ANNONS

Det tog 11 år

/

När vi tittade på det här huset för 11 år sedan så lät det så här:

Jag: ”Nä, vi kan inte bo här, det är för stort, och trädgården är för stor. Jag är ju NOLL intresserad av blommor och sånt skit! Det kommer inte att gå.

Maken: ”Äh, det är lugnt; om du sköter insidan så fixar jag utsidan!”

Ni som är gamla i gänget här inne har ju hört det här till leda, men vi har ju 8 äppelträd, 1 körsbärsträd, 1 päronträd, och för ett par år sen så upptäckte (på riktigt!) ett plommonträd med snorgoda plommon.

Jag, som är uppvuxen i en 4-rums lägenhet… första hösten: ”Vad gör man med alla äpplen?” (Jag är allergisk mot råa äpplen och kan inte ens ta i dom.)

Maken, som är uppvuxen i villa: ”Äh, det är bara att låta dom vara så försvinner dom.”

”Åh, vad fiffigt!” sa jag.

Så vi lät det vara. På våren som följde så började det lukta..så ända in i baljan så fort vi var ute.

En dag kom min mamma.

”Men, VAD HAR NI GJORT?!”

”Vadå?

”Jamen, plockade ni inte upp alla äpplen i höstas?!!”

”Ähum, näe…maken sa att man inte behöver det…ju..att dom försvinner av sig själva…typ.”

”Men Mona..!”

”Du, snacka inte med mig, snacka med honom, jag är inte inblandad i den här jefla trädgården!”

Åren gick. Maken som skulle sköta allt utomhus lyste med sin frånvaro. Det har dock hänt att han har krattat lite löv och så…ibland.

En vacker dag upptäckte jag att jag, utan att riktigt ha märkt det, hade blivit befordrad till Gräsklipparansvarig. I och för sig så gör det inget då jag tycker att det är ganska rogivande. Om inte annat så för att man inte kan höra telefonen. Och alltså slippa alla femtioelva samtal från maken.  Plus att man kan fisa utan att någon hör nåt.

Nåväl.

Igår kom århundradets chock.

”Du, jag funderar på om man inte ska ta hit nåt företag som tar hand om löven. Jag orkar fan inte.”

Halleluja. Jesus är återuppstånden. Fuckingunbelievable.

Och nu gäller det att vara jefligt snabb eftersom han har en tendens att ändra sig fortare än ett fyllo som halsar en Rosita.

Vem ringer man? Vad kostar det?  Kommer jag få käka blodpudding resten av månaden? Och Rutavdrag kan ni glömma, det äts upp av våra städerskor och hellre äter jag broccoli med vaniljsås än minskar deras tid här.

Help me out här nu va!

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00