Preparation i onödan

I förra veckan fick vi föräldrar info om att det skulle bli strejk nästa vecka, vilket skulle medföra att barnen måste ha med sig egna luncher och mellanmål.

Så idag har det planerats. Och fixats. Och handlats.

Talibanen har varit lite i extas. Äntligen få äta god lunch varenda dag liksom. Äntligen slippa fredagssoppan. Och äntligen slippa alla såser till allt. (Hon avskyr sås. Konstig unge.)

Vad glad hon ska bli i morgon bitti när jag talar om att det inte blir någonting av med all god mat hon hade planerat in.

 

 1. Kommunen har skyldighet enl LAG att förse alla barn med mat , strejk eller inte. Tycker ingen förälder borde acceptera kommunernas lurendrejeri utan att ifrågasätta o ställa krav!

 2. Helene skriver:

  Hihi,kan inte annat än o skratta lite… Här i Norge lär vi skicka med mat varje dag,der enda dom får är ett halvt äpple två gånger i veckan…

 3. MissK skriver:

  Ja, strejken är avblåst för de har enats idag i förhandlingarna

  Så jag slipper stå ute o strejka eftersom jag var en av de som som inte hade fått jobba nästa vecka utan var placerad som strejkvakt några timmar/dag

  Fast e både glad o besviken att strejken är avblåst, dels såg jag fram emot att bara behöva vara vakt ca 3h/dag o sen ledig resten av dan istället för att jobba långa pass

  Medans jag e glad för tyckte samtidigt det kändes pinsamt att stå som strejkvakt även om jag hade gått dit o varit strejkvakt utan o klagat för vill ju ha löneförhöjningen de kämpade för att vi skulle ha

  Det var ju för lönehöjning, mindre delade turer o arbetskläder det var tal om

  Medans jag tycker det hade varit bättre med att försöka få bort de dåliga jouravtalen Facket gått med, för tycker det är helt sjukt att man kan va på jobbet i 24 timmar och inte ens få tillgodo räkna sig jourtimmarna i sin tjänstgöringsgrad utan har du t ex sovande jour 23-07 av dessa 8 timmars jour får du betalt för 2 timmar men dessa 8 timmar samtidigt jobba igen för de ingår inte i tjänsten, trots att du måste va på din arbetsplats och det ligger på ditt schema

  Jag tycker det är helt jädra sjukt o behöva gå o jobba gratis för hur de än vänder o vrider på det så är det gratis jobb som de privata arbetsgivarna tjänar på

  Så tyvärr blir det brukarna där många är utvecklingsstörda lidande för ingen kommer att vilja jobba med detta i framtiden så det blir väl ev de som pluggar o vill ha x-tra jobb ibland de som stämplar o vars dagar är slt o de måste jobba för att få nya, outbildat folk … ingen av dessa grupper blir långvariga för ingen vill jobba gratis om de inte jobbar som typ volontärer lr nåt sånt

  1. Lotta skriver:

   Angående jouravtalen så tror jag det beror på var man jobbar osv, för i lilla Finspång där jag arbetar som personlig assistent så är alltid hälften av jourtimmarna arbetstid. Så om du har jour 23 -07 så är 4 t betald och 4 t jour. Men vet att när jag arbetade på ett behandlingshem för missbrukande kvinnor så var all jour endast jour. Inget av timmarna var betald arbetstid.

   1. MissK skriver:

    Så har det varit här med tills nu när det blir privata bolag som har hand om all LSS här i stan

    Försäkringskassan betalar bara 15min/timme för de som har sovande Jour när det gäller Personlig Assistent så ingen av de privata vill ju betala ut mer än de behöver, men när Kommunen hade hand om LSS så gick de in och betalade 15 min x-tra så man fick betalt för halva Jouren + att de timmarna ingick i din tjänstgöringsgrad

    Men några kompisar som jobbar heltid med dygnspass skall jobba minst 40 timmar x-tra varje månad eftersom jouren inte ingår i tjänstgöringsgraden längre utan,vilket blir att de jobbar 1 vecka gratis varje månad

 4. Lalina skriver:

  Hos oss är skolmaten avbeställd hela veckan, så vi måste skicka med mat hela veckan, trots att strejken är avblåst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..