Du, herr doktorn på SÖS Smärtenhet här i Stockholm!

Ursäkta mig, men är du helt jävla rökt?! I morse kl 09.00 träffade du min dotter, som du träffat förut, och som är i desperat behov av smärtlindring pga av att NI inom vården har haft sönder hennes rygg efter en operation för ett år sen.

Och vad svarar du henne? Att hon ska kurera sig med Ipren och Alvedon! Ursäkta mig igen, men är du dum i hela huvudet? Tror du på fullt allvar att hon träffar dig för att hon tycker att det är kul? Hon pluggar heltid, jobbar halvtid (med tunga lyft) tränar 4-5 dagar i veckan och du SÄGER ATT HON SKA PROMENERA!

Ursäkta mig men har du köpt din läkarlegitimation? Hon ringer mig efteråt och gråter för att du inte tar henne på allvar. Och det ska MYCKET till för att hon ska gråta. Hon är ingen jävla arbetsskygg idiot som är ute efter att bli sjukskriven, hon vill kunna leva ett NORMALT liv och även om hon har smärtor varje dag, så är vissa dagar outhärdliga: hon kan inte gå. Hon kan inte äta Citodon längre, för hon blir helt nedknarkad av dom, hon kan inte äta Voltaren längre, för det sabbar hennes mage, men hon säger att det finns andra preparat för nervskador. Vilket DU borde veta och kunna erbjuda.

Men istället så träffar hon en idiot, som ska vara expert på smärtlindring, som säger att hon ska ta Alvedon och Ipren.

Ursäkta mig herr Norrfalk, men du kan dra så jävla långt åt hellskotta som det bara går.

..och du kan vara jävligt glad över att jag inte hade möjlighet att följa med henne i morse.

..och jag HOPPAS att du blir drabbad av något som inte går att bota. Fyfan som Lucifer ska välkomna dig i helvetet.

Och nej, jag tänker inte be om ursäkt för att jag hänger ut dig i ett inlägg som kommer läsas av tiotusentals läsare. Jag är så sjukt jävla förbannad på dig och läkarvården just nu.

PS, Kära läsare, vi betar av listan med alla förslag ni kom med för ett par månader sen. Vi har hittat en erkänt duktig kiropraktor, som hon precis har börjat gå hos och hon ska även börja med akupunktur. I will keep you in touch.

 1. C skriver:

  Hej!

  Träffade samma läkare i veckan. Lider sedan 3 år av konstant smärta där man trots ett antal undersökningar inte hittar någon orsak. Har länge kämpat för att få remiss till smärtklinik, så när jag nu ÄNTLIGEN var välkommen dit så var det magiskt och mitt hopp tändes verkligen. Tänkte att NU kommer jag få hjälp, nu kommer allt bli bättre. Tänk så fel jag hade. Efter 30 minuter inne hos läkaren föreslår han att jag ska testa att ta Alvedon när det gör ont, och kanske massera lite på det onda. ”Skämtar han?!”, jag knarkar ju Alvedon dygnet runt och en stor del av min tid går åt till sjukgymnastik, massage och TENS-behandlingar. Mm jo men du måste ha tålamod säger Norrfalk – 3 år? 3 års tålamod där allt bara blir sämre? Undrar jag. Slutar med att han avslutar mötet och säger att de inte kan göra något.

  Det är på allvar något fel på den där mannen, och det är så fruktansvärt att det drabbar en patientgrupp som redan upplever så mycket hopplöshet. Vet inte vad jag vill säga med detta riktigt, förutom det att min upplevelse är exakt densamma som din dotters och att jag lider med henne. Hoppas att hon orkar stå på sig, efterfråga en second opinion. Vet inte om det hjälper, kanske värt ett försök? Och så hoppas jag att den där Norrfalk byter ”karriär”…

  1. Så jävla tråkigt att höra men du, i bilen så ligger namnet på 22-åringens kiropraktor och nya smärtläkare..HAN var överlägsen. Orkar inte gå ut och hämta nu för det spöregnar, men jag fixar det i morgon. Jag tror fanimej jag ska skriva ett inlägg om det!

 2. kia skriver:

  Hej
  Är det nån som tänkt på hur jävla massa saker vi läkare har att göra Papper som svämmar över o sjukt mkt jobb…lätt att klaga på hela kåren! Men såklart tråkigt nån drabbas

  1. Ni borde inte hålla på med papper över huvud taget. Jag trodde ni körde med typ diktafon, som en läkarsekreterare sen renskrev…eller nåt. Ni ska koncentrera er på patienter, inget annat. Tycker jag.

   1. kia skriver:

    Exakt vad jag också tycker! Vi dikterar o en ssekreterare skriver ut journalen. Men sen blir det jäkla massa jobb med remisser, signering av diktat , provsvar mmmmmmmm
    Fån jag blir så jävla föbannad att Pat drabbas då jag faaaaaaaan inte hinner med…jag har bara 24h på mitt dygn som varenda annan jävel i stan!!! Skittrist med din dotter verkligen!!

 3. Gamaldags anti-depp innehåller nåde seretonin och noradrenalin, vilket faktiskt gör den BÄTTRE som smärtmedicin än anti-depp. Jag har själv ätit tryptizol mot fibro/reumatisk värk..
  Men, det jag skulle skriva är att jag just nu går på smärtenheten på st görans och är mycket nöjd. Där finns en läkare som heter Ibrahim Isak som är grym på mediciner. På astrid lindgrens fanns en grym smärtläkare som heter Gunnar Olsson, han jobbar inte där längre, men de på smärtenheten där borde veta vart han tagit vägen!
  Jag lider med din dotter, jag har själv haft div smärtproblem sedan tonåren och det suger att inte få hjälp, när det enda man vill är att kunna jobba och leva ett normalt liv!!

 4. Jag undrar hur många det är med fysiska sjukdomar som har fått en psykisk diagnos . Det är skrämmande hur många dåliga läkare vi har i Sverige. Jag har valsat runt i vården i 18 år p.g.a att jag fick för lite penicillin mot borrelia som en förskolelärare kom på att jag hade . Vi är många som har blivit kränkta inom vården och som inte fått hjälp. Hade det inte varit för förskoleläraren som kunde ge mig min diagnos så hade jag nog inte stått på benen nu. Har blivit mycket bättre genom åren tack vare penicillin men jag hade behövt mycket och i dropp men har jag aldrig fått det så då har det blivit kroniskt. Bara att träffa en massa läkare och göra prov efter prov är så jobbigt när man är sjuk. En del läkare verkar ha fått sin läkarlicens i ett flingpaket. Det är hemskt att känna sig svag, svimfärdig, illamående, ha ont i kroppen m,m och behöva åka hit och dit utan att något vettigt händer.
  Jag förstår din ilska Mona , det känns verkligen som att man går och går utan att komma till dörren när man har med läkare att göra. Min kompis skrev just till mig att han hade bråkat sig till att få hjälp. Han måste alltså skrämma slag på läkarna för att få hjälp. Okey då ska man välta bord och slå ner alla läkarens papper som ligger på bordet. Jag har tänkt många ggr att någon dummare än en läkare får man leta efter. Har verkligen tappat all respekt för läkare och jag har träffat många genom åren. Ett jävla spring har det varit. Samma underökningar och prover gång på gång tills jag sa till att nu räcker det tamej fan.
  Jag hoppas verkligen att det ordnar upp sig på något sätt för din vackra dotter. Vilken otur hon har haft. Jag förstår att hon är en snäll tjej för det är oftast dom som drabbas.
  Varma kramar och tankar från mig <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..