De små raringarna

Jag letar efter en bra och ung tjej till vår tillfälliga butik (e-m/kvällar och helger) och går igenom en massa cv:n.

20130926-164948.jpg

Jag småler åt en del som kanske inte riktigt har förstått sambandet med ovanliga namn och google.

…och varför man kanske inte ska blotta sig helt och hållet på nätet.

I dubbel bemärkelse.

 1. Carro skriver:

  Oj då, ja Google är farligt! 🙂

  Jag skulle lätt kunna jobba hos dig på kvällar och helger. Såå roligt! (Har kanske tröttnat lite på försäkringar, och nu hoppas jag att ingen på min arbetsplats läser och förstår vem jag är..)
  Fast, jag skulle säkert inte anses vara tillräckligt ung 😉

 2. Deeped skriver:

  Vad får man i lön?

  😉

  1. Du är så gammal så du får jobba ideellt.

 3. Bellsan skriver:

  Min mamma skulle för några år sedan anställa till sin butik. Det damp ner många ansökningar, de flesta av dem innehållandes en bild på den sökande. Det är ju helt okej, om inte bilderna såg ut som många av tjejerna som sökte. Det var fyllebilder, bilder där man plutade med läpparna och anlade ”kåtblicken” eller bilder där man helt enkelt var näck på överkroppen och klippte bilden precis vid brösten.

  Nej, de ägde inte en porrbutik utan en helt vanlig skoaffär.

 4. Är jag ensam om att ”kontroll-googla” mig själv av & till?
  Är toknoga med att använda mitt alias på nätet; delvis för att jag är ensam i Sverige om mitt förnamn, dels för att jag ofta skriver ganska Kuba-kritiskt och det kan ställa till det för makens släkt där…
  Håller med i sak om vad Jcky skriver om att informera varför du inte anställer dem, men förstår också att det är känsligt som potentiell arbetsgivare att gå ut med ”Du får inte jobbet för att jag sett att du x, y & z på nätet”…

 5. Jcky skriver:

  Har haft mycket diskussioner på jobbet om detta.. Att man som 13-åring kanske inte bryr sig, men när man är vuxen så finns det risk att det som hittas på internet ligger en i fatet.

  Men, kommer du att informera tjejerna om varför du inte anställer dom?
  Kan ju vara bra för dom att få sig en tankeställare och rensa det som rensas kan..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..