Lite skumpigt här inne

Jag har, i drygt 1,5 år, betalat 2000 kr i månaden till ett företag som heter Cloudnet, för att bloggen ska ha någonstans att ”bo”. Ett så kallat webhotell.

Även om jag har mycket trafik för att vara en ”okänding” så har jag med tiden förstått att det är sjuka pengar och att jag kastar stålarna i sjön då det finns en miljard billigare alternativ.. med lika hög driftsäkerhet.

Så, under de närmaste 36 timmarna kommer bloggen att flyttas över till ett annat hotell, ett amerikanskt, där jag betalar en spottstyver. Med anledning därav så kan det komma att bli lite driftstörningar tills det hela är klart.

images-3

Basattnivet

 

 1. Admin skriver:

  Det här som diskuteras om att köpa svenskt eller inte. För det första är det ju inte precis som att svenska webhotell blir bättre behandlade än amerikanska/engelska/indiska eller var nu serverhallarna råkar stå. Webhotell lever alltså inte under dåliga levnadsförhållanden bara för att de råkar ligga utanför Sveriges gränser. De får inte sämre skötsel, och behöver inte trängas i båsen och skada sig. De får inte sämre mat och de är antagligen lika frigående. Inte heller transporteras varken inlägg eller kommentarer på ett undermåligt sätt som gör att de skadas på vägen.

  Diskussionen om var serverhallarna är geografiskt placerade är med andra ord ganska ointressant när det gäller webhotell, mycket mer intressant om vi pratar om fläskkött eller mjölkprodukter.

  Vi som jobbar med flytten av Monas blogg har arbetat med just det här webhotellet i tio år och gillar det. Har mycket goda erfarenheter av just det. Det finns såklart många andra eftersom det är en högst subjektiv åsikt baserad på våra erfarenheter. Nationaliteten spelar dock ingen roll för vår del då en stor del av privattrafik studsar på de stora motorvägarna över atlanten i alla fall. Oavsett vilket hotell de bor på här i Sverige.

  Om ni vill veta mer om webhotell och hur det fungerar och vilka vägar trafiken går rekommenderar vi trace route på de sidor och bloggar ni brukar läsa, så kommer ni förstå att geografisk placering är av underordnad betydelse oavsett om läsarna sitter i Sverige eller Långtbortistan.

  Vi hoppas såklart att Mona skall bli nöjd med flytten och att alla hänger med och att flytten går så smärtfritt som möjligt. Men det brukar alltid vara lite skumpigt i början. Skumpigheten beror ju inte på flytten i huvudsak utan på att alla dns-servrar inte får den nya adressen samtidigt, och all trafik routas inte genom samma server till samma dator hela tiden. Det är en propagering som ihop med mycket annat står utom vår kontroll oavsett webhotellets placering.

  Gott Nytt År.

 2. Sara skriver:

  Tycker du skall flytta till canit.se, Sveriges absolut bästa blogghotell. Har haft dem sedan 1995 och aldrig haft några som helst problem. Billiga är de också.

  Köp svenskt!

 3. Adnil73 skriver:

  Keep up the good work!!!! Tack för att du har din underbara blogg och tack för att du betalt så mycket varje månad för att skriva till oss. Så länge du inte är ”köpt” av något företag att sälja deras produkter så får du fortsätta precis hur du vill. Älskar din blogg!!

  Gott slut och gott nytt år!

  Kram

 4. Anna skriver:

  Låter ju ganska dyrt. Men vart låg du innan dess och vad betalde du då? Kram!

  1. Först hade jag Blogspot, sen låg jag på Bloggfamiljens server..och nu senast då Cloudnet.

 5. MissK skriver:

  Själv har jag inte så ont av det Mona gör reklam om, även om det inte alltid är något för mig, så hjälper hon ju dels sina läsare att få handla billigare och det tror jag inte någon direkt tackar nej till o dels hjälper hon sina vänner att få nya kunder och det innebär att de kan fortsätta driva sitt företag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..