ANNONS

Om att vara förberedd

/

Jag är lite anal när det kommer till vissa  saker. T ex så gillar jag att förbereda saker. Älskar det ordet,  f ö r b e r e d a. För det innebär oftast något positivt.

När jag var yngre och hann resa mycket mer än vad jag gör nu, så gjorde jag jämt listor på vad jag skulle ha med mig för kläder. Checklistor. Och så bockade jag av allt eftersom. Jag packade dessutom gärna nån vecka, eller två innan jag skulle åka. Jag vet, sicko.

Jag skriver det här så att ni ska få en bild av hur jag är, för att kunna förstå innebörden i mardrömmen jag hade i natt:

Jag drömmer att jag står vid en gate på Arlanda. På väg till Grekland . Ensam. I handen håller jag i en plastpåse från dyr-ICA. I den ligger en handduk. Att jag drömmer om just Grekland beror mest troligt på att jag i väry unga år varit där 25-30 gånger och kan landet utan och innan. Typ. Nu skulle jag nog aldrig åka dit igen. Har varit där tillräckligt.

I nästa scen sitter jag på planet. Först då förstår jag innebörden av min plastpåse. Jag är alltså på väg till Grekland för en veckas semester.

Med en handduk och kläderna jag har på mig.

Och man förstår vidden av mitt behov av att få åka någonstans när jag, innan jag vaknar, hinner tänka: ”det löser sig, jag får bada och tvätta trosorna varje dag.”  Och tackar min lyckliga stjärna för att jag, för en gång skull, har matchande färger på Ullareds-trosorna och behån från Hogengårds.

Står i duschen och tänker på drömmen när talibanen kommer in och sätter sig på toa. Jag föredrar tystnad under min första vakna timme på morgnarna, men hon är tvärtom. Har lepra i munnen och babblar hål i huvudet på mig.

”Mamma, du vet, vi har ju nåt som heter Kulturkvarten i skolan…då ska man prata, eller visa något viktigt i en kvart för alla i klassen.”

”Mmm.”

”…så jag tänkte att jag skulle prata om effekter. Alltså effekter i mobilen. Vem som skapade det.”

”Men du, när är det din tur?”

”Nästa år.”

”Ehh. Du tror inte att du kan fundera ut något när det börjar närma sig? Du hinner ändra dig hundra gånger om gumman.”

”Men, jag vill vara förberedd.”

Alltså. Det där med gener.  De funkar på riktigt.

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00