ANNONS

Good morning, eller inte

/

Vårt hus är stort. Som fan. Ett kråkslott med stort renoveringsbehov. Inredd vind och källare. Och två våningar dessemellan.

Jag sover på plan tre. Mitt sovrum är 40 kvm. Alltså mycket luft. Jefligt mycket luft mellan mig och källaren.

Så om man får ett diarréanfall på entréplan, så känner man inte odören någon annanstans.

04.55 vaknar jag av en stank. Först tror jag att jag har bajsat på mig i sömnen men inser straxt att…det inte är kletigt. Tror i en tiondels sekund att jag …ähum..möjligen släppt en brakare som väckt mig. Sånt pratar man inte om, men man kan väl säga att det kanske har hänt. Någon liten gång.

Ignorerar stanken, men har svårt att somna om. En timme senare ger jag upp och ställer mig i duschen. Det luktar fortfarande. Går ned till entréplanet och stanken blir värre. Tänker att jag nog ska gå ned till källaren och kolla. När jag går ned för trappan så studsar jag baklänges av lukten.

Där nere har vi en tvättstuga som jag är för lat för att använda. För många trappor mellan den och våra sovrum, så jag har en extra tvättmaskin på sovplanet. Är alltså väry sällan nere i tvättstugan.

Går på mattan och känner att den är blöt. Kommer in i tvättutrymmet och får ett slaganfall. Nu hann jag dessvärre torka upp det mesta, under två jävla timmar, innan jag kom på att jag har en blogg att sköta och sprang upp för att hämta mobilen.

IMG_8695
IMG_8647

Det var en brungeggig lermassa över hela golvet. Vägg i vägg med tvättstugan har vi en toalett, öppnade dörren och smällde igen den på en gång. Under 2 sekunder så tänkte jag att: ”om jag inte ser det här så finns det inte!”.

Mm, eller hur. Det var bara att öppna igen och lägga mig på alla fyra och torka. Och torka. Vägg i vägg med toaletten har vi ett utrymme under en trappa, ett litet förråd där vi bland annat har elskåpet. Plus en djävulusisk massa kläder. Ytterkläder. Vinterjackor. Skidkläder. Som efter 22-åringens flytt hemifrån förra året, vändes upp och ned på. Allt som låg på golvet där inne var det bara att slänga.

Hela huset stinker. Inte bajs, men nån annan vidrig lukt. När jag gick upp i badrummet på entréplan för att hälla ut första hinken med upptorkad gegga i badkaret där, och sen spola svabben i en kvart för att få bort skiten, så höll jag på att börja gråta när jag gick ned igen. För det visade sig att jag inte kan använda det badrummet då dom rören tydligen är sammankopplade med tvättstugans.

Så det var bara att börja om från början igen.

IMG_8619

Nu har jag torkat upp det värsta och sitter och väntar på att IF ska öppna kl 9 för att höra vad jag ska göra. Det borde väl ändå vara så att nån slamsugar-Nisse måste hit, antar jag..

Och makejäveln ligger och fiser i en hotellsäng i Norge.

28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00