Love the summer

Jag är som sagt i Skillingaryd och det är fantastiskt väder här. Eller ja, just nu så är vi i Johannas föräldrars sommarstuga, 7 km från Skillingaryd. Linneryd närmare bestämt. Talibanen och Johannas dotter badar om vartannat i vedtunna och i sjön, eller havet…eller vad det nu är som är här. De metar fisk, spelar spel, bakar chokladbollar och have the time of their life.

Johanna och jag pratar. Och pratar. Och pratar. Sen sa jag till henne att jag faktiskt har en överenskommelse med ett gäng av mina bloggläsare och jag måste ut och röra på mig på mig, så kunde hon vara så vänlig och sätta på sig lite motionskläder tacksåmycket. Hon går in. Efter tag kommer hon ut. Redo.

”Ameh, vafan, det är ju fan helt otroligt. MÅSTE du se så sportig ut?!”

”Vadå, jag har ju klätt NER mig!”. Säger hon.

IMG_6841

Jag blir så trött.

Sen tog vi en kort promenad runt på småvägarna och bland kossor och havrefält.

IMG_6804

 

Inte mycket att skryta med men vi ville inte lämna tjejerna ensamma för länge.

Johanna hade gett sig fasen på att fånga fisk, för att visa mig, så hon ställde sig i båten och drog i väg metspöt.

IMG_6808
Någon timme senare kom hon med det här.

IMG_6807
Nu är middagen fixad!”

”Vad är det för nåt da?” frågar den korkade stockholmaren.

”DET vet jante, men visst ärom fina?!”

”Jamen vem ska rensa då?”

”Rensa? Vi lägger det i folie. Det blir jättebra.”

Nu är det ju så att hennes matlagningsskills är värren än makens, så jag blev jefligt svettig ska jag erkänna, men tänkte samtidigt att jag kanske borde hoppa över middagen.  Det gör ju liksom inget om jag råkar gå ned några gram.

Men innan det var dags för käk så drog vi till Systembolaget för att fylla på förrådet.

Vel-Stina hade grova problem med att välja.

IMG_6848
Det blev ole dole doff.

IMG_6849

Med tanke på att somliga var så kaxiga några timmar innan, så var det aningen roligt att se hur äcklad hon var när det var dags att fixa fisken. Kolla fejset.

IMG_6822
Jag undrade i mitt stilla sinne hur i helvitti hon skulle få till det där.

”Äh, det är väl inga konstigheter, det är väl bara att göra som han, Manne Lallerström! Hur svårt kan det vara?!”

Jag höll fanimej på att dö.

”MANNE LALLESTRÖM, ditt ufo! Det är två: antingen Erik Lallerstedt ELLER Leif Mannerström!!”

”Jaja, spela roll. Det här blir jättebra ser du.”

Och så tog hon fram folie, en firre, öppnade den i mitten, tryckte in smör, dill, citron. Glömde saltet men tog fram pepparkaret…

IMG_6827

… som hon tappade över fisken. Snabbt som attan drog hon igen foliet över den och räckte över paketet till sin pappa, som skulle grilla, och låtsades som om det regnade.

En timme senare så öppnade vi förpackningen och döm om min förvåningen när jag faktiskt inte blev helt matförgiftad.

IMG_6862

Osten tillhörde tjejernas hamburgare, för de såg fullständigt vettskrämda ut när vi frågade om de ville äta fisk. No shit.

Johanna satt och pös halva kvällen över att hon numera kan titulera sig Fiskexpert.

Själv dränkte jag min peppartunga i champagne.

IMG_6830
Idag drar vi vidare till Falsterbo. Ska träffa några väry trevliga människor på middag ikväll.

 

 

 

 1. gunita skriver:

  Hahahaha, du är så j-la rolig 🙂

  Det är ungefär så det går té på landet.

 2. Ullis skriver:

  Åh..fasen vad jag älskar att läsa om Johanna! Känner så igen mig då jag älskar att fiska men kan absolut inte laga mat. Tur kidsen bor varannan vecka hos deras pappa så dem får ordentligt och god mat då och då 😉 jag är också blont så jag vet inte km det beror på det ;)) Tack för en bra blogg föressten Mona! Jag kikar in minst en gång om dagen.

 3. Mia skriver:

  Oj blev visst min mans bild bredvid mitt namn… Hihi så det kan gå……

 4. Mia skriver:

  Hej!
  Jag tillhör en av de som aldrig kommenterar, men då du nu ska ner till ”min” kommun vill jag hälsa dig välkommen till Vellinge!! Synd på vädret idag, men då kan du ju alltid gå till Toppengallerian och shoppa istället för strandhäng 🙂

  Ha en fortsatt bra resa!

  1. Åh, tack! Jag och SÄPO-fru brukar alltid åka till..ähum…vad heter det nu då…Vellinge-blomman? Väry trevlig!

   1. Mia skriver:

    Jodå Vellinge blomman heter det, ett mysigt ställe, brukar åka dit med barnen….

 5. Jag blir blixtförälskad i superdonnan Johanna! Fångar sina egna firrar 😉 Bra storlek på de abborrarna! Att rensa fisk i en fin tunika är väl ok, men skulle varit kul att se henne göra ”byxad” ( går att googla ) abborre med långa rosa naglar.
  Folietillagad abborre ( kan bytas mot gös ) är kanongott!
  Bästa inlägget på länge Mona!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..