ANNONS

Jag VET att jag är anal med vissa grejer och det är ju tur att man har snälla kompisar

/

I går drog jag ut till Plain Vanilla för att ge tjejerna en julklapp. Och för att titta närmare på dom där korsen som Ingela Mållgan har designat. Så som symbol har jag aldrig varit särskilt tilltalad av kors, men dom här fastnade på näthinnan när jag var inne på deras hemsida härom dagen.

IMG_3965
Jag gillar nämligen detaljer och när saker är genomtänkta. Som att de är i skinn. På båda sidorna. Och som att sätta Swarovskistenar runt om korset.

Så det bidde tre stycken som fick följa med mig hem.

IMG_3964
Under tiden som jag hängde där så var maken inne i stan med talibanen för att köpa julklapp till hans älskade hustru. Mycket nöjd över att jag mailat honom länken till den exakta sak jag ville ha, kunde jag slappna av där ute hos tjejerna. Det är ju svårt att misslyckas med uppdraget då liksom.

Ett par timmar senare möttes vi upp för att handla talibanens tre julklappar. Enligt hennes lista. Den som jag vi bestämde skulle gälla eftersom hon vet att vi ska spara pengar till vår Florida-resa i sommar. Det gick skitbra. I fem minuter. Sen ville han gå in på Panduro. Inget av det hon ville ha på listan hade något att göra med Panduro, så jag frågade vad han hade där inne att göra.

”Jag tänkte att vi skulle pyssla?”

Jag bara stirrade på honom. Alltså. Den här mannen har varit osedvanligt nice i snart två månader. Inget tjafs, ber om ursäkt tre sekunder efter att han brusat upp, snäll, trevlig, undrar hur man mår, omtänksam. Jamen ni hör ju, han måste ha träffat nån annan.

”PYSSLA?! Ska DU pyssla med henne?”

”Ja..jag tänkte det.”

Sen frågade han Carro, butikschefen, vart gips och gipsformar fanns.

På en tiondels sekund insåg jag vad som höll på att ske.

”Eh, vänta lite nu. Ska ni göra gipsfiguer..alltså blanda gipspulver med vatten..och kladda?”

”Japp, i ditt pysselrum.”

Jag fick genast andnöd medan Carro skrattade käkarna ur led.

”Men det…men det går inte, v e t du hur mycket det geggar ner?”

”Ett pysselrum är ett pysselrum” sa maken och njöt.

Och det enda jag tänkte på var; ”var i helskotta kan man hitta plast att täcka golv och matta med?” Och så mindes jag plötsligt den där enda gången i sitt liv som han bakade bullar. Med talibanen då typ 4 år. Och jag fick nästan hyra in en saneringsfirma för att städa upp i köket. Under tiden de bakade så skickade han mig ett MMS. Jag var utomlands då tror jag..och kunde inte komma hem och styra upp det. Så nära en hjärtinfarkt hade jag aldrig varit innan dess.

Under tiden jag stod där och kände mig mer och mer anal, botaniserade maken i hyllorna. Och plockade på sig det mesta av vad som fanns att köpa. Sist hittar han en form för att gjuta en ljusstake i.

IMG_3970

”Nej, nej, nej, stopp och belägg här nu va. Jag vill inte ha den där skiten framme sen. Mina ljusstakar och lyktor är heliga. Håll dig till rosformar, änglar och grodor!”

Han gav sig men fick samtidigt syn på en trädgårdstomte-form.

IMG_3971

”Vi kan göra massor av trädgårdstomtar!”

”NÄ, d ä r går fan gränsen! Du har inte ens visat dig ute i trädgården på hela sommaren, ska jag behöva ha en massa jefla trädgårdstomtar där nu också, det kan du fetglömma!”

Han lommade i väg till kassan och betalade alla grejer han plockat på sig, sen fick Carro slå in rubbet åt honom. Och jag har nog fan inte sett ett bredare och mer nöjt leende än den här brudens. Som om de var i maskopi.

IMG_3978

”Klart han ska få använda ditt pysselrum!” Jefla förrädare.

Under tiden så slår vi kassarekord borta i vår egen butik. Tjejerna jobbar som gnuer. Jag stöter på en av väktarna, som jobbade civilt för dagen. Hon berättade att det är sjukt mycket stölder nu, och det märker vi också. Prylar försvinner varje dag.

Precis innan vi ska dra vidare upptäcker vi att kassarna är på väg att ta slut vilken sekund som helst. D e n paniken. Maken ska dessutom jobba idag och han är inte den kreativa typen direkt. Nästan alla som kommer in har med sig påsar från andra affärer så jag har inga problem att fråga om det är okej att de lägger våra varor där. Men se, sånt kan maken inte komma på.

Han blir med andra ord skitstressad. ”Vafan ska vi göra?” Alla storcashar är ju stängda på söndagar. ”Kan man inte ta fryspåsar?” 

Jag ger honom onda ögat. ”Eru helt jefla galen, s å k l a r t att man i n t e kan fattaruväl?!” Jag chansar och kutar ned till Claes Olsson, men de hade inga givetvis.

Vi hinner inte tänka på morgondagen utan drar vidare till Toys R US och köper ytterligare julklappar. På vägen hem slår det mig. Matilda, min kompis som stoppade de potentiella inbrottstjuvarna här hemma för ett par veckor sedan, bor ju ett par hus i från mig. Hon fick en bebis för någon månad sedan, men, lagom till födseln så gjorde hon sig av med sin inredningsbutik inne i stan.

IMG_3989

Vi åker hem. Jag gör en fusk snabbmiddag med Paolo Robertos grejer..(sjukt gott)

IMG_3979

…och sen åker jag bort och plockar upp Matilda. Hennes pappa har ett förråd en bit bort och vi drar dit för att hämta 500 kassar.

IMG_3986

Matilda älskar att vara med på kort. Not.

IMG_3984

Det g å r fasen inte att få henne på bild. ”Kan du sluta!”

IMG_3983

Utanför förrådet låg bebisen och sov.

IMG_3988
När jag tittar på sådana här små raringar så rasslar det till i livmodern. Så söta. Tills jag kommer på att nätterna inte är söta någonstans.

Väl hemma så råkar jag få förbi granen. Ser två kassar som inte stått där tidigare. Makens julklappsinköp.

IMG_4011

Jag noterar också att loggan på påsarna inte riktigt är den logga jag vill se där.

Han fnissar och ser självbelåten ut.

Precis samma uttryck i fejset som när han kom med den där jefla kromade toalettborsten.

Det ska bli spännande det här.

Eller inte.

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00