Hå hå ja ja, hur man mäjkar en fru väry happy

Så där ja. Fru Universum har varit Årets Hustru i år. Lätt. Och maken är nog bäst i världen ändå..

Men vi tar det från början.

Åker till Bromma Blocks och jobbar. Tycker jättesynd om mig själv för att jag är den ende i världen som jobbar på julafton. ..well, jag och några till kanske.

Börjar att inventera då vi drar igång med rean på annandagen. När jag ser dom här stövlarna från Calou som vi säljer, och som jag har ett par svarta av, så tycker jag ännu mer synd om mig men känner att jag kanske skulle bli lite gladare om dom får följa med hem. De är nämligen de skönaste stövlar jag någonsin har haft.

IMG_4070
Stoppar ned dom i en påse och blev genast skitmycket gladare. När jag tänker efter så kanske det inte gjorde så mycket att jag var tvungen att jobba ändå.

Dagen går och det är förvånansvärt mycket kunder. Gallerian stänger 14.00 och klockan 14.17 hade jag den här utsikten:

IMG_4072
Man kan säga att det gick fort att köra hem. Ser ni glaset med julmust? Jag drack ett halvt glas och för er som inte vet; jag är gastric bypass-opererad och när jag får i mig socker så måste jag sova.

Så mitt i maten reser jag på mig och går och lägger mig på soffan. Det tar tre sekunder sen sover jag.

IMG_4067
Snäll ungjefel dotter fotograferar. Sov en kvart-tjugo minuter, men det där halva glaset var sååå värt det. Jag älskar nämlligen julmust.

Efter maten vankas det fika. Min mamma lagar all julmat och allt annat åt mig under hela julen. För att hon är överlägsen i köket. Och världens snällaste.

IMG_4074

Jag stoppar i mig ett par bitar, sen var det dags igen.

IMG_4118

Den här gången sov jag mig igenom hela Kalle Anka-timmen. Jag har lite konstigheter för mig när jag ska sova; munnen måste vara täckt. Det roliga är att både min mamma och 22-åringen har samma ”tics”.

När jag kvicknat till så var det dags för sedvanlig paketöppning. Jag hade redan tidigare i veckan kollat in vartenda paket under granen och kunde surt konstatera att maken skitit i min enda enda önskan om en ljusstake från Svenskt Tenn. För 3-4 år sedan så hade jag undrat om han var galen om jag hade fått något från den tant-butiken. Men, nu sitter jag här och är helt fucked up på deras grejer.

I alla fall. Jag var lite irriterad. Alltså, det här handlar inte om otacksamhet utan mer att det ibland går fel när maken får fritt spelrum. Det låg bara paket från NK där och det fanns inte ett skit jag ville ha därifrån. Hellre ingenting, än något jag inte vill ha. På riktigt.

Maken ger min mamma en julklapp och när hon river av pappret så höll jag på att svälja vardagsrumsbordet.

IMG_4084
Jasså minsann. En julklapp från Svenskt Tenn. Gu’ så irro jag blev. Maken hade gjort sig till och köpt en skitsnygg necessär till henne. Vilket hon var väl värd.

Vi öppnar vidare och under granen ligger ett gäng exakt likadana paket från NK. Maken gav oss var sitt och var noga med att vi alla skulle öppna dom samtidigt. Han och talibanen hade minsann varit jättefiffiga.Jag blev skitsvettig eftersom det kunde dölja sig precis vad som helst där: grytlappar, ett förkläde med en älg på. Ja, fantastin satte inga gränser.

Det var handdukar. I olika färger till oss alla.

IMG_4106
Från mitt favoritmärke.

IMG_4088
Och nu ska ni inte för en sekund tro att maken köpte dom här badlakanen till mig. Icke. Vi har nämligen en beef between us.

Han älskar handdukar i bomull. Vanliga alltså. Det gjorde jag också. Fram till för 3-4 år sedan då jag lärde känna ägarna till ett företag som heter VäxboLin. De tillverkar handdukar, lakan and you name it, i lin och någon berättade för mig att linhanddukar är det i särklass skönaste handdukar man e v e r kan ha.

Skärmavbild 2013-12-24 kl. 22.33.21

Så jag köpte några stycken och jag kan på heder och samvete säga att det finns inget skönare.

Men se, det tycker inte maken. Han hatar dom. H a t a r. Han vill ha fluffiga frottélakan. Så, att han går och köper marknadens dyraste handdukar och låtsas att det är till mig, gick jag inte ens på. Men jag log, för jag tyckte det var lite gulligt att han, efter 16 år tillsammans, trodde att jag var så lättlurad.

Vi fortsätter och jag får bland annat en dikt av talibanen:

IMG_4083

..tillsammans med kvällens finaste juklapp; en hjärthylla.

IMG_4122

SOM jag älskar den där ungen.

Sen var det dags för nästa NK-paket. Fortfarande på halvbra humör eftersom jag kunde se humorn med handdukarna. I paketet hade han lagt ett annat paket.

IMG_4086

”Jaha, det lär ju knappast vara en ihopvikbar ljusstake här i i alla fall”...sa jag och slet upp innehållet. En necessär. Så bra. Fick ju en förra julen också men, han kanske tycker att jag borde använda mer hudvårdsprodukter så här på fel sida om 40-strecket.

Sen hade jag ett paket kvar. Också från NK. I några sekunder så trodde jag att det var en liten portfölj..eller ett iPad-fodral. Det är bara det att jag inte äger någon iPad.

Öppnar det och blir plötsligt en väldigt kåt, glad och tacksam fru. Mina älsklingslakan. Japp, prickiga var dom. Love, love love.

IMG_4104

Skratta ni, men dom är verkligen skitsnygga. Typ så här:

imgres

Oj så glad jag blev. Plötsligt gjorde det inget att jag inte fick ljusstaken. Det här var ännu bättre.

Talibanen har ett paket kvar. Rätt var det är så reser hon på sig och går fram och ger mig det. Ett paket inslaget i Toys R Us-papper. Jag fattar fortfarande ingenting.

Tills jag öppnar och ser texten på bandet.

IMG_4090

..och sen loggan. Jag slet upp locket.

IMG_4108
Min fina, fina ljusstake ”Vänskapsknuten” av Josef Frank.

IMG_4117
Jag inser att jag måste ha varit decenniets underbaraste fru. Eller så är han jefligt rädd för er, hehe. Nämen allvarligt; att jag fick så fina julklappar beror nog på att han vet att jag har slitigt som ett djur med Bromma Blocks  i tre månader och att vi över huvud taget har haft sjukt mycket att göra det senaste halvåret, så det här var belöningen.

Efter paketöppningen så var det dags för det absolut bästa på hela julhelgen:

IMG_4094
Lutfisk. Älskart! Naturligtvis så tar jag för mycket varje jul, men skit i det. Jag geggar ihop allt och äter tills det rinner ur öronen på mig. Jag och mammas man. Resten äter äcklig julgröt.

Efter maten är det dags för det årliga julklappsspelet. Ingen klapp får kosta mer än 50 kr och vi slåss hej vilt om allt varje år.

IMG_4112
Vid 21-tiden åkte alla hem och jag gick upp i badrummet. Där hade 22-åringen ställt en flaska champagne.

IMG_4096
Oj som jag älskar henne. Pol Roger är dessutom en av mina favoriter.

Den här julaftonen blev den bästa på många år.

Maken? Han fick en ny iPad, en exklusiv pläd (han älskar att halvligga i soffan med en filt) och ytterligare en grej som jag inte kan avslöja eftersom han ska få den i morgon.

God fortsättning på er och jag skrattar fortfarande åt era historier inne på ”Ska vi utse The Bad Giver of the century?” 

 1. God jul på dig, så härligt att du fick din fina ljusstake.
  Nu måste du bara fundera ut var talibanerna julklapp ska hängas/sättas upp 🙂
  Tack för dina julklappar till mig, som kommer varje dag hela året om.
  Älskar verkligen att läsa dina inlägg, första jag gör på morgonen. Får tacka Maggan eftersom det var hon som tipsade om dig. Tack tack.

  1. Vad gullig du är Marie, det där var verkligen en fin komplimang, tack! Och talibanens hjärthylla ska sitta i mitt pysselrum. Dikten ska jag rama in och sätta upp på ett bra ställe där jag kan se den varje dag. God fortsättning!

 2. Men det var väl en jävla tur för maken. Jag kunde lixom inte fokusera på min egen julafton, knallade in till dig säkert varannan timme för att se om du fått ljusstaken. Hade inget annat i mina tankar hela dagen.
  Nu kan jag koppla av, och maken med. Tanterna behöver inte starta upp något drev mot honom.
  Härligt Mona, god jul <3

 3. God fortsättning till dig. Härligt att du fick det du ville ha. Vi vuxna kör också Julklappsspelet. Vi har lagt ner julklappar till varandra. Det är vansinnigt roligt ”slåss” om paketen 😉

 4. Ååå vilken fin dikt och hylla du fick av talibanen.
  Och maken får pluspoäng. Hihi äntligen ljusstaken.

  Lutfisk ja. Den ska absolut geggas ihop så där.
  Kalops och stek m sås ska också geggas ihop

 5. Han är ju en toppenkille din gubbe. Eller var alltihop Talibanens idé?
  Tänk så trist det varit om du sett ljusstakepaketen i rätt modell med rätt papper under granen.
  Inget spännande alls. Detta var ju succé.

  God fortsättning och tack för alla skratt. Jag kommer leva minst 23 år extra.

 6. Här körde vi också mjuka linjen. En blingad mössa till frun och hästens sängkläder till mannen.

  Tror ingen av oss kommer med på listan i år.

 7. Åh, vad kul att se mamma ( alltså inte min, utan din ;))…det var längesedan. Hälsa henne så mycket från mig <3
  God fortsättning på julen till er alla från mig.

  Kram i massor

 8. Så nu är fru Talibanens mamma en väldigt nöjd mamma kan jag förstå. Mysigt med sådana överraskningar. Ändå tycker jag att Talibanens fina dikt och hjärtepresenten, egenhändigt gjord förstås, är den allra, allra finaste av alla. (fast maken din gjorde verkligen en kraftansträngning)
  God fortsättning!/Nina

 9. God fortsättning! Härligt att du blev nöjd.

  Jag är nyfiken på om maken klarade av att endast köpa de julklappar till Talibanen som han fick order om?

 10. Se där ja, du fick det du önskade till slut.
  Kör ofta med ”blanda papper o kartongertricket” här o slår in telefoner i Toysruspapper, kläder i Elgigantenpapper, leksaker till äldre sonen i KappAhlkartong osv för att dom ska få klia sig i huvudet lite…
  Dotterns dyraste julklapp av sin far : en sprillans nyutkommen ajfån i favvofärgen knuten till en operatör som inte funkar när hon är hos mig (ca 60 % av tiden)…har jag sagt att han är medlem i Mensa..?

 11. Min familj är likadan. Det är full medvetna om att jag inte vill ha saker jag inte önskar mig (för jag har så mycket grejer redan). Jag skriver kort men utförlig lista ofta med länkar till var det går att hitta. Det är inte särskilt dyra saker. Men likväl så köper dom massa annat. Fina saker men va tusan ska jag har dom?

  Själv går jag slaviskt efter deras listor så dom ska bli nöjda. Jo, min moster har hajat.

 12. GOD JUL och det var du värd!
  Undrar om det är normalt att man det första man gör på juldagen är att sätta på datorn för att se om MONA fått sin efterlängtade ljusstake från Svenskt Tenn :=)?
  Fortsatt trevlig jul!
  Kram Lena

 13. Vad glad och ”lättad” jag blir över att du fick din ljusstake, den är verkligen superfin! Vilka underbara julklappar du har fått, ett tecken på att de alla älskar och uppskattar dig väldigt mycket. Jag håller med Marie som ovan tackade för att vi varje dag får en ”julklapp” från dig genom att vi delvis får följa ditt liv genom din underbara blogg. Även jag måste tacka Maggan som i hennes blogg tipsade om din blogg, sedan dess är jag dig trogen (och Maggan förstås). Att du sedan har förlängt mitt liv med ett x antal år pga alla de gånger som jag skrattar högt åt det du skriver är jag väldigt tacksam för! Puss och kram från Pernilla H i Värnamo PS, vem vet jag kanske får möjlighet att ge dig (och Maggan) ett skratt i Ullared?….

  1. Jag drack också Apotekarnes light och det gick jättebra!!! Blev dock trött och la mig en stund efter maten, men det var ingen riktig dumpning. Men eftersom jag åt mest sill och lax var det ganska fett.

 14. God jul fina Mona ! Älskar presenten från 22-åringen 🙂 Här har det varit lugnt, ganska skönt. Glider omkring i fleecestrumpor och mysbrallor samt har lyckats läsa halva boken jag vann ! Bara det är värt ett HURRA ! 🙂
  Många kramar
  Ullies

 15. Du ser, han kan om han vill;)
  Jag får också matsmälla. Lite knepigt om man inte är hemma när zombiekänslan tar över och man måste få sova. God fortsättning på julen 🙂

 16. Äsch….. Årets julklapp fick jag 😉
  10-åringe sonen, som AVSKYR pussar och sånt tjafs – kom till lilla mamman och sa innan han gick och la sig…
  – jag glömde ju den här, du har ju inte fått någon innan i år, och så pussade han mig på kinden.
  Jag försökte få till en repris men tittar han på mig och säger…. Men hallå, du får allt vänta till nästa jul…. God natt!

 17. Snygg ljusstake! Jag köpte en för många år sedan, utan att tala om för maken vad den kostade. Han tyckte den var skitful och några månader sedan var den bara borta, men han hävdar att han inte slängt den. 15 år senare är den fortfarande lika borta.

 18. En liten fråga gällande schlossberglakan, är de antinoppiga? Jag är kraftigt allergisk mot noppriga lakan. Jag får råpanik och tycker det känns som en halv öken i sängen av såna! En liten extrafråga; vad kostar dem? lite nyfiken å få veta om min knappa sjuksköterskelön räcker 😉

  1. You bet they are! Nämen allvarligt, de är det bästa du kan få. Egyptisk bomull. Maken tyckte jag var fjantig första gången när vi köpte dom. Han kunde inte för sitt liv tro att det skulle vara skillnad, men det ä r det. Stooor skillnad. Priset? Det beror lite på hur stor säng du har. Till vår säng så kostar en uppsättning runt..äh, vafan, jag kan inte skriva det för då blir jag halshuggen här inne. Fast, man kan säga att de kostar ungefär vad en månadshyra för en 3:a i Stockholm går på. Till mitt försvar vill jag säga att man behöver inte köpa lakan så ofta, det tar år och dagar innan de nöts ut.

 19. Att det kan vara så olika!

  Jag är Sleeve op och kan äta socker skrämmande
  lätt, inga biverkningar. Men måste lägga mig om jag
  äter för fort och för mycket, men absolut inte
  om jag äter socker. Hur kan det vara sådan
  skillnad, någon som vet?

 20. God jul på dig, Mona!!! Vilken tur att du la upp en bild på dom där ljusstakarna, så jag äntligen kunde fatta vad du pratade om! 😉 För fifan vad snygga dom är!! Nu vill jag också ha sånna!!! 🙂

  1. Ameh, kärring! Fast du har ju så klart rätt och jag borde veta bättre, måste genast ändra. Jag åker dock hellre till Formex och handlar direkt av Jacob och Hanna, vi står alltid 20 meter i från varandra där och i Norge är vi monter-grannar, så vi hinner umgås mycket varje mässa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..