Om att vara förberedd

Jag är lite anal när det kommer till vissa  saker. T ex så gillar jag att förbereda saker. Älskar det ordet,  f ö r b e r e d a. För det innebär oftast något positivt.

När jag var yngre och hann resa mycket mer än vad jag gör nu, så gjorde jag jämt listor på vad jag skulle ha med mig för kläder. Checklistor. Och så bockade jag av allt eftersom. Jag packade dessutom gärna nån vecka, eller två innan jag skulle åka. Jag vet, sicko.

Jag skriver det här så att ni ska få en bild av hur jag är, för att kunna förstå innebörden i mardrömmen jag hade i natt:

Jag drömmer att jag står vid en gate på Arlanda. På väg till Grekland . Ensam. I handen håller jag i en plastpåse från dyr-ICA. I den ligger en handduk. Att jag drömmer om just Grekland beror mest troligt på att jag i väry unga år varit där 25-30 gånger och kan landet utan och innan. Typ. Nu skulle jag nog aldrig åka dit igen. Har varit där tillräckligt.

I nästa scen sitter jag på planet. Först då förstår jag innebörden av min plastpåse. Jag är alltså på väg till Grekland för en veckas semester.

Med en handduk och kläderna jag har på mig.

Och man förstår vidden av mitt behov av att få åka någonstans när jag, innan jag vaknar, hinner tänka: ”det löser sig, jag får bada och tvätta trosorna varje dag.”  Och tackar min lyckliga stjärna för att jag, för en gång skull, har matchande färger på Ullareds-trosorna och behån från Hogengårds.

Står i duschen och tänker på drömmen när talibanen kommer in och sätter sig på toa. Jag föredrar tystnad under min första vakna timme på morgnarna, men hon är tvärtom. Har lepra i munnen och babblar hål i huvudet på mig.

”Mamma, du vet, vi har ju nåt som heter Kulturkvarten i skolan…då ska man prata, eller visa något viktigt i en kvart för alla i klassen.”

”Mmm.”

”…så jag tänkte att jag skulle prata om effekter. Alltså effekter i mobilen. Vem som skapade det.”

”Men du, när är det din tur?”

”Nästa år.”

”Ehh. Du tror inte att du kan fundera ut något när det börjar närma sig? Du hinner ändra dig hundra gånger om gumman.”

”Men, jag vill vara förberedd.”

Alltså. Det där med gener.  De funkar på riktigt.

 1. Jag är likadan, packar minst en vecka innan och självklart har jag en checklista som jag checkar av gaaaaanska så många gånger. Värsta som finns att packa dagen innan man ska åka även om det bara är en lite trip man ska på!
  Tack för en fantastisk rolig, bra och underhållande blogg.
  Väntar på att få träffa dig i uuuuunderbara ULLARED!!!:-)
  Ha en bra vecka!!! 🙂

 2. Tess skriver:

  Samma här, skriver listor och förbereder. Jag gillar att ligga inte bara steget före, utan helst två tre steg före

 3. Birgit skriver:

  Jag har en ”resa-bort-lista” i datorn som jag skriver ut varje gång jag ska resa iväg. Med den kan jag packa en jobbresa på 10 min och en tvåveckors semesterresa på typ två timmar. Vad vore mitt liv utan listor? Kaos! 🙂

  1. mimi skriver:

   Exakt så har jag också. Fåärdiga listor. Bara att packa. Går på ett kick. Finns ingen anledning att göra det en veca i förväg. Däremot måste man kolla lisrtan en vecka i förväg för att hinna kompletteringsköa det man saknar, ipren och sololja. Eller hitta det som ligger långt nedpackat, shorts.

 4. missk skriver:

  Äsch packar gör man tidigast dagen innan 😉

  1. Py skriver:

   Jaa, annars glömmer man ju vad man har lagt ner….?

 5. Anna skriver:

  På tal om resa (och förlåt Mona för att jag kapar din blogg) 😉 Skickade ett mail åt dig igår men kanske du inte hunnit se det. Jag ska en helg till Sthlm med sambon på tumanhand i december före nr 2 föds och skulle behöva tips på bra hotell, gärna med sköna sängar och god frukost 😉 Kommer med Arlanda Express så nånstans i närheten av Centralstationen kanske..?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..