ANNONS

Och vad är skillnaden mellan körsbär och bigarråer?

/

I min trädgård har vi ett körsbärsträd som har käkat anabola. Jag är tämligen säker på att det är det största trädet i hela Bromma.

IMG_6132

Men det är flera år sedan jag åt några körsbär eftersom man måste ha en 5 meters stege för att nå upp till första grenen.

Igår kom Blondie över. Jag messade henne innan och talade om att vi skulle klättra lite i träd så det kanske vore bra om hon var klädd efter det.

Oj så dressed för ändamålet hon var..

IMG_6129

Och eftersom stegejefeln inte var tillräckligt hög så fick jag gå in i vardagsrummet, öppna fönstret, ställa mig på tå på fönsterbrädan och med nöd och näppe få tag på en gren. Som jag kunde dra ned till lämplig höjd, och sen plocka.

IMG_6131
Skam den som ger sig.

IMG_6133
Nu är det bara 386.000 körsbär kvar. Däruppe.

När jag var och handlade tidigare på dagen så hängde det ut några blommor från en tomt jag passerade. De doftade ljuvligt.

Så på vägen tillbaka så råkade några stycken kvistar fastna i min hand. Hoppsan. Jag frågade talibanen om hon visste vad det var för blommor. Tänkte att, eftersom hon är färskast av oss när det gäller skolundervisning, så kanske hon hade koll. Men de hade visst inte kommit till den sidan i flora-boken.

Lite senare kom Blondie och då tänkte jag att, eftersom hon kommer från landet, Skillingaryd, med typ 11 hushåll och 100% natur, så vet hon garanterat vad blommorna hette.

Eh. Det var ju dumt att jag ens tänkte tanken. För hon såg ut som ett blont frågetecken.

IMG_6136
Men hon höll med om att de doftade fantastiskt!

Skam den som ger sig. Jag googlade lite. Namnet ”jasmin” ploppade nämligen upp i hövvet på mig. Mycket riktigt. Im so good.

Sen klev Blondie in på scenen. Som vanligt:

”Jag har aldrig sett en jasmin…

… förutom i te.”

Har jag sagt att jag älskar henne?

27
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00