Svingott till tant Mona

Härom dagen kom en bloggläsarfamilj förbi och hälsade på mig i butiken. Dessvärre var jag superstressad då jag hade mycket att göra och en leverantör som var där samtidigt, så det blev inte så mycket prata av.

Den här familjen är lite rolig eftersom det började med att frun läste mig…numer hinner hon inte det så ofta (morr!) men det som är så kul är att maken hennes hänger här varje dag, Mr Lee.

Deras äldsta bortbyting skuttade fram och gav mig en presentpåse med choklad samtidigt som hon sa ”Varsågod tant Mona!”. Hade hon inte varit så söt så hade hon fått ett kok stryk.

…dock misstänker jag starkt att uppkomsten till detta kom från annat håll eftersom jag senare i bloggen fick höra att hon minsann inte alls tyckt att jag såg ut som en gammal tant. Bra där.

IMG_1751

 

Men alltså, det var länge sedan jag åt så god choklad, tack tack tack Familjen X, men var hittar jag den!?

 1. Gelehallon från Eje’s, mums det godaste jag ätit!!

 2. Tack för idag Mona! Nästa gång ska du få en present av mig… Jag hade tänkt ta med mig ägg från mina lyckliga hönor, men det glömde jag tyvärr. Det får bli en annan gång… 😉
  Just nu doftar det ljuvligt av ”Vanilla sandalwood” här hemma. Jag hade värsta valet och kvalet om vilket ljus jag skulle börja med!

  1. Åh, tack själv(a), så himla kul. Och jaaaa, jag vill jättegärna ha dina ägg. Jag ÄLSKAR ägg. Kan tänka mig att du hade svårt att välja, haha. Jag plockade hem 12 ljus idag så där kan man snacka om beslutsångest!

 3. Mr Lee skriver:

  Det skall väl tilläggas att jag betalade för den lilla påse choklad Mona fick. Det slog mig aldrig att fråga om ett prov att ge till henne. De har så god choklad att de gör reklam för sig själv på bästa sätt, genom att vara så god!

  Sedan är det en liten upplevelse att shoppa hos dem. Det är så trevliga och servieminded, oavsett om butiken är knökfull så ställer de sig gärna och plockar ihop 500g blandade praliner åt en velande kund. Och som några redan påpekat, gelé hallonen är inte av denna värld!

  Mina choklad favoriter i hela världen är Ejes, RC i Sigtuna, Hovby No9 i Lund och Åre. Schweizisk kommer på en god andraplats. Belgisk är bra, men lite för söt.

 4. Ang makaronerna: stek upp dom. Då blir de snart goda. Ha på lite Oregano också.

  Ejes är väl hovlevenrantörer om jag inte missminner mig. Och de gör godiest by hand och utan kemikalier. Även geléhallonen. Men de gör bara ett visst antal/dag och vill man ha till jul gäller det att beställa i god tid.

  1. Japp, de är hovleverantörer. Smakade gelehallonen i fredags, smälte i munnen. Åt sen ett vanligt på kvällen, kändes segt och smakade färgämnen. Köp några och ta ett halvt i taget.

 5. Ann P skriver:

  Tant Mona…………..hahaha fyfabian va kul! Hade lätt kunnat ” tradea” min nya handväska för att få sett din min!

  1. Hahaha, skulle ha filmat kanske! 🙂

   1. Ann P skriver:

    Ja men en målande beskrivning i ord går också bra,tell me tell me !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..