! Såg den själv tidigare i höstas utan bussfadäser 🙂
  Leendet sitter på från början till slut och man är så glad när man går därifrån. Så kul när Stockholm får ihop en musikal på den nivån!

  Men du… Gröne Jägaren??? Hur tänkte du nu?

 3. Lindha skriver:

  Jag sov bara 6,5 timmar längre än dig då 😉

 4. Susanna skriver:

  Vilken härlig kväll! Det är du väl värd, som du sliter!!

 5. Tove skriver:

  Visst var Priscilla underbar! Såg den i oktober och blir fortfarande glad när jag tänker på den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..