När det alltid blir tvärtom och med en skampåle uppkörd i röven

Igår var jag på en tjejmiddag här i hooden. Typ rakt över gatan. Väry bekvämt.

Innan jag gick över så satte jag mig i soffan en halvtimme för att svara på lite mail och sånt. Och dricka champagne. Jag var så obeskrivligt trött och hade kunnat ge en miljon för att sitta kvar där. På riktigt. Och så var jag arg på mig själv för att jag hade missat en årlig middag hos goda vänner, med andra vänner…och dubbelbokat. Så talibanen och maken fick åka dit och jag fick gå över gatan.

Vi var tio tanter milfar som drack, åt och skrattade i flera timmar.

IMG_0459
 Värdinnan gjorde en smart grej: hon hyrde en kock som gjorde all mat och det var bland det godaste jag ätit. Trots att det bara var vegetariskt.

IMG_0460
Lätt att jag kommer göra samma sak…

IMG_0461
…det årtiondet jag får till ett datum.

Efterrätten var to die for: en svingod pannacotta, som jag har glömt vad den innehöll, för jag tog den andra: en mintchokladhistoria. Ujujuj, så gott det var.

IMG_0463

Jag undrar om det är någon av er som har druckit det här;

IMG_0458
Väry, väry gott.

Och jag var tvungen att dricka ett par glas extra, för några timmar tidigare, när jag kom in genom dörren så stod någon där som jag, indirekt, har skrivit om på bloggen. Under mina 7 år i bloggbranschen så har jag aldrig ångrat ett enda inlägg. Utom ett. Jag var extremt frustrerad och förbannad. För jag fick inte efterfrågad information och förklaringar på olika saker och allt var bara jefligt rörigt. Och sånt är jag allergisk mot.

Då ska man aldrig skriva. Först flera månader efteråt så fick jag reda på fakta och då tog jag bort inlägget direkt. Jag är en extrem ordningsmänniska och när något är fel och jag inte får någon information/hjälp, så får jag alltid en tokbrinning när gränsen passeras. Det här hände för snart ett år sedan.

Nu stod hon här. Mitt emot mig. Det är en person jag träffar varje vecka via talibanens fritidssyssla, men jag har blivit ombedd av andra att inte ”ta upp saken” och har på något sätt inbillat mig att hon inte vet vem jag är. Eftersom varje gång vi ses, så hälsar hon glatt och småpratar. Likaså nu.

Men när vi alla står där i en ring och skålar så passar värdinnan på att presentera oss var och en. När hon kommer till mig så säger hon: ”….och så har Mona en jätterolig blogg: Monas Universum, den MÅSTE ni läsa för den är hur kul som helst!”, så kan jag tala om att det här med att sjunka genom golvet fort som fan, fick en ny innebörd. Jag önskade att jag dog på fläcken.

Antingen lider den här personen av minnesförlust, eller så är hon en bra mycket större människa än jag. I flera veckor så har jag funderat på hur jag ska få ett tillfälle för att be om ursäkt, men det kommer inte. Jag har inte så ofta fel om saker och ting, men det här inlägget var åt helvete och jag var ute och cyklade så att det stod härliga till. Jag sablade ned henne och hennes systers verksamhet totalt. Och det var först när goda vänner förklarade h u r det verkligen stod till, som jag insåg att jag varit ute på grunt vatten. Rejält. Även om jag önskade att full information hade funnits då, för då hade jag aldrig blivit arg. Nu har de ändrat på massor av saker och det finns inte längre utrymme för några frågetecken. Sorry för det luddiga, men jag kan inte berätta.

Och ni som minns och fattar: please, skriv inget i kommentarerna som kan härleda till rörelsen. Jag vill inte riva i såret.

Jag satt intill henne hela kvällen och kan ärligt säga att det var länge sedan som jag hade så trevligt, även om det här malde i mig hela tiden, men det var inte läge att ta upp det. Trodde att jag skulle ligga i sängen senast 22 noll noll, men kom inte hem förrän strax efter midnatt.

Är det inte väldigt konstigt det där…att när man inte har lust så blir då så in i hellskotta roligt?!

Nu är jag en timme försenad till Bromma Blocks. 

Hej söndag.

 

 

 

 

 1. Nu hoppas jag verkligen vi har lika smak! För det är ont om den flaskan på systemet så jag skicka min Gubben till Stockholm för att rensa ett ställe(Marieberg) och han hade tur och fick den sista lådan!!! Nu skall den exporteras till Jämtland och mej för att njutas å jag får väll ställa upp lite extra då han körde från Västerås!!! Ett tips till dej det finns inte många kvar men några i din närbutik kanske!!! Kram

 2. Hej Mona, jag minns mycket väl inlägget, framför allt eftersom jag själv har ”varit med” (för att tala i koder) där när jag var yngre. Dock minns jag inte om det kom upp något inlägg efter att du tagit bort det, där det stod att det var ett missförstånd? Jag kan känna att det hade varit bra med ett sånt inlägg, eftersom jag, baserat på ditt inlägg, har blivit rätt så negativt inställd till denna verksamhet trots att mina tidigare erfarenheter varit bra. Men som sagt, om det är så att du skrev ett sådant inlägg och jag på ngt sätt har missat det så är det ju mitt problem. Jag förstår visserligen också att du kanske inte ville skriva om det igen, då det hade blivit lite att ”strö salt i såren”.

  1. Jag ville skriva ett, men det ville inte dom, så av respekt så gjorde jag inte det…

   1. Jo, jag anade att det kanske var ngt sånt.. Nu är det ju utrett i alla fall, så skönt! Även för min del, så jag kan gå tillbaka till att tycka bra om dem 🙂
    Sen har jag visserligen förstått att det inte kan ha fortsatt vara helt illa, eftersom talibanen fortfarande är med.

 3. Jessica skriver:

  Precis en sån flaska öppnade vi i fredags för att fira att jag och min älskade numera bor under samma tak. Det var verkligen supergott!!!!
  Kommer garanterat bli fler sådana flaskor framöver 🙂

 4. MissK skriver:

  Hon verkar ha förstått att det hela var en missuppfattning och inte är långsint av sig, sen kanske hon inte tyckte det var värt att göra dålig stämning på värdinnas bjudning genom att ta upp det som skrivits/sagts här i bloggen

  Utan det kanske är något ni borde reda ut på tu man hand utan att druckit skumpa innan om någon av er anser att det behövs, skumpan kan ni ta efteråt

  Eftersom jag inte läst det inlägget så vet jag inte vad som sagts o inte sagts, så detta är bara en vild gissning från min sida

 5. härligt! och jag lider med dig. men tiden verkar läka alla sår. så nu har du brutit ihop och gått vidare. kram !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..