Fröken Sverige v/s Mrs Universum

Igår åkte jag ut till Johanna och Mållgan på Plain Vanilla. Det har flyttat ut kontoret till landet, and then we talk landet. Det är bara kossorna som fattas. På Ekerö.

IMG_0293

IMG_0192
Som av en händelse så hade de fått in en större delen av deras höstkollektion.

IMG_0195

Nämen oj vilket sammanträffande.

Och så hittade jag lite sånt som inte kommer produceras. Alltså: man visar upp en ny kollektion, på en mässa och där ser man ganska snart vilka modeller som man tar i produktion och vad man skiter i. Alltså vad man inte får tillräckligt med order på. Man måste ta fram nästan 200 av varje modell och det kostar ju en del. Är det mässa i augusti, så visar man nästa vårs kollektion. Det gäller att ha koll på modet då kan jag säga.

Men eftersom det turkosa inte sålda så tjatade jag till mig ett par blusar/tunikor, bl a den här:

IMG_0287
Butiksinnehavare är tydligen rädda för turkost. Hur man nu kan vara det för det borde sälja hur bra som helst.

Just det ja, jag var ju inte ensam där. Fröken Sverige 2013, Alexandra Friberg var där för att ekipera sig inför Miss Universe i november.

Skärmavbild 2013-09-25 kl. 22.10.11

Okej. Då ska vi se här: medelålders kärring, som tillbringat hela dagen på lagret med att gräva, släpa, lyfta, dra och bära en jefla massa grejer för att förbereda inför transport till Bromma Blocks-butiken på fredag, kommer alltså till Plain Vanilla skitig och helt färdig. Men det värsta av allt: jag hade inte plattat håret och såg ut som en krull-Stina.

Jättekul att träffa Fröken Sverige en sån dag. Johanna ville absolut ta ett kort på oss tillsammans, men jag greppade en lampskärm fort som fan.

IMG_0317

Glöm att jag är med på samma bild utan att ha fixat till mig. ”Akta, akta, den kostar 6000 kr!” hostade Johanna, men det sket jag i. Jag var betydligt snyggare med den på huvudet, än utan.

Medan Johanna koncentrerade sig på Alexandra ute på altanen, så provade jag kläder. Det här var medium och way too big, så jag tog en small. Så sjukt snygg.

IMG_0173

IMG_0203

Den där västen Johanna har på sig blev jag lite kär i. Har en liknande med ärmar, som jag köpte av dom förra vintern. Den bodde jag i hela våren. Västen är perfekt nu när det är höst.

IMG_0199
Alexandra blev också sugen på den. Och på en blingtröja. Samma som jag köpte. Före henne. Under några sekunder så övervägde jag att stå intill henne med exakt samma outfit, men kom till sans. Gudskelov. Hade ångrat mig hela livet annars. Miss Universe går av stapeln den 9 november, i Moskva, så hon lär inte frysa i alla fall.

IMG_0209
Vi vinkade av Alexandra och lovade att titta när det är dags.

Johanna bjöd mig på sen lunch.

IMG_0291
Deras nya kontor ligger jättefint men det är bara ett problem. De har grova issues med nätet:

IMG_0219
”..verkar vara nedkopplad.” No shit. Johanna får sitta så här för att få kontakt;

IMG_0216
Det verkar ju bra. Not.

Vi har ju en himla massa grejer i vårt sortiment på jobbet och när jag såg det här…

IMG_0288

..så tänkte jag att jag måste komma ihåg att ta med mig en av våra dörrstoppar när jag kommer nästa gång. Aningen bättre än en dyr sandal.

Sen var det dags att packa ihop inköpen och dra iväg.

IMG_0221
Jag kom dit i en för stor lila tält-blus och en ful vit jacka, men åkte därifrån desto snyggare, hehe.

IMG_0307

Det var först när jag nästan var hemma som jag mindes min egentliga orsak till att jag skulle åka dit.

Hämta kläder till pop up-butiken.

 

 1. Älskar min halsduk med päls jag köpte på tokrean tidigare! Igår var det premiär på jobbet och ALLA var framme å klappade på pälsen och gav komplimanger, den är som sagt underbar!!!!! Vill oxå ha en väst, en kortare….

 2. Lena C skriver:

  Vill också ha en sådan turkos tunika!!! Älskar färger! 🙂

 3. Sari skriver:

  Attans vad synd att du måste åka dit en gång till 🙂

 4. Biggan skriver:

  Det där lockiga är päls, va? Usch, trodde inte folk vill gå omkring med döda djur på sig nuförtiden. Pälsar ska sitta på sina riktiga ägare, djuren.

  1. Jag har inget emot det så länge det har suttit på djur vi äter. Än så länge är jag inte vegetarian. I andra fall är jag mycket emot det.

   1. Johanna skriver:

    Hej Biggan!
    Det är mongoliskt får vi har i våra pälsvästar (och även i andra plagg med päls vi har) – det är ”matfår”.. dvs inga djur som dödats för pälsens skull.. det är enbart rester av maten liksom.. Låter kanske inte så bra det heller – gå runt med matrester runt halsen 🙂 men u know what I mean Mona i vart fall va? 🙂
    Johanna på Plain Vanilla, som älskar djur o har en katt tex. 🙂

 5. Ang den beiga långa tröjan med ”lös polokrage” du har på dig (den som du fick ta i small isf medium). Jag hittar den inte i webshopen. Vad kostar den? Jättefin är den!

  1. Den kommer snart upp där. Vet inte vad den kostar då jag fick mängdrabatt på allt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..