ANNONS

Oh, what a day

/

Igår var jag som vanligt på jobbet vid 7 och förberedde alla pallar med varor och butiksinredning som skulle iväg till Bromma Blocks. Maken dök upp nån timme senare och vi körde första lasset.

Jag vet inte vad det är med mig och hissar, men den hiss som går rätt upp till butiken säckade ihop efter vår första vända.

Dörren stod bara och slog fram och tillbaka. En kilometer till nästa hiss. Min vanliga tur.

IMG_0367
Och eftersom vi är företagare som är vana vid att fixa alla problem utan mellanhänder,  så ringde vi numret till hissreparatören som stod angivet i hissen. De svarade att de skulle komma pronto.

…intet ont anande att det är big no no att ringa på sånt själv i en galleria…så när vi kom tillbaka några timmar senare fick vi höra att driftchefen inte var så happy. Som tur är så är det en trevlig man i sina bästa år, så jag måste nog smöra mig lite på måndag tror jag visst.

Vi drog iväg till Mood-gallerian inne i city, för att hämta den kassadisk som Plain Vanilla hade där när det hade sin tillfälliga butik där i somras.

Älskar den här figuren vid entrén.

IMG_0368

Tjejerna lät den nya butiken, som flyttade in efter dom,  låna den och jag pratade med chefen dagen innan om vilken tid vi skulle dyka upp.

När jag kommer in i butiken så ser butiksbiträdet ut som ett frågetecken. Hon hade givetvis inte fått någon info om att vi skulle komma. Disken var belamrad med prylar, både utanpå och inuti, så det var bara att rafsa undan allt pronto.

IMG_0392
En och en halv timme senare kunde vi dra tillbaka till Bromma Blocks. Kvar stod en förvirrad ung exepedit med kassadatorn på golvet.

Sen var det bara att sätta ihop alla grejer.

IMG_0380
Jag tog en paus och kollade mig omkring. Undrade hur i helvitti jag ska hinna bli klar med allt till på tisdag. En miljard grejer ska prismärkas. En miljard saker kommer först e f t e r att vi har öppnat. Det kommer se ut som fan de första två veckorna.

IMG_0381
Not good at all. Men, det är bara att gilla läget.

IMG_0383
Fast, det är som vanligt: jag är svinstressad tills all butiksinredning är på plats, sen går det bättre.

IMG_0384
Skickade maken till den enda affär han verkligen hatar: IKEA, för att köpa vita skivor till bockarna. Oj vad han inte blev glad.

Under tiden dök ett par kompisar upp och jag och kollegan fick en anledning att äta lunch… 14.30.

IMG_0396
Medan jag slafsade i mig en kycklingwrap med halloumi, så hällde kompisen ut sin kaffe.

IMG_0373

Bra där. Torka sig lite. Säg hej till Magnus Frischenfeldt. Han ägde Hemslöjdsprodukter förut och jag älskar honom. Som tur är så är han gay så maken är inte så orolig. Han hade med sig sin snygge lagvigde man också..som jag inte fick med på bild.

IMG_0397
Jag fick lite ställa-i-ordning-butiken-tips av Magnus eftersom han är sjukt duktig på just sånt. Vi pratade om att han har börjat blogga och jag tänkte länka till honom, men hittar fan inte bloggen. Som är i hans namn. Det är en träningsblogg.

”Gu så jävla boring!” sa jag. ”Skriv om något roligare i stället!”

Men han tyckte att jag skulle gå in där och titta ändå. Oj vad bra det gick. Not.

Jaha, sen var det bara att gå tillbaka och jobba vidare. Vi fick ihop snygg-disken och blev skitnöjda.

IMG_0387
Den är enbart gjord av grejer från IKEA. Svinsnygg, eller hur?!

Eftersom vi står i Village gamla butik (de gick i konkurs i somras) så har ”Village”-loggan på väggen slitit med sig väggfärgen.

IMG_0408

Och då vi bara ska vara där i tre månader så kände jag inte för att investera i färg och måla om väggen. Hittade en bättre lösning.

IMG_0385
I’m so fiffig.

12,5 timmar senare så kom jag därifrån. Maken hade glömt sin jacka där och i den låg nycklarna till hans bil, som stod på Statoil..där vi hade hyrt lastbil.

”Jag lämnar lastbilen, men du, glöm inte jackan!”

”Nej då!”

En kvart senare sitter jag bilen. Långt ifrån jackan.

”Du, jag glömde jackan, men jag ska bara köra hem xxx, så kommer jag förbi så kan du ta min nyckel?” (Vi har dubbla nycklar till respektive bil.)

”Okej, men glöm inte mig, jag går in till pizzerian och beställer en pizza så länge.”

Jag kör hem kollegan. På vägen tillbaka hemåt så ringer jag Plain-Johanna. Den där funktionen ”samtal väntar” har jag kopplat ur. Det är det värsta jag vet..när man hör det där blippet. Blir tokstressad, så det tog jag bort direkt, till makens förtret.

Men jag hör att jag får en massa sms. Det blippar hela tiden, men jag orkar inte kolla utan pratar på med Johanna. Svänger in på garageuppfarten. Larmar av huset med fjärrkontrollen, kliver ur bilen och närmar mig dörren. Då hör jag sms-blippet för hundrade gången och plockar upp telefonen.

Tänker att han måste fan lida av ADHD.

Svarar med ett sms:

IMG_0388

En sekund senare ringer han.

”DU SKULLE JU KOMMA FÖRBI MED NYCKELN TILL BILEN FÖR FAN!”

Ujuj, det glömde jag bort. Och det var isbjörnar ute. Så det var bara att sätta sig i bilen och köra dit. Han tog nyckeln ur handen utan ett ljud och gick bort till sin bil.

Väl hemma tog det 5 minuter innan han öppnade munnen.

”Hur fan kunde du glömma, jag stod ju där och höll på att frysa ihjäl utan jacka! Du lovade ju att inte glömma fast jag påminde dig flera gånger!”

”Men vafan, förlåt. Jag har jobbat i nästan tretton timmar, URSÄKTA att jag råkade vara så jävla trött i huvudet att jag glömde!”

Jaja, även solen har sina fläckar.

Men dom är små.

Kvällen avslutades med en äcklig pizzaslice, en liten skål grillchips, som jag sköljde ned med champagne.

IMG_0414

Just nu ligger ni små grisar och trynar. Själv befinner jag mig pendlande mellan jobbet och  Bromma Blocks sedan en halvtimme tillbaka. Talibanen är utleasad fram till i eftermiddag, så jag måste jobba så mycket som möjligt innan hon kommer.

Ikväll vankas tjejmiddag.

Jag kommer somna med ansiktet i efterrätten.

21
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00